Log ind

Helenius: Jeg vil være afgørende

Nyt fra OB |29. september 2017
|0
|
Facebook Twitter LinkedIn Google Email Print Bookmark Mere

Onsdag var Nicklas Helenius gæst i OB’s officielle podcast. Her faldt snakken bl.a. på, hvordan det er at være angriber, når målene ikke hagler ind omkring ørerne på modstandernes målmand. Helenius understregede i den sammenhæng, at selvtillid er en enorm stor del af præmissen for at kunne score regelmæssigt som holdets offensive våben. Og at det måske er den position på banen, hvor selvtillid har den største effekt.

- Der er jo et større pres på en eller anden måde som angriber. Der bliver ikke råbt om, at man ikke har holdt nullet i fire kampe, hvis vi stadig har fået tre sejre, men hvis vi ikke scorer i fire kampe i træk bliver der talt om, at angriberne ikke er skarpe nok. Sådan er det. Og det er også fair nok, fordi det er en del af gamet.  

Helenius fortæller videre, at der er et positivt pres på et holds angribere, men at man også kan have spillet en god kamp uden at notere sig for hverken scoring eller assist.

- Men det er også det pres, som man gerne vil have på sig. Jeg kan godt lide at være kampafgørende og gøre en forskel. Jeg vil gerne være stjernen, fordi det er det man stræber efter som angriber, og jeg føler, at jeg kan være det både ved at lave mål og ved at have foden på den sidste aflevering. Men jeg mener også, at man godt kan spille en god kamp som angriber uden at have scoret eller assisteret, fordi der også er andre opgaver som angriber i dag.

Og modgangen i form af tidligere såkaldte måltørker har været med til at lære Helenius at håndtere de sværere perioder, som han bl.a. har oplevet efter han kom hjem fra England og da han var på leje hos Silkeborg i sidste sæson.

- Jeg har lært rigtig meget. I stedet for at gå ned, hvis man ikke er kommet på tavlen i fire kampe må man prøve at gøre noget ekstra for at få det mål, men samtidig bevare roen. Man skal stadig spille fodbold og være sig selv og så lade vær med at tænke over, at du ikke har lavet mål de sidste fem kampe, fordi det kan komme næste dag, når du skal spille kamp. Det vigtigste er at have fokus på de rigtige ting.

Nu, hvor har Nicklas Helenius har åbnet sin målkonto for OB gælder det om at fortsætte med at tage en kamp af gangen, men der også er plads til at fokusere på holdets målsætning for sæsonen.

- Jeg har hele tiden sagt, at jeg gerne vil lave et tocifret antal mål og det er da stadig mit mål, men vi skulle også rigtig gerne ende i top-seks med OB og komme langt i pokalen. Det handler om at tage en kamp af gangen og gøre en forskel for OB i hver eneste kamp, og det er sådan set det, siger Helenius i OB’s officielle podcast.

Næste mulighed for at komme på tavlen for Nicklas Helenius er i morgen mod Hobro, hvor OB skal en tur til DS Arena og angriberen tror, at det bliver en svær kamp.

- De har set gode ud. De har nogle gode omstillingsspillere i specielt Antipas og så har Kirkevold været utrolig skarp, hvilket de færreste nok havde set komme. Defensivt har de nogle gode duelspillere og de fungerer bare rigtigt godt sammen og det gør også, at de er svære at spille imod. Nu har de tabt to kampe, mens vi har vundet de to seneste så vi burde have noget ekstra selvtillid, men som sagt har de set gode ud så det bliver en svær - men vigtig - kamp for os, afslutter Helenius.  

OB’s officielle podcast udkommer hver onsdag og kan findes på Soundcloud og iTunes under OB Podcast. 


Skrevet af Kim Gavnbo



Læs også....

OB skifter assistent til sommer

Nyt fra OB |23-02-2018

John Bredal stopper som assistenttræner i OB, når hans kontrakt udløber til sommer.
Læs mere

Jenkins søger videre

Nyt fra OB |08-02-2018

Ross Jenkins viste fint niveau i OB men ligner ikke en umiddelbar forstærkning.
Læs mere

Engelsk prøvespiller i OB

Nyt fra OB |06-02-2018

OB har den 27-årige englænder Ross Jenkins på besøg i de kommende dage.
Læs mere

Seneste opgør

EmediateAd