Log ind

Bronzemedaljer

Husker du? |1996
|1
|
Facebook Twitter LinkedIn Google Email Print Bookmark Mere

Hvis man tænker på et stærkt OB-hold i midten af 90’erne, tænker man nok på holdet, der slog Real Madrid ud af UEFA Cuppen i 1994. Det er der naturligvis en vis ræson i, men ´96-holdet vandt bronze og var millimeter fra at ekspedere portugisiske Boavista ud af UEFA Cuppen.

Bronzen 1996

" Ja, det var også et fremragende hold dengang! Det jeg husker bedst fra den sæson er dog hvordan en vanvittigt vigtig kamp mod AGF i slutningen af sæsonen desværre endte med en AGF udligning i sidste minut, fordi Knud Erik Fisker ikke fløjtede kampen af i tide. På det tidspunkt havde OB stadig en lille mulighed for at vinde mesterskabet - ærgerligt!"
Siersted - Club OB-medlem.

Det var et stærkt hold, træner Viggo Jensen rådede over. Spillere som Michael Hemmingsen, Michael Schjønberg, Brian Steen Nielsen, Morten Bisgaard, Steen Nedergaard, Carsten Dethlefsen, Ulrik Laursen, Johnny Hansen, Lars Høgh, Per Pedersen og Jesper Hjorth. Desværre var Brøndby en tand stærkere og AGF havde noget der ligner klubbens seneste gode sæson. Mesterskabet blev vundet af Brøndby og sølvet gik til AGF.

Sæsonen er netop fløjtet af og OB har vundet 2-1 over FC København. Målscorere blev Christian Lønstrup for københavnerne og Jesper Hjorth og Ulrik Pedersen for OB. Spillerne modtager medaljer og folkets hyldest på banen. Legenden over dem alle, Lars Høgh, kaster sine brugte målmandshandsker ud til den store gruppe af fans.


Skrevet af Morten Oestermann

Læs også....

Ny fynsk fodboldbog

Husker du? |04-12-2012

"De sidste amatører" fortæller om tiden før, fodbolden blev professionel.
Læs mere

Udlændinge i OB

Husker du? |04-09-2012

Fra Miti til Onyszko, Ruud til Tchami. Selvom rødderne er fynske, har gode udlændinge sat deres præg
Læs mere

Fritz Bonde ser tilbage

Husker du? |23-08-2012

OBs mangeårige formand Fritz Bonde kigger tilbage på hans virke i OB og trækker tråde til i dag.
Læs mere

EmediateAd