Log ind

OB fightede sig til ét point

Alka Superliga |10. september 2017
|0
|
Facebook Twitter LinkedIn Google Email Print Bookmark Mere
(Foto: Anja Ankerstjerne)

Alka Superliga – 8. runde.

Søndag d. 10. september 2017 kl. 18.00

OB – Brøndby 1-1 (1-0)

7. 1-0 Izunna Uzochukwu

59. 1-1 Jan Kliment

 

Advarsler: Kenneth Emil Petersen (59. minut) Jan Kliment (91. minut)

Udvisning: Izunna Uzochukwu (10. minut)

 

OB’s holdopstilling:

Sten Grytebust – Ryan Johnson Laursen, Kenneth Emil Petersen, Frederik Tingager, Jacob Barrett – Mikkel Desler (23. minut Casper Nielsen), Jens Jakob Thomasen, Izunna Uzochukwu, Mathias Greve (59. minut Jeppe Tverskov)– Anders K. Jacobsen (79. minut Nicklas Helenius), Jóan Símun Edmundsson

Bænken: Thomas Mikkelsen, Jeppe Tverskov, Rasmus Festersen, Casper Nielsen, Julius Eskesen, Mathias Thrane, Nicklas Helenius

 

Brøndbys holdopstilling:

Frederik Rønnow – Johan Larsson, Paulus Arajuuri, Hjörtur Hermannsson, Svenn Crone (46. Anthony Jung) – Christian Nørgaard, Besar Halimi, Hany Mukhtar, Kasper Fisker (79. minut Lasse Vigen Christensen) - Teemu Pukki (66. minut Kamil Wilczek), Jan Kliment

Bænken: Benjamin Ballot, Anthony Jung, Mads Juel Andersen, Kevin Mensah, Lasse Vigen Christensen, Simon Tibbling, Kamil Wilczek 

 

Kampens forløb:

Søndag aften tog OB imod Brøndby på EWII Park foran næsten 11.000 tilskuere. Gæsterne havde kun hevet ét point til sig på udebane indtil videre i sæsonen, og Striberne var ekstremt opsatte på at holde dem fra at få flere med sig fra Odense. Derudover blev Richard Møller Nielsen-Tribunen indviet, så der var lagt op til en fynsk fodboldfest for de fremmødte fans. 

Det var Striberne, der startede kampen bedst. Kent Nielsen havde inden kampen proklameret, at der skulle fart i spillet og det var lige, hvad holdet forsøgte fra første fløjt. Der var ikke spillet mere end 7 minutter, da et OB opspil i venstre side endte hos Izunna Uzochukwu, der fra 20 meter bankede bolden i kassen. En fremragende scoring, der efterlod Frederik Rønnow i Brøndby-målet uden chance.

Euforien på tribunerne skulle dog hurtigt blive til utilfredshed. Tre minutter efter føringsmålet blev en Brøndby-bold sendt i dybden. Izunna og Teemu Pukki løb om kap, og Izunna forsøgte at prikke bolden væk inden angribere nåede den. I stedet ramte han ved siden af bolden og da Pukki samtidig væltede, valgte kampens dommer at give et direkte rødt kort til nigerianeren, da Izunna var OB’s bagerste mand.

Som halvlegen skred frem var der dog længere mellem OB-besøgene i gæsternes felt, og Brøndby kunne uden problemer kontrollere begivenhederne.

I det 38. minut endte en Brøndby kombination for fødderne af Hany Muhktar, der trykkede af fra stående, men Sten Grytebust var på plads i målet og fik viftet afslutningen over. OB holdt ud i de resterende minutter af første halvleg og kunne gå til pausen med en 1-0 føring.

Brøndby fortsatte det spilmæssige overtag fra starten af anden halvleg. Men selvom de havde bolden mere end OB lykkedes de endnu ikke for alvor med at true Grytebust i målet. Nordmanden måtte flere gange gribe ind, men behovet for de helt store redninger var der ikke endnu.

Det blev der til gengæld i det 54. minut, hvor Teemu Pukki og Hany Mukhtar kombinerede igennem forsvaret. Bolden endte hos tyskeren, der trykkede af inde i feltet, men Grytebust parerede flot bolden ud til siden.

I det 58. minut fik Brøndby desværre sparket bolden i kassen. En halvkikset afslutning endte hos den indskiftede Anthony Jung, der fik kontrol over bolden og spillede den videre ind i feltet til Jan Kliment, der køligt fik afsluttet fladt i det korte hjørne til en, ikke helt ufortjent, Brøndby-udligning.

To minutter senere måtte Grytebust ud i fuld længde for at stoppe endnu en scoring. Kasper Fisker fik for meget plads udenfor feltet og sendte et solidt venstrebenshug af sted mod fjerneste hjørne, men Sten fik på fornem facon reddet forsøget.  

I det 73. minut var Brøndby endnu en gang tæt på at få den ind over stregen. En Brøndby-spiller kom højest på et hjørnespark, men heldigvis for Striberne ramte den oversiden af overlæggeren inden den dansede ud.

OB havde ikke ret mange oplagte målchancer kampen igennem. Men til gengæld kunne størstedelen af de 10.717 tilskuere nyde at se holdet fighte det bedste, de havde lært. Det hele sluttede 1-1 i en kamp, hvor OB var en mand i undertal i stort set hele kampen. Og da Jakob Kehlet fløjtede for sidste gang blev det derfor modtaget med jubelbrøl hos de stribede odenseanere.

 

Kent Nielsens kommentarer:

De første ti minutter indikerede vel, at det blev en af de store fodboldaftener, der var en topkamp værdig. Vi blev nødt til at ændre vores gameplan efter udvisningen. I første halvleg synes jeg, at vi spiller lidt frækt, fordi vi fortsætter med at spille med to angribere efter udvisningen og kun med en tremands-midtbane. Og jeg synes et eller andet sted, at vi håndterede det godt, men hold op hvor de løb derinde. De afslutninger, som Brøndby kom til var ofte fra distancen, som man selvfølgelig godt kan sparke ind, men det var ikke de der store chancer.

Jeg er ærgerlig over starten af anden halvleg, hvor vi gik over og spillede 4-4-1. Men der havde vi svært ved at holde presset på dem. Efter de scorer har vi en lidt længere periode, hvor vi holder dem lidt væk, men vi kunne ikke sige noget til det. Vi gravede dybt og jeg har dyb respekt for måden, også efter de udligner, hvorpå vi gjorde det svært for dem at score. Stor ros til spillerne.  


Skrevet af Kim GavnboLæs også....

Truppen og optakt til Nykøbing FC - OB

Alka Superliga |18-01-2018

Truppen er klar til årets første træningskamp, og Kent Nielsen fortæller her om sine forventninger.
Læs mere

Rømer ser frem til første kamp for OB

Alka Superliga |18-01-2018

André Rømer ser frem til morgendagens kamp mod Nykøbing FC, hvor han kan debutere for sin nye klub.
Læs mere

Halvårs Sæsonkort - Du kan nå det endnu...

Alka Superliga |18-01-2018

Køb et sæsonkort til forårssæsonen 2018 og inviter en ven med til forårspremieren den 11. februar!
Læs mere

Seneste opgør

EmediateAd