Log ind

Kasper Vinkler Larsen - Min Historie, mit OB

Din historie |28. november 1996
|0
|
Facebook Twitter LinkedIn Google Email Print Bookmark Mere

Min OB-historie tager sin begyndelse omkring 1996/1997-sæsonen.

Min familie har aldrig været meget sportsinteresserede. Vi har da ofte set en god fodboldkamp, når f.eks. fodboldlandsholdet har spillet til slutrunder og lignende, men vi har aldrig rigtig været involveret i klubsport.

På dette tidspunkt er jeg omkring 11-12 år, og jeg har en god ven i min klasse på den skole, jeg går i på Nordfyn. Han holder med OB. Der er noget, der fanger mig, når han kommer gående i skole om mandagen med sin blå og hvidstribede trøje og halstørklædet om halsen, mens han fortæller om, hvordan det er at have været i Odense og se OB.

Jeg ved ikke, hvad der ellers har startet min interesse for fodbolden, men jeg får lokket hele familien med til, at vi tager ud og ser OB mod Brøndby I.F. en søndag. Min mor har taget havestole med, som bliver placeret oppe bagerst ved rækværket. Jeg husker ikke noget tydeligt fra denne kamp. Jeg er mere optaget og fascineret af alle disse mennesker, der står og hepper og råber efter de drenge, der løber nede på banen.

Efterfølgende begynder vi langsomt at komme til flere kampe i takt med, at det nye Odense Stadion bliver åbnet og taget i brug. Husker tydeligt den kolde aften, hvor OB spiller deres første kamp på den nye plæne mod FCK.

Jeg kan ikke huske, hvordan det kommer i stand, men vi tilmelder os den officielle Fanklub, som dengang hed De Stribede. Derigennem kommer en hel naturlig kontakt med boldklubben i form af en masse sjove arrangementer. Blandt andet rundvisning på Odense Stadion. Arrangementer, hvor spillerne møder op, og man kan få mulighed for at bede om autografer og billeder af de store helte, man ellers kun ser oppe fra tribunen - og endda spille en lille turnering mod dem.

Over en 10 års periode tager min far, søster og jeg ofte til fodbold, mens vi nyder stemningen fra de mere aktive fans.

I takt med at jeg blev ældre, rykkede vi tættere og tættere på stemningstribunen, som jo også er kaldet Stiften. I starten med lidt klappen i takt og måske nogle tilråb i ny og næ. I disse år bliver min søster og jeg mere aktive. Vi tager på udebaneturene med den officielle fanklub, som i mellemtiden har fået nyt navn. Tigers.

Jeg har rigtig mange gode minder derfra, hvor min far engang imellem også tog med på disse ture.

Af højdepunkter kan nævnes Testimonial for Høgh’en. Testimonial for Miti og Tembo, hvor vi var på banen for at takke dem. Pokalfinalerne 2002 og 2007.

Et stort højdepunkt, som også skal med, og som vi alle har friske i erindringen, er OB’s kamp mod Villarreal, mest pga. Champions League-hymnen, som bragede ud af højttalerne.
Men det er svært som OB fan at pege enkelte episoder eller ture ud, da der er så utroligt mange minder derfra. Som sagt er det jo bare altid sjovt at slå Brøndby og FCK. 

Af oplevelser, der skraber bunden, men som har gjort mig til den fan, jeg er i dag, er nok nedrykningen til 1. Division. Der var bestemt ikke sjovt.

Jeg har fundet rigtig mange venskaber og bekendtskaber gennem min tid som OB fan.

Specielt omkring år 2007 eller deromkring. Vi begynder at hjælpe til i fangrupperingen White Army, der er en fanfraktion, som på dette tidspunkt var meget fremme, hvad angik tifo-produktion. Men især omkring at være larmende og stemningsskabende på hjemme- og udebane.

Vi holder også vores egne arrangementer, hvor spillere stiller op. Det er her, jeg har haft mine mest aktive år indtil videre som OB fan. Vi har fulgt OB rundt i hele landet i gamle skolebusser uden air condition på de varme sommerdage, uden toilet i bussen på de tørstige dage, og vi har stået på jordvolde på udebane i frostvejr, selvom resultaterne ikke altid har været der.

Denne fraktion er aldrig stoppet, men i takt med familier er opstået, er mange faldet fra.
 
I mit regnskab har de dårlige resultater ikke været en undskyldning for at blive væk fra disse gode og dårlige oplevelser. Jeg har i sidste ende fået så meget igen. OB er mit frirum.


Skrevet af Kasper Vinkler Larsen

Læs også....

Del dit #MITOB!

Din historie |29-08-2017

Nu kan du dele dine bedste OB-øjeblikke med resten af verden, på det helt nye www.mitob.dk.
Læs mere

Fra AaB til Aston Villa - Martin Nielsen

Din historie |27-02-2012

17-årige Martin Nielsen fortæller om sine mange store oplevelser med Striberne.
Læs mere

Vind billetter til Boat Ride ved Disney on Ice!

Din historie |09-02-2012

Send os din bedste OB-historie og vind en helt unik oplevelse for dit barn til Disney On Ice!
Læs mere

EmediateAd