Log ind

Champions League 2011

OB i Europa |2011
|3
|
Facebook Twitter LinkedIn Google Email Print Bookmark Mere
OB - Villarreal FC 17. august 2011 (Foto: Erik Kempf)

Vejen til Champions League-playoff var gået over det græske tophold Panathinaikos, som blev slået ud over to kampe. En triumf i sin helt egen ret.

Næste opgave mod Champions League-gruppespillet blev spanske Villarreal. En yderst giftig modstander et niveau eller to over Panathinaikos – og berygtet for sin skræmmende statistik på hjemmebanen El Madrigal.

Første kamp stod dog ikke i sydens palmesus, men i Bolbro.

Efter sejren over Panathinaikos sydede Odense af Champions League-feber. Jovist, med den ene halvdel af hjernen kunne man overbevise sig selv om, at Villarreal var favoritter. Store favoritter. Fornuften sagde også, at en samlet sejr ville være en sensation på linje med Miraklet i Madrid.

Kampen blev én af de allerstørste i klubbens næsten 125 år. Én af dem, man husker, hvis man var der – også efter mange år, og der er kommet flere store sejre til.

Publikum var i ren og skær verdensklasse allerede inden kampen. Stadion var pakket fra ende til anden og luften sitrede på en måde, som den gør, når der er noget stort i vente. HELE Stiften Tribunen hoppede og sang ”Én gang Odense, altid Odense” – uafbrudt og uafladeligt. Et syn, der for en stribet sjæl var smukkere en smukt.

Men det blev bedre. Da spillerne entrerede på banen og Champions League-hymnen lød ud over højtalerne blev der stille. Helt stille. Den melodi, som det kun bliver spillet for de allerbedste klubhold, fyldte endelig katedralen i Bolbro. Stemningen var elektrisk – publikum havde ventet på netop dette øjeblik – lige nu! – og nød det i fulde drag. Flere blev set knibe en tåre.

Og så! ”En gang Odense, altid Odense” for fulde gardiner, i en sådan grad, at selv den spanske verdenspresse mente, at de spanske spillere blev kyste.

Kampen blev en overraskende lige affære. Én af de sjældne kampe, hvor spanske kattepoter og hælafleveringer kunne matches til fulde af blege, nordeuropæiske ben, som løber og tackler sig i fodboldhimlen. På denne helt specielle aften virkede det derfor heller ikke naturstridigt, at Hans Henrik Andreasen bragte OB på 1-0 ved en iskold scoring langt henne i kampen.

Det var én af de kampe, hvor intet er umuligt – én af de kampe, der træder over i historien.

Desværre meldte virkeligheden sig i returopgøret i Spanien. Villarreal var alligevel for gode over fire halvlege og tog en sikker 3-0-sejr. Men oplevelsen på TRE-FOR Park i Bolbro sidder stadig i kroppen på mange af de mennesker, som var til stede.      


Skrevet af Morten Oestermann

Læs også....

OB's europæiske topscorere

OB i Europa |08-01-2011

Den komplette liste over OB's målscorere i europæiske kampe gennem tiderne.
Læs mere

Aston Villa

OB i Europa |27-10-2008

Striberne bød for alvor Premier League-holdet fra Birmingham op til dans .
Læs mere

Hertha Berlin

OB i Europa |27-10-2006

OB fik flot 2-2 med hjem fra den tyske hovedstad, og spillede et brag af en kamp i den fynske ditto.
Læs mere

EmediateAd