Log ind

Bronzemedaljer

Husker du? |1958
|2
|
Facebook Twitter LinkedIn Google Email Print Bookmark Mere
OB's bronzehold fra 1958

De såkaldte eksperter var inden sæsonen 1958 enige om, at OB ville rykke ud af landets bedste række. Og da sæsonen gik i gang, så det ud til, at de ville få ret. I de fire første kampe, fik striberne kun et enkelt point.

Det gjorde ondt på de stribede publikum, som måtte leve med et 4-5-nederlag til B1909 i premieren. Første sejr kom først i 6. runde, da striberne vandt 2-1 ude mod AGF på to mål af legendariske Jørgen Leschly Sørensen. Til gengæld blev det til to sejre i træk, da AB i Odense blev sendt hjem med 2-1 på mål af Leschly og Bent Schmidt Hansen.

Et nederlag til Esbjerg blev efterfulgt af en 4-2-sejr hjemme over Vejle, hvor Bent Schmidt Hansen brillerede med et hattrick. Efter en uafgjort mod AIA blev første halvdel af sæsonen rundet af med flot 3-0-sejr i lokalopgøret mod Odense KFUM. Her scorede Erik Nielsen to, Kurt Christensen en enkelt pind.

Da anden halvdel af sæsonen blev fløjtet i gang, skete det med stribet brask og bram – og uhyre giftige målscorere. OB lagde ud med at vinde 4-2 ude over Skovshoved, vandt 6-2 hjemme over Køge, hvor Kurt Christensen scorede fire mål. Så 6-2 ude over AIA. 16 mål i tre kampe!

Så var det AB’s tur til at møde den stribede overmagt. Det blev dog ”kun” til en fynsk 2-0-sejr på udebane. Femte sejr på stribe kom i hus runden efter: 2-1 hjemme over Esbjerg.

Men så. En syngende, jysk lussing. 7-2 nederlag til Vejle! Heldigvis revancherede striberne sig straks, da den efterfølgende kamp blev vundet med 3-0 hjemme mod AGF. Herefter blev det til et snævert nederlag til B1909, som vi, for at skåne sensible, stribede læsere, springer hurtigt over.

De tre sidste kampe bød på 3-1 hjemme over Frem, 2-0 over Odense KFUM og endelig 2-2 mod KB. Nok til bronzen.

Stribet topscorer 1958 blev Jørgen Leschly Sørensen med 21 mål i 22 kampe! Hvad kunne det ikke have været blevet til, hvis ikke den gudsbenådede målscorer havde fået karantæne for at spille som professionel i Italien, da han vendte hjem fra støvlelandet?  


Skrevet af Morten Oestermann

Læs også....

Ny fynsk fodboldbog

Husker du? |04-12-2012

"De sidste amatører" fortæller om tiden før, fodbolden blev professionel.
Læs mere

Udlændinge i OB

Husker du? |04-09-2012

Fra Miti til Onyszko, Ruud til Tchami. Selvom rødderne er fynske, har gode udlændinge sat deres præg
Læs mere

Fritz Bonde ser tilbage

Husker du? |23-08-2012

OBs mangeårige formand Fritz Bonde kigger tilbage på hans virke i OB og trækker tråde til i dag.
Læs mere

EmediateAd