Log ind

AK inden Brøndby-kampen: Omstillinger bliver afgørende

Alka Superliga |7. september 2017
|0
|
Facebook Twitter LinkedIn Google Email Print Bookmark Mere

På søndag går det løs mod Brøndby på EWII Park. Kampen mellem OB og gæsterne fra Vestegnen er et af ligaens traditionsrige opgør, forstået på den måde, at holdene har mødt hinanden 78 gange i Superligasammenhæng. Kampene mod Brøndby er altid specielle og omgivet af en tyk tåge af forventning og trækker som regel en masse odenseanske tilskuere til tribunerne.

Denne kamp er ikke mindre speciel end de 38 foregående på hjemmebanen i Bolbro. Inden kampen indvier OB sammen med holdets fans nemlig den nye Richard Møller Nielsen-tribune, der erstatter Stiften. En af de største legender i Ådalen får i fremtiden sit navn foreviget på tribunens top, så det kommer til at stå sammen med de stribede stemningsskabende supportere bag målet. Gestussen, der er unik for dansk fodbold, bliver altså en del af rammen for kampen mellem Striberne og de Blå/Gule.

OB’s topscorer, Anders K. Jacobsen, er fokuseret på kampen, men bemærker at begivenhedernes størrelse kan være med til at skabe en god stemning på stadion.

- Ja, vi kan selvfølgelig glæde os, fordi der forhåbentlig kommer rigtig mange mennesker på stadion og der kommer måske en lidt speciel ramme, som kan give os lidt ekstra.

Selve kampen bliver ifølge AK et opgør, hvor OB skal være effektive på bolden, da Brøndby praktiserer et højt pres langt oppe på modstandernes banehalvdel. Derudover skal Striberne kunne matche gæsternes aggressivitet.

- Brøndby spiller anderledes end de fleste andre hold, vi møder i Superligaen og vi skal være ligeså gode som dem i vores aggressivitet og energiniveau. Vi vil forsøge at være gode på bolden, når de kommer i deres meget høje pres og så vi kan spille uden om dem. De vil helt sikkert forsøge at skrue tempoet op og køre direkte. Det skal vi kunne forsvare ved at stå kompakt centralt i banen og når vi selv har bolden skal vi forsøge at spille bredt den anden vej.

AK peger på, at det kan blive en fordel for OB, at Brøndby ikke har tendens til at spille defensivt og kompakt. Det bliver derfor afgørende at udnytte den plads, som modstanderne efterlader, når de presser højt på Stribernes banehalvdel.

- Vi skal ud og vise, at deres høje pres også er deres svaghed, fordi når de angriber med mange mand, bliver der også plads den anden vej. Det er de rum, som vi skal ud og udnytte. Vi bliver nødt til at være cool på bolden og når der så bliver plads frem i banen, så skal vi udnytte den og gå hårdt efter at få nogle omstillinger. Vi har det generelt svært mod hold, der står kompakt og spiller meget defensivt og her er Brøndby anderledes og det skal vi vise, at vi kan lukrere på.

Spørger man ind til angriberens egen målstatistik er han overrasket over, at han har scoret i halvdelen af sine kampe mod Brøndby.

- Jeg er ikke så vildt bevidst omkring min egen statistik mod diverse modstandere. Men det lyder jo egentlig meget godt, så skulle det jo gerne blive til et eller andet på søndag, afslutter han med et grin. 


Skrevet af Kim GavnboLæs også....

- Skuffelsen lægger sig hurtigt igen

Alka Superliga |18-02-2018

OB fik ikke point med fra Farum fredag, men den skuffelse skal hurtigt lægge sig, siger Kent Nielsen
Læs mere

Reaktioner fra Farum

Alka Superliga |16-02-2018

OB tabte 2-1 mod ligaens nr. 3. Trods en skidt første halvleg kunne det dog være blevet til point.
Læs mere

Trods stærk anden halvleg tabte OB 2-1 mod FCN

Alka Superliga |16-02-2018

Det var et OB-hold, der dominerede massivt i anden halvleg, men måtte se sig slået med 2-1 af FCN.
Læs mere

Seneste opgør

EmediateAd