Log ind

Juniors hattrick

Husker du? |2006
|0
|
Facebook Twitter LinkedIn Google Email Print Bookmark Mere
(Foto: Erik Kempf)

”Søren Berg og José Junior udgør efter min mening i øjeblikket klart den bedste angrebsduo i Superligaen. De er fysisk stærke, gode i hovedspillet, gode tekniske og meget komplette. I længden er det dem, vi ikke har noget modtræk overfor”. Morten Bruun, cheftræner, SønderjyskE.

Søndag d. 2. april 2006 spillede OB hjemme mod Sønderjyske i Superligaen. OB lå på fjerdepladsen, mens SønderjyskE lå sidst. OB var derfor favoritter inden kampen, som blev overværet af 7007 tilskuere. Kampen markerede formentlig et højdepunkt i den blonde, brasilianske bombers karriere.

 

OB stillede således op:

 

Arek Onyszko
Jan Tore Ophaug
Ulrik Laursen
Alexander Aas
Søren Jensen
Chris Sørensen
Jonas Borring(80’ Bouabid Bouden)
Esben Hansen (90’ Michael Larsen)
Magne Sturød
Søren Berg
José Luiz Junior

Træner: Bruce Rioch

Striberne lagde en smule sløvt fra land, hvilket dog kunne skyldes, at Ulrik Laursen måtte forlade banen i syv minutter. Det betød at Søren Berg måtte rykkes ned på højre back. Nicolai Stokholm havde i dagene inden kampen skåret sin arm på en vinduesrude, og i den stærke midtbanespillers fravær blev der rykket lidt rundt. Således fik unge Søren Jensen debut som venstre back og Magne Sturød fik en hel kamp i benene.

Som kampen skred frem fik OB’erne bedre og bedre fat og fik med fysik og vilje trykket sønderjyderne tilbage. Søren Berg spillede, som Søren Berg nu spiller. Med stor styrke og ren vilje drev Berg bolden frem ad banen, Esben Hansen var en kriger på midten og SønderjyskEs ene angriber Simon A. Pedersen blev klemt som et stykke slatten skinke mellem brødene Alexander Aas og Ulrik Laursen. I det. 32. minut gav det bonus, da Dennis Danry ikke kunne styre Jose Junior, som kunne heade OB’s føringsmål ind. 1-0.

Føringen holdt til pausen. OB’s stil var fortsat fysisk præget, men man skulle helt hen til det 84. minut, før nettet igen blafrede bag SønderjyskE-målmand Kim Drejs. Endnu engang var det Junior, som var i afslutterens rolle. 2-0, og brasilianeren var Man of the Match. Kronen på værket blev sat på plads i overtiden, da selvsamme Junior på saksespark bragte OB på 3-0, som også blev kampens resultat.

José Luiz Guimarães Sanabio Júnior nåede at spille 17 kampe for OB og scorede 10 mål, inden han blev solgt til Malmö FF, hvor det blev til 17 mål i 38 kampe. I 2008 kaldte FC København, hvor Junior nåede at score 6 mål i 17 kampe. 2009 bød på et udlån til FC Nordsjælland, hvor det blev til 5 mål i 11 kampe. Randers blev foreløbig sidste station i Danmark, hvor brasilianeren nåede at sætte en enkelt kasse ind i 10 kampe. Junior spiller i dag for Esporte Clube Vitória i den bedste brasilianske række.

 

Brugerne skrev:

Boe
Jeg husker tydeligt kampen. Uforglemmeligt da Junior scorede på saksespark.
En anden bemærkelsesværdig ting ved den kamp var at vi startede kampen med 6 venstrebenede spillere. Gad vide om det nogensinde sker igen. :)

simonandersen
Husker tydeligt et interview i BT, hvor han sagde, det første ord på dansk han havde lært var ´Patter´ :D. Nice nok.


Skrevet af Morten Oestermann

Læs også....

Ny fynsk fodboldbog

Husker du? |04-12-2012

"De sidste amatører" fortæller om tiden før, fodbolden blev professionel.
Læs mere

Udlændinge i OB

Husker du? |04-09-2012

Fra Miti til Onyszko, Ruud til Tchami. Selvom rødderne er fynske, har gode udlændinge sat deres præg
Læs mere

Fritz Bonde ser tilbage

Husker du? |23-08-2012

OBs mangeårige formand Fritz Bonde kigger tilbage på hans virke i OB og trækker tråde til i dag.
Læs mere

EmediateAd