Log ind

OB - B1909

OB i sort/hvid |1929
|0
|
Facebook Twitter LinkedIn Google Email Print Bookmark Mere

I årene efter Første Verdenskrig blev danmarksmesterskabet afgjort på en noget anderledes måde end i dag: Vinderen af københavnsmesterskabet spillede mod vinderen af provinsmesterskabet. Provinsmesteren blev i øvrigt fundet gennem et cup-system, hvor Fyn spillede mod Jylland, og Bornholm spillede mod Lolland-Falster, hvorefter vinderen heraf spillede mod Sjælland – og til sidst blev der spillet en provinsfinale.

I sæsonen 1929-1930 blev formatet ændret til et landsdækkende format, mesterskabsserien. Turneringen skulle bestå af fem hold fra København og fem hold fra provinsen. Fyn skulle repræsenteres af et enkelt hold, men hvem skulle det være?

Hvem der skulle sætte sig på Fyns eneste plads i den landsdækkende mesterskabsserie, blev afgjort i en klassisk dyst mellem OB og B1909. Kampen blev spillet i Munke Mose med flere tusinde tilskuere, til hvad der blev kaldt ”Århundredets Kamp”. Striberne kunne trække sig sejrrigt ud af opgøret med en 3-2-sejr og skulle altså repræsentere Fyn i mesterskabsserien. B1909 fik plads i den såkaldte oprykningsserie.

OB's første sæson i mesterskabsserien førte til en 9.-plads ud af de 10 hold. Af de ni kampe, OB spillede i løbet af sæsonen, blev kun én vundet, da det blev til en 6-3-sejr over AaB. Derudover blev det til uafgjort mod Korsør og AB. B93 vandt med en suveræn indsats mesterskabsserien, da københavnerne vandt otte ud af de ni kampe og spillede én uafgjort.

Dette lidt sære turneringsformat holdt ikke længe. I 1936 blev det igen lavet om, og der blev indført tre divisioner.

Det er nok ikke sandsynligt, at du overværede kampen - men har du en kommentar alligevel, så skriv endelig! Det er muligt, at den vil blive brugt som en del af historieafsnittet på OB.dk.

Brugernes skrev:

Onkel Riffel
Jeg er vild med de her historiske artikler. Mere!

anders_odense
Kan det her ses som et afgørende øjeblik, hvor OB blev de "store" og B1909 blev de "små" i Odense?

Nexman
Nej det kan det ikke! Både 9'erne og 13'erne var både større og stærkere op igennem 1950'erne 1960'erne.. Men er helt enig i, at det er fedt med de her historiske tilbageblik!


Skrevet af Morten Oestermann

Læs også....

Gamle OB - 40'erne

OB i sort/hvid |03-07-2012

Et lille galleri fra 1940'erne - Munke Mose og Bornholm! Kender du spillerne?
Læs mere

"Én gang OB'er, altid OB'er"

OB i sort/hvid |14-05-2012

Læs Max Cæsius' varme beretning fra dengang, OB lå i Munke Mose, og Hylle var på kassen.
Læs mere

OB-B1909 3-0

OB i sort/hvid |25-04-1982

Hvad er mere nostalgisk og stribet end en sikker sejr over B1909? Vi ser tilbage til 1982...
Læs mere

EmediateAd