Log ind

Jernmanden

Husker du? |1962
|1
|
Facebook Twitter LinkedIn Google Email Print Bookmark Mere
Poul Christensen i kamp for OB mod B1913 i 1950'erne i Munke Mose. Poul Christensen knælende under jubilæumskampen mod det italienske hold Atalanta på Odense Stadion i 1962.

Årets fynske sportsnavn 1961 var OB’er. Navnet var Poul Christensen med tilnavnet ”Jernmanden” – på det nærmeste en legende, dengang klubben lå i Munke Mose.

Det kom efter sigende som en overraskelse for hovedpersonen, men for folk i OB og andre sportsinteresserede, var der intet mærkværdigt i, at det netop blev ham.

Det hårde tilnavn havde ikke kun sin rod i Christensens spil på banen, selvom han i sin spillestil var kendt for at kunne tackle igennem, når det var berettiget på OB's bedste fodboldhold i 1950'erne og 1960'erne. Jernmanden brillerede i fodbold, tennis og badminton, og var kendt og hyldet for netop at kunne jonglere hele tre sportsgrene på én gang. For fodboldens vedkommende blev det til 250 kampe.

På fodboldbanen var Christensen ikke blot kendt for sine evner som højre halfback, men også for sin eksemplariske, gentleman-agtige opførsel, som ikke mindst blev bemærket ved udnævnelsen til årets fynske sportsnavn.

Som et udslag for stribet ydmyghed, spillede Christensen den plads, han blev placeret på – også selvom det i virkeligheden passede ham dårligt. Jernmanden var yderligere kendt for at kunne løbe solen sort, og selv på samme dag at kunne præstere i alle tre sportsgrene. På den måde kombinerede Christensen en sjældent set fysisk hårdhed og alsisig atletisk formåen med flotte personlige egenskaber. 

Ved siden af titlen som årets fynske sportsmand nåede Christensen tillige at vinde fynsmesterskabet i tennis samme år.

Jo, det var en stor sportsmand, OB havde ære af.

Husker du Poul Christensen? Eller har du bare en kommentar? Så skriv!


Skrevet af Morten Oestermann

Læs også....

Ny fynsk fodboldbog

Husker du? |04-12-2012

"De sidste amatører" fortæller om tiden før, fodbolden blev professionel.
Læs mere

Udlændinge i OB

Husker du? |04-09-2012

Fra Miti til Onyszko, Ruud til Tchami. Selvom rødderne er fynske, har gode udlændinge sat deres præg
Læs mere

Fritz Bonde ser tilbage

Husker du? |23-08-2012

OBs mangeårige formand Fritz Bonde kigger tilbage på hans virke i OB og trækker tråde til i dag.
Læs mere

EmediateAd