Log ind

Ny fynsk fodboldbog

Husker du? |4. december 2012
|0
|
Facebook Twitter LinkedIn Google Email Print Bookmark Mere

Thomas Kaarsted og Johnny Wøllekær har bedrevet en bog om Odenses fodboldhistorie op til der blev indført professionel fodbold i Danmark. For der var engang, hvor Odense var Danmarks fodboldby nr. 1. Byen havde hele tre hold i den bedste række, og de odenseanske lokalopgør mellem B1909, OB og B1913 trak titusunder til Odense Stadion. De odenseanske fodboldspillere stod ofte på spring til landsholdet, og mange af profilerne blev professionelle i udlandet.
 
 "De sidste amatører" er fortællingen om odenseansk divisionsfodbold fra den spæde begyndelsen sidst i 1800-tallet og frem til amatørdagene blev fløjtet af i 1978. Gennem generationer har fodbold spillet en stor rolle i rigtig mange fynske liv, og få byer har som Odense en så spændende, bemærkelsesværdig og dramatisk fodboldhistorie.
  
"De sidste amatører" beskriver de mest absurde optrin og fortæller de mest uforglemmelige anekdoter. Den ser også fodbolden ud fra en bred kulturhistorisk vinkel. Den skildrer, hvordan verdens mest udbredte boldspil greb ind i mange odenseaneres hverdag, og hvordan de klassiske – ofte hæsblæsende – lokalopgør satte byen på den anden ende. 

Fodbold er meget mere end fodbold, og bogen skildrer, hvordan kampen på grønsværen blev en del af byens selvforståelse og selvbevidsthed. Og hvordan amatørklubber tjente rigtig mange penge og havde et betydeligt samarbejde – der handlede om netop penge.
 
208 sider med illustrationer i sort-hvid.

Pris: 200 kr. Bogen kan købes hos Historiens Hus her!


Skrevet af Morten Oestermann

Læs også....

Udlændinge i OB

Husker du? |04-09-2012

Fra Miti til Onyszko, Ruud til Tchami. Selvom rødderne er fynske, har gode udlændinge sat deres præg
Læs mere

Fritz Bonde ser tilbage

Husker du? |23-08-2012

OBs mangeårige formand Fritz Bonde kigger tilbage på hans virke i OB og trækker tråde til i dag.
Læs mere

Udstillingen "Her i Odense – en stribet fodboldhistorie" 2

Husker du? |22-08-2012

Anden del af TV2 Sports besøg på OB-udstillingen "Her i Odense – en stribet fodboldhistorie" 2012.
Læs mere

EmediateAd