Log ind

Helenius inden Silkeborg: Vi skal vise power

Alka Superliga |14. september 2017
|0
|
Facebook Twitter LinkedIn Google Email Print Bookmark Mere
(Foto: Anja Ankerstjerne)

OB skal i morgen en tur til Silkeborg IF, hvor holdene spiller fredagskampen i 9. runde af Alka Superligaen. I truppen har Striberne Nicklas Helenius, der i sidste sæson snørede sine støvler for de røde fra Søhøjlandet. Han har derfor et indgående kendskab til Silkeborg og kalder dem for et boldsikkert hold, der har en fordel, fordi kampen skal spilles på JYSK Park, der har kunstgræsunderlag.

Silkeborgenserne har i denne sæson hentet seks ud af holdets syv point på hjemmebanen i de foreløbigt tre kampe, der er spillet der.

- De har en fordel i og med, at de har kunstgræs på deres hjemmebane, som de træner på hver dag. Det er et boldsikkert hold, som meget gerne vil spille bolden langs jorden. De er dygtige til at spille direkte, når det kræves og omvendt er de gode til at være tålmodige, når der er brug for det.

Dygtige individuelt

Helenius peger især på Silkeborgs højreside og frontangriberen Davit Skhirtladze, når han skal nævne, hvor holdet har den største individuelle styrke.

- De har en masse fart, især i deres højreside med Jens Martin Gammelby og Robert Skov, som har et rigtigt godt samarbejde. Så det kommer helt sikkert til at blive en udfordring for os at lukke dem ned. Skhirtladze har sine dage, hvor han kan spille helt fantastisk, hvilket kan blive en stor mundfuld. Derudover spiller de meget kompakt i den centrale del af banen, hvor de helst vil have modstanderen til at spille over kanterne.

Selvom Silkeborg har en, indtil videre, god statistik på deres nye hjemmebane tror Nicklas Helenius på, at OB sagtens kan gøre ondt på morgendagens modstander. Holdet skal især finde den energi frem, som de viste i sidste rundes uafgjorte kamp mod Brøndby.

- Hvis vi kan tage den power, vi havde mod Brøndby med til kampen synes jeg, at vi har mere styrke i holdet. Boldomgangsmæssigt ligger vi meget på niveau. Hvis vi kan finde vores flow på kunstgræsbanen synes jeg, at vi har rigtigt gode chancer for at gøre ondt på dem.

Formkurven er opadgående

Et af samtaleemnerne i opstarten til denne sæson har naturligvis været Helenius selv. Han har tidligere scoret masser af mål for AaB og spillet kampe for Aston Villa i Premier League. Men han har endnu ikke fundet vej til målet for OB i Alka Superligaen. I mandags scorede den høje angriber to mål for OB i reserveholdskampen mod Esbjerg, som forhåbentlig er tegn på, at der snart kommer flere.

- Det giver bare en ro. Nu fik jeg lavet de første par mål, og det er altid sådan noget, der giver ro på en eller anden måde. Man har et lidt større smil på læberne og lidt større selvtillid, når man går ud til træning. Nu fik jeg scoret mine første to mål i Reserveligaen, og det var godt for mig. Jeg føler mig i god form, og i dag fik jeg også sparket bolden i kassen (til træning, red.) bedre, end jeg har gjort længe så jeg har tro på tingene.

Man skal lære af de dårlige perioder

Selvom det aldrig er nemt at gå fra banen uden at komme på tavlen er modgang en del af at være angriber, og ifølge Helenius handler det om at lære af de svære perioder.  

- Jeg har været god til ikke at tænke så meget over det, fordi det ikke er første gang, at jeg ikke scorer i nogle kampe og det er en del af at være angriber. Det er de perioder, der er allersværest, men det er også dem, man lærer allermest af. Nu håber jeg bare, at det begynder at gå min vej igen og jeg tror meget på det.

Kampen mellem Silkeborg og OB starter kl. 18.00 på JYSK Park. 


Skrevet af Kim GavnboLæs også....

Lund: Jeg håber, jeg får min debut søndag

Alka Superliga |23-02-2018

Marco Lund har endnu sin debut til gode i OB, men han både tror og håber på, at den kommer søndag.
Læs mere

Ryan: Vi skal holde tungen lige i munden

Alka Superliga |23-02-2018

Søndag gælder det FCK på udebane, og i følge Ryan Johnson Laursen skal tungen holdes lige i munden.
Læs mere

- Skuffelsen lægger sig hurtigt igen

Alka Superliga |18-02-2018

OB fik ikke point med fra Farum fredag, men den skuffelse skal hurtigt lægge sig, siger Kent Nielsen
Læs mere

Seneste opgør

EmediateAd