Log ind

Djiby Falls første tid i OB

Husker du? |2008
|0
|
Facebook Twitter LinkedIn Google Email Print Bookmark Mere
(Foto: Erik Kempf)

Selvom OB’s historie er lang, behøver vi her i Øjeblikket ikke altid at se langt tilbage. Vi ser tilbage på Falls første tørn i stribet, hvor han imponerede stort, ikke kun i Bolbro og nærmeste omegn, men i hele Fodbolddanmark.

Fall kom til OB fra Al Ain FC i De Forenede Arabiske Emirater, og fik nummer ni. Selvom OB altså havde fingrene i det arabiske ørkensand for at hente angriberen til klubben, var Fall i forvejen velkendt på de danske Superligastadions, hvor han havde præsteret flotte 14 mål i 30 kampe for Randers i Superligaen. 

Djibys første kamp i stribet var mod Næsby i en træningskamp i regn, blæst og kulde. Kampen var en del af optakten til forårssæsonen 2008, som var Falls første tid i OB. Angriberen scorede to gange i en stribet 5-3-sejr. Øvrige OB-målscorere var Srdjan Radonjic, Jonas Borring og Anders K. Jacobsen. Desværre blev det ikke til mål fra senegaleseren i sæsonpræmieren, en intens pointdeling mod AaB, der sluttede 1-1 efter et aalborgensisk selvmål. Dernæst blev det til en 2-0-sejr over AGF og et 1-0-nederlag til FC Midtjylland, begge kampe uden mål fra Djiby Fall. Men så tog han ellers fat. Ude mod Lyngby BK scorede angriberen ægte hattrick i OB’s 3-0-sejr. Det blev til yderligere fire mål i resten af forårssæsonen – bl.a. i den meriterende 2-0-sejr ude mod Brøndby 20. april 2008. Hans Henrik Andreasen scorede målet til 1-0, inden Djiby afgjorde kampen til 2-0. Angriberens første halve sæson i stribet bød altså på flotte syv mål i 13 kampe.

Forventningerne var med rette store inden sæsonen 2008/2009. Og Djiby lagde hårdt ud. I sæsonpremieren ude mod Vejle BK scorede han to mål i OB’s 3-1-sejr, og scorede også en enkelt mål i 3-1-sejren hjemme mod AGF runden efter. Så skulle man hen til femte runde, før der igen var mål i Djibys støvler, da han scorede kampens første mål i OB’s 3-0-sejr ude mod AaB. Skarpretteren var på plads også runden efter, i 2-1-sejren hjemme mod sin tidligere klub, Randers, hvor han scorede et enkelt mål.

En kort scoringspause på én kamp, 2-0-sejr over SønderjyskE, blev aflyst af fire mål i to kampe. To i sejren ude over Horsens og to i sejren hjemme mod Esbjerg i 10. runde. Så skulle Djiby helt hen i 18. runde, før det endnu blev til mål. Det gjorde det i 2-0-sejren hjemme over Esbjerg – inden det blev til en scoring i sidste runde, et nederlag ude mod Horsens.

De mange mål og gode indsatser blev anerkendt nært og bredt, og i december blev Djiby kåret til efterårets profil i Superligaen ved en afstemning blandt Superligatrænerne. Michael Krohn-Dehli fra Brøndby, Marc Nygaard fra Randers og Cesar Santin fra FC København var de nærmeste konkurrenter. På den måde endte efterårssæsonen glimrende for Djiby Fall.

I marts 2009 – lidt over et år efter, Djiby Fall ankom til Ådalen - fik OB et flot tilbud fra Lokomotiv Moskva om køb af senegaleseren, et tilbud som OB ikke kunne sige nej til. Angriberen drog mod nye udfordringer på de russiske stepper, selvom det var svært - både for OB og for Djiby, der gav udtryk for sine følelser inden afrejsen:

- Jeg vil savne den familie, som jeg har fået skabt sammen med klubbens fans, holdkammerater, trænere og folkene i Odense Boldklub. Der har været så mange store øjeblikke i Odense.


Skrevet af Morten Oestermann

Læs også....

Ny fynsk fodboldbog

Husker du? |04-12-2012

"De sidste amatører" fortæller om tiden før, fodbolden blev professionel.
Læs mere

Udlændinge i OB

Husker du? |04-09-2012

Fra Miti til Onyszko, Ruud til Tchami. Selvom rødderne er fynske, har gode udlændinge sat deres præg
Læs mere

Fritz Bonde ser tilbage

Husker du? |23-08-2012

OBs mangeårige formand Fritz Bonde kigger tilbage på hans virke i OB og trækker tråde til i dag.
Læs mere

EmediateAd