Log ind

4-3 mod Brøndby

Husker du? |2002
|2
|
Facebook Twitter LinkedIn Google Email Print Bookmark Mere
Andrew Tembo og Mwape Miti (Foto: Lars K. Mikkelsen)

Èn af de kampe, folk ti år efter stadig husker. En aften, hvor alt syntes at kunne ske, men endte med en magisk, stribet afslutning.

OB stillede op med Karim Zaza på kassen, og resten af holdet så således ud:
Fernando Derveld, Lars Jacobsen, Torben Sangild, Michael Hemmingsen, Andrew Tembo, Carsten Hemmingsen, Morten Rasmussen, Claus Madsen, Søren Berg, Mwape Miti.

Banen i den fynske fodboldkatedral var ikke imponerende. Og på sin vis var spillet det heller ikke. Men dramaturgien var top, og overskyggede så rigeligt eventuelle fejlafleveringer og skæve tæmninger.

Striberne lagde ud som lyn og torden, og allerede efter 6 minutter var stillingen 2-0 til fynboerne. Gamle Torben Sangild, som ellers ikke delte lystigt ud af scoringerne, bragte OB foran efter 4 minutter, og to minutter senere var det en anden publikumsyndling, zambiske Mwape Miti, som fordoblede føringen.

Fynboerne angreb respektløst mod de gule mesterskabsfavoritter, som for 10 år siden var af en helt anden kaliber end i dag. Det hollandske muskelbundt på backpladsen, Fernando Derveld, pressede spillet op og Brøndby-spillerne blev tæsket igennem af gejsten og energien hos spillere som Søren Berg, Carsten Hemmingsen og Andrew Tembo. Bagude stod to af de af de største defensive navne nogensinde i OB-trøjen, Torben Sangild og Michael Hemmingsen, fast overfor giftige Matias Jonsson og Peter Madsen.

Og efter 36 minutter blev hele scenariet en anelse surrealistisk, da midtbanekæmpen Andrew Tembo bankede bolden i nettet til stillingen 3-0 – en stilling, som holdt til pausen, og som til hver en tid bør være vejen til en sikker sejr.

Sådan skulle det ikke være.

Kampen startede op igen med et stribet fynsk hjemmehold, som stadig var i førersædet. Men da bolden blev tabt i fremdrift, og Brøndby dygtigt slog kontra og reducerede til 1-3, blev det tydeligt, hvor meget selvsikkerhed betyder i fodbold. For pludselig tog holdet fra Vestegnen over, og gule bølger væltede ind over et vaklende fynsk forsvar, hvor anfører Michael Hemmingsens knæ måtte give op.

Og så skete det. Mads Jørgensen og Peter Madsen udlignede til 3-3, og et totalt, odenseansk kollaps ventede lige om hjørnet. Og verden så ud til at ramle, da Torben Sangild ikke kunne håndtere bolden på en let aflevering fra målmand Karim Zaza. Dansk-marokkaneren var heldigvis i sin karrieres zenit og parerede den efterfølgende afslutning fra Matias Jonsson.

Og så.

Én af de oplevelser, der stadig står lysende klart hos mange af de, som var til stede denne magiske aften på stadion. Andrew Tembos utrolige perle af et mål, et bold nærmest kærtegnet over i det lange hjørne fra stor afstand og utagelig for Brøndby-målmand Mogens Krogh.

4-3 til striberne. Fra baronens seng direkte til helvede. Og så til himmeriget. Sådan er fodbold også ind i mellem.  


Skrevet af Morten Oestermann

Læs også....

Ny fynsk fodboldbog

Husker du? |04-12-2012

"De sidste amatører" fortæller om tiden før, fodbolden blev professionel.
Læs mere

Udlændinge i OB

Husker du? |04-09-2012

Fra Miti til Onyszko, Ruud til Tchami. Selvom rødderne er fynske, har gode udlændinge sat deres præg
Læs mere

Fritz Bonde ser tilbage

Husker du? |23-08-2012

OBs mangeårige formand Fritz Bonde kigger tilbage på hans virke i OB og trækker tråde til i dag.
Læs mere

EmediateAd