Log ind

Michael Hemmingsen

OB 125 |1993
|0
|
Facebook Twitter LinkedIn Google Email Print Bookmark Mere

Lige om lidt skal I til at stemme om, hvem der skal være i centerforsvaret på De Største Striber – OB All Stars. Det er fans, som indstiller kandidater, hvorefter et OB-udvalg vælger et antal kandidater ud – de kandidater, I skal stemme ud fra!

Det kunne være Michael Hemmingsen, der vinder, men det kunne også være andre. Men her ser vi lidt tilbage på spilleren, som gennem det meste af 1990’erne udgjorde en krumtap i OB-forsvaret.

Hemmingsen kom fra B1909, og debuterede for OB d. 21/3 1993 i en udekamp mod AGF. Kampen endte 2-2, og hovedpersonen selv forlod banen med et gult kort. Stribede målscorere var Lars Elstrup og Jens Madsen. Hemmingsen startede på banen i sin debut, og skulle straks markere sig som en fast del af holdet.

Hemmingsen var naturlig en del af startopstillingen på Bernabeu, da striberne leverede Miraklet i Madrid, og var – sammen med en nærmest elektrisk Lars Høgh i buret – med til at holde kongeklubben fra scoringer.

Hemmingsen scorede sit første mål for OB i en hjemmekamp mod Lyngby 2/4 1995. Sjællænderne bragte sig foran med 1-0 på mål af eksil-OB’eren Per Pedersen, inden Carsten Hemmingsen, Morten Bisgaard og altså Michael Hemmingsen satte tre stribede søm i kisten, og sikrede OB en sejr på 3-1.

Alt har dog ikke været fryd og gammen i Hemmingsens OB-karriere. Således var forsvarsspilleren en del af nedrykningen i 1997/98 og efterfølgende oprykning.

Første sæson tilbage i Superligaen endte OB på 9.-pladsen, og Hemmingsen begyndte at markere sig som målscorer. I første sæson tilbage i Superligaen scorede han tre mål – en flot score for en spiller på hans position.

I den efterfølgende sæson gik Hemmingsen nærmest amok, da han scorede hele otte gange. Tre af scoringerne faldt endda i samme kamp, 4-1-sejren ude mod Haderslev d. 10/9 2000 – to af scoringerne var dog på på straffe. 14 dage senere var Hemmingsen igen på pletten to gange – Herfølge blev slået med 3-1 hjemme i Odense.

Hemmingsen spillede sin sidste Superligakamp for OB d. 29/5 2004. Igen var modstanderen Herfølge, og igen snuppede striberne sejren. Denne gang lød cifrene på 4-0 uden at Hemmingsen blandede sig i målscoringen.

Husk at deltage i De Største Striber!


Skrevet af Morten Oestermann

Læs også....

Bech og Møller Nielsen indtog Historiens Hus

OB 125 |14-11-2012

To markante OB-trænere gjorde publikum klogere på forskellene mellem 1977 og 2012.
Læs mere

Mød Troels Bech og Richard Møller Nielsen

OB 125 |06-11-2012

OB-træner Troels Bech og tidligere OB-træner Richard Møller Nielsen mødes i Historiens Hus.
Læs mere

Jeres største OB-øjeblikke

OB 125 |01-10-2012

OB-historien er lang - rigtig lang. Hvad synes I, er klubbens største øjeblikke?
Læs mere

EmediateAd