Log ind

OB videre i DBU Pokalen: Debutanternes dag i Dalum

DBU Pokalen |29. august 2017
|0
|
Facebook Twitter LinkedIn Google Email Print Bookmark Mere
(Foto: Morten Wamsler)

DBU Pokalen

29. august kl. 17.30

Dalum IF – OB 0-1 (0-0)

 

Gule kort:

Rune Corfitzen (54.). Kenneth Andersen (68.).

Røde kort:

Daniel Jensen (91.).

 

Dalum IF: Rasmus Lund – Kasper Johansen, Kasper Dreyer, Rune Corfitzen, Mikkel Kjær – Martin Høgstad(76. Marco Berthelsen), Daniel Jensen, Kenneth Andersen, Rasmus Schmidt, Frederik Humlegaard – Kent Jørgensen.

 

Bænk: Marco Berthelsen, Tobias Andersen, Theis Holm, Jack Nielsen, Christian Møller.

 

OB: Thomas Mikkelsen – Ryan Johnson Laursen(46. Jacob Buus), Kenneth Emil Petersen, Frederik Tingager, Jacob Barrett – Mikkel Desler, Nana Welback(65. Julius Eskesen), Mathias Thrane, Mathias Greve(92. Izunna Uzochukwu) – Anders K. Jacobsen, Nicklas Helenius.

 

Bænk: Joao Pereira, Rasmus Festersen, Izunna Uzochukwu, Julius Eskesen, Jacob Buus, Oliver Christensen, Kristian Weber.

 

Kampreferat:

Vejret viste sig fra sin bedste side, da Dalum IF sen eftermiddag tog imod ’storebror’ fra OB i DBU Pokalen i et vaskeægte lokalopgør. Indledningsvis kunne man dog godt blive en smule i tvivl om styrkeforholdet på de to Odense-mandskaber, da Dalum efter blot 22 sekunders spil fremtvang kampens første hjørnespark. Det skulle vise sig at blive ganske god mulighed for det rødklædte hjemmehold, men Helenius fik afværget en farlig situation i det lille felt og aflyste dermed en fantomstart for Dalum.

 

Hjemmeholdet forsøgte sig med lange bolde op mod angriberen, Kent Jørgensen. Den høje angriber kom først på mange bolde i starten, men KEP og Tingager fik langsomt styr på modstanderens farligste våben. Især på hjørnespark forsøgte Dalum at fremtvinge chancer, og det var lige ved at gå galt for Striberne efter 17. minutter, men Kent Jørgensen headede et glimrende indlæg i jorden og over debuterende Thomas Mikkelsen i OB-målet.

 

I den anden ende af banen var Mathias Greve lige ved at åbne for kampens målkonto efter et OB-hjørnespark, men han kunne ikke få kontrol over en løs bold i feltet og i stedet ekspederede Dalums Frederik Humlegaard bolden ud af feltet.

 

OB havde problemer med det offensive spil. Tit og ofte endte den sidste eller næstsidste aflevering uden den fornødne kvalitet, og derfor blev det heller ikke rigtigt farligt foran hjemmeholdets målmand. Nicklas Helenius havde dog en stor mulighed for at score sit første mål for OB efter halvlegens bedste, og eneste, glimrende gennemspillede angreb, men Rasmus Lund fik reddet bolden tæt på stregen.

Resten af halvlegen fortsatte med OB som det dominerende hold, men selvom spillet blev flyttet længere frem på Dalums banehalvdel gav det ikke gevinst i form af mål.

 

Anden halvleg startede fremragende for OB. En bold blev slået i dybden til Mikkel Desler, der fuldstændig snød modstandernes offside. Han pillede flot bolden ned, men fik ikke det bedste træf, og bolden endte lige i handskerne på Dalum-keeperen.

 

OB sad på det meste i løbet af kampen, men det kunne meget nemt have blevet til et Dalum-mål efter 59 minutter, hvor bolden blev headet mod mål og lige akkurat listede sig forbi den bagerste stolpe i Mikkelsens mål. Herefter forsatte dominansens, men det kunne ikke ses på måltavlen.

 

I det 65. minut fik OB’s tilhængere varmet hænder og stemmebånd, da 18-årige Julius Eskesen blev sendt på banen til sin officielle debut. Der blev klappet energisk og sunget, om end kort, for den unge spiller, der kommer fra OB’s eget akademi. Og indskiftningen skulle vise sig at give pote. I slutningen af kampen modtog en anden debutant, Jacob Buus, bolden ude i højre side og slog et perfekt indlæg mod en fremadstormende Eskesen, der satte det karakteristiske krøllede hår på læderet og pandede bolden over i det lange hjørne uden chance for målmanden. 1-0 til OB.

 

Kort tid efter stemplede Dalums Daniel Jensen sig til et rødt kort og hjemmeholdet måtte spille de sidste tre minutter færdig med ti mand. Mere blev det dog ikke til, og OB gik hermed fortjent videre til næste runde. Oveni hatten med både clean sheet, assist og mål til de tre debutanter.

 

Kent Nielsens reaktion:

 

- Vi er rigtig glade for at gå videre. Det gør ikke historien dårligere, at det er Julius, der scorer efter et oplæg af Buus. Det er det, som pokalfodbold er. Dramaet lurer og selvom vi er favoritter, så får vi det ikke til at lykkedes 100 %. Det var en rigtig pokalaften og vi er bare glade for at gå videre.

- Stor ros til Dalum, både for kampen, men især for arrangementet. Det var en rigtig pokalaften, og der kom mange mennesker.

- Storfavoritter spiller som regel ikke deres absolut bedste i sådan nogle kampe her, og det gjorde vi heller ikke i dag. Jeg synes vi løber nok og vi forsøger nok, men indimellem mangler vi lidt kvalitet, og vi lader os lidt stresse af situationen og forventningen om, at vi bare skal tromle dem over, selvom vi havde forberedt os på det mentalt. Der var en periode i anden halvleg, hvor vi havde bolden meget og sværmede om dem, men selvfølgelig stod vi og tænkte på, at det godt kunne blive en omkamp, men det var et rigtig fint mål, som Julius scorede og det vigtigste er, at vi er videre. 


Skrevet af Kim GavnboLæs også....

Reaktioner efter OB - FCM

DBU Pokalen |25-10-2017

Læs reaktioner fra OB-spillerne efter pokalnederlaget på 3-0 mod FC Midtjylland.
Læs mere

OB ude af DBU Pokalen

DBU Pokalen |25-10-2017

OB tabte hjemme 3-0 til FC Midtjylland i fjerde runde af DBU Pokalen, hvor kynismen blev afgørende.
Læs mere

Izunna: Der er kun én ting, der tæller

DBU Pokalen |24-10-2017

OB spiller onsdag mod FC Midtjylland i DBU Pokalen, og for Izunna er det kun sejren, der tæller.
Læs mere

Seneste opgør

  • Ingen indbyrdes kampe
EmediateAd