Log ind

OB-Brøndby 1-0

OB i farver |2004
|0
|
Facebook Twitter LinkedIn Google Email Print Bookmark Mere

Den 20. marts 2004 stillede Striberne til kamp mod de gule fra Vestegnen. Brøndby var runden forinden løbet ind i en legendarisk øretæve, da Esbjerg fuldstændig trak shortsene ned over ballerne på Brøndby-spillerne og gav dem syngende smæk; 6-1 lød resultatet på, og det er vi sikkert mange OB-fans, som husker tilbage på med en snert af begejstring. 

Nu var Odense Stadion altså scene for opgøret mellem OB og det rystede Brøndby-hold, med Michael Laudrup på trænerbænken. OB stillede op på denne måde:

Arek Onyszko – Steen Nedergaard – Michael Hemmingsen – Jacob ’Gaxe’ Gregersen – Fernando Derveld – Søren Berg – Nicolai Stokholm – Andrew Tembo – Thomas Lindrup – Mwape Miti – Steffen Højer. Trænere: Troels Bech og Klavs Rasmussen.

OB-angrebet udgjordes af én af tidernes allerstørste angrebsduoer i den bedste danske række: Mwape Miti og Steffen Højer. Det var dog ikke de to, men et tredje OB-koryfæ, som skulle løbe med det meste af opmærksomheden.

14.412 tilskuere var på plads til kampen, hvor regnen silede ned over gul og blå, såvel som blå og hvid. Det ucharmerende martsvejr indbød mere til glidende tacklinger og knopper på lårene, end poleret fodbold og fornemt spil i små, fikse trekanter. Sådan blev det også - og det kan til gengæld være voldsomt charmerende.

Brøndby-spillerne startede kampen bedst, anført af svenske Mattias Jonson og en ung Kasper Lorentzen. Brølstærke Fernando Derveld efterlod dog ikke meget plads i OB-forsvaret, og mulede Jonas Kamper langt ud over sidelinjen, mens Jacob ’Gaxe’ Gregersen som vanligt var en force i luftduellerne.

Med ren vilje åd OB’erne sig ind i kampen, og med stenhård, fynsk fight fik Nicolai Stokholm og Andrew Tembo efterhånden erobret midten af banen. Og som spillet efterhånden gik OB’s vej, kom den stribede forløsning, som fik de fynske fans til at glemme regnvejret og brøle deres glæde ud over den fynske hovedstad.

Få spillere kunne holde på bolden som Mwape Miti, som med sin enestående fysik kunne holde de fleste Superliga-spillere på afstand. Således også Brøndbys Dan Anton Johansen, som ikke kunne pille bolden fra zambieren. Miti så et hul i Brøndbydefensiven, fandt Andrew Tembo, som med et af sine sjældne mål kunne bringe OB i front.

Føringen gjorde kun nærkampene endnu hårdere, og spillet bølgede frem og tilbage i regnen. Søren Berg fik chancen på en friløber, men Brøndby-målmand Karim Zaza trak sig sejrrigt ud af dén duel. Mattias Jonson fik flugtet til en nedfaldsbold fra 6 meter, men OB-målmand Arek Onyszko var også på plads. Kort efter var der igen fare på færde, da Jonson var alene igennem efter en fejlaflevering fra Steffen Højer. Jonson rundede Onyszko, men på mirakuløs vis nåede polakken at vende om og nå tilbage, og fik blokeret skuddet fra Brøndby-svenskeren.

Anden halvleg stod ikke tilbage for den første i fight og indstilling fra begge mandskaber. Knokkelarbejdet gav ingen plads til besnærende småspil – til gengæld var de mange tilskuere vidner til en kamp mellem mænd, som ikke trak sig i tacklingerne, sloges som var de i krig, og ikke var bange støvleknopper og løftede ben fra modstanderen.

Arek Onyszko stod en pragtkamp, OB-forsvarskæden var en mur af muskler og mandsmod, og midtbanen sloges for enhver fynsk, græsbelagt centimeter. Alligevel blev presset på OB’erne større, og kampen kunne begge veje. Brøndbys Andreas Jacobsson fik sparket et flot frispark uhyggeligt tæt forbi OB-målet, men ind gik bolden ikke, stillingen var stadig 1-0 til OB. Og sådan blev det.

Viljen til sejr var stor hos OB’erne den aften, og Striberne fik med en heroisk fighterindsats holdt Brøndby fra at score.

Brugerne skrev:

DEPMOD
Var til stede. Men husker bedre brøndbys nederlag i første runde af forårstuneringen, og ham den langhårde senskers debut ;-)


Skrevet af Morten Oestermann

Læs også....

Træneren til vejrs

OB i farver |26-06-2017

Norwegian har valgt at ære Richard Møller Nielsen med sin helt egen halefinne på selskabets nye fly.
Læs mere

Brøndby-OB 1-3

OB i farver |22-11-2009

Klassisk stribet sejr på Brøndby Stadion med profiler som Utaka, Absalonsen og HHA.
Læs mere

6-1 over AGF

OB i farver |04-05-2009

Solen skinnede, foråret sprang ud - og De Hvi'e fik en ordentlig snitter.
Læs mere

EmediateAd