Log ind

Liverpool

OB i Europa |1983
|0
|
Facebook Twitter LinkedIn Google Email Print Bookmark Mere
(Foto: Jens Bågøe)

Som regerende danske mestre deltog OB i Europa Cup for Mesterhold 1983/1984. Det var kun anden gang, OB, under trænerlegenden Richard Møller Nielsen, skulle vise sig frem på den store internationale scene. Klubben kom med det samme op mod et af de helt store hold i Europa, nemlig Liverpool FC.

Liverpools meritter var intet mindre end skræmmende: Europa Cup-vinder 1976/77, 1977/78 og 1980/81 – bare lige for at nævne nogle af de nærmeste triumfer. Og så er de engelske mesterskaber, som de røde djævle hjemtog på stribe i 1970’erne, slet ikke nævnt. Første opgør blev spillet 14. september 1983 på et Odense Stadion spækket med 26.000 stribede fans og skulle man tale om en favorit, var det nok Liverpool…

OB-spillerne fik altså deres sag for og stillede op med følgende holdopstilling:

1: Lars Høgh
2: Flemming Nielsen
3: Jan Jensen
4: Allan Nielsen
5: Hans Peter Utoft
6: Frank Petersen
7: Thorbjørn Sørensen
8: Vilhelm Munk Nielsen
9: Keld Bordingaard
10: Jan Bramsen
11: Preben Knudsen
Træner: Richard Møller Nielsen

Trods prominente navne som Lars Høgh, Keld Bordingaard, Vilhelm Munk Nielsen og Allan Nielsen, måtte OB’erne bøje sig for den røde overmagt. Allerede efter et kvarters spilletid scorede Kenny Dalglish for Liverpool – hvilket også blev kampens resultat.

Skulle der have været håb om en sensationel fynsk sejr på Anfield, blev det hurtigt knust. Liverpool vandt 5-0 på to mål af Kenny Dalglish, der således var et hårdt bekendtskab for OB’erne, 2 mål af Michael Robinson og et selvmål af Frank Clausen.

Brugerne skrev:

KTM
Ja, der har været nogle gode fodbold-oplevelser på Odense Stadion, også mod britiske hold.
Husker dem alle, men specielt kampen i starten af 90,erne mod Arsenal husker jeg som den mest spændende. OB med en stærk fysisk midtbane med 1-2 landsholdsspillere, bla. Allan Nielsen mod John Faxe Jensen og flere kendte Arsenal spillere. OB gav kamp til stregen i 2-2 kamp, men tabte desværre knebent 1-2 i London senere. Trods exit et flot resultat, og troen på OB kunne spille lige op mod nogle af de store.
Det viste sig også mod Real Madrid lidt senere !!
Lad os bare få et puljespil i år med attraktive modstandere, tak !

morten22
Aston Villa kampen på det tidligere kaldt fionia park. Var en minderig dag da amc udlignede til 2-2 med ikke så lang tid igen. Det var en fantastisk aften som jeg næppe vil glemme!

cdjensen
Da jeg var dreng blev OB danske mestre i jubilæumsåret 1977 (mener jeg det var). Som led i fejringen, fik OB besøg af Leeds United, som dengang var et rigtigt storhold. En dag da vi trænede i Ådalen, trænede Leeds på bane 1, og bagefter fik vi autografer af de store britiske stjerner bl.a. Gordon Macqueen. Jeg husker ikke resultatet af jubilæumskampen, men jeg husker tydeligt den magi der var omkring besøget og kampen. En stor oplevelse!

AlitdOB
Ja det magiske år for OB er 77. Året hvor vi hjemføret det første danske mesterskab. Og hvilket en af slagsen. OB var alle de andre hold overlegne. Mesterskab 3 runder før afslutning. Nul hjemmebane nederlag, og 2 udebane nederlag. Det ene efter at pokalen var i hus. Det var det år Leeds kom på besøg for at fejre OB,s 90 år. Jeg husker det som var det i går. Leeds var på det tidspunkt et storhold i England, og vi tabte da også 4-1. Men hvad, det var jo kun en opvisningskamp


Skrevet af Morten Oestermann

Læs også....

Champions League 2011

OB i Europa |18-09-2011

Champions League-hymnen blev for første gang nogensinde spillet Odense i 2011.
Læs mere

OB's europæiske topscorere

OB i Europa |08-01-2011

Den komplette liste over OB's målscorere i europæiske kampe gennem tiderne.
Læs mere

Aston Villa

OB i Europa |27-10-2008

Striberne bød for alvor Premier League-holdet fra Birmingham op til dans .
Læs mere

EmediateAd