- Det handler om at gøre noget sammen

03.05.2024 12:54

Udebaneturene er en fantastisk mulighed for at komme hinanden ved på en anden måde og blive en del af noget større. Og der tegner sig allerede et billede af en stærk opbakning i Vejle.

Der er vigtige point på spil mandag aften, hvor vi gæster Vejle Stadion. Derfor har vi i samarbejde med vores officielle fanklub De Stribede lagt en stor indsats i at få flere striber med en tur over Lillebælt for at kæmpe side om side med spillerne på græsset.

Indtil videre er to busser solgt, og den tredje er allerede halvt fyldt. Der tegner sig altså et billede af, at flere vil opleve, hvordan det er at være med, når De Stribede er på tur.

Her handler det om mere end fodbold, når man er med i det store udebanefælleskab:

- Det handler om glæde, og det handler om sorg. Det handler om at gøre noget sammen og ikke være alene. Det handler ikke længere om fodbold. Vi er en del af noget større, og selvom vi er forskellige, så har vi klubben tilfælles, siger Line Hartmann-Weiergang, der er formand for De Stribede.

- Vi har noget til fælles
Det er netop forskelligheden, der er med til at gøre oplevelsen mere unik, og når man er i bussen, får man mulighed for at komme hinanden ved på en anden måde.

- Vi er sammen i en bus med mennesker, som man nødvendigvis ikke kender, i mange timer. Men vi har noget til fælles. Man kommer hinanden ved og har gode snakke, og samtalen på en udebanetur bliver dybere, fordi man snakker sammen på en anden måde. Når man sidder i en bus, kigger man fremad og ikke direkte på hinanden, og det gør det faktisk nemmere at have dybere samtaler. Nogle af de bedste snakke, jeg har med andre fans, er dem jeg har i bussen, fortæller Line og fortsætter:

- Der er også en masse traditioner forbundet med at være med på udebanetur. Vi har for eksempel vores lotteri, og det er også en vigtig del af oplevelsen. Jo tættere vi kommer på stadion, jo mere hyper vi stemningen op. Der bliver også spillet en masse OB-musik for at sikre en god stemning.

Jo flere jo bedre
Der forventes en stor, stribet opbakning i Vejle. Og det betyder noget for stemningen, når man er flere om det, mener Line, der håber på at se endnu flere i Nørreskoven end sidste gang:

 - Det betyder meget for stemningen i selve udebaneafsnittet, hvis vi er mange. Men heldigvis plejer vi at være mange med, og når vi så ikke er det, føles det helt forkert.

Hvis du vil med Line, De Stribede og resten af det store, blå-hvide udebanefællesskab til Vejle, så kan du til denne kamp sikre dig adgang til både bus og stadion for bare 150 kroner.