Log ind

Oprykning 1975

OB i sort/hvid |1975
|0
|
Facebook Twitter LinkedIn Google Email Print Bookmark Mere

I 1977 vandt OB det danske fodboldmesterskab på suveræn vis. Det sættes i skarpt relief af, at klubben kun to år tidligere rykkede vendte tilbage til den bedste fodboldrække.

Richard Møller Nielsen var netop vendt hjem til striberne – eller til ”gerningsstedet” – som han kaldte det ved sin tilbagevenden. ”Sådan går det jo”. Møller Nielsen ville ikke melde ud, at man skulle rykke op, men finde ud af, hvordan han fik mest ud af det spillermateriale, han havde til rådighed. Det lykkedes til fulde, da oprykningen kom i hus den 16. november – og i december kunne formand Knud Secher utvetydigt kalde 1975 for ”et dejligt år” i OB.

Det blev et år, hvor spillerne til fulde tog imod Richard Møller Nielsens disciplinerede og professionelle tilgang til fodbolden – i en tid før professionel fodbold blev tilladt i Danmark. Men også de odenseanske tilskuere begyndte at organisere sig og strømme til kampene. Der var i disse år, at ”OB’s Venner” så dagens lys.

Sjovt nok var der talen i krogene om, at OB ville få svært ved at klare sig i 1.division. Det havde Knud Secher sin klare mening om:

- Det giver jeg ikke fem flade øre for. Vi er kommet for at blive.


Skrevet af Morten Oestermann

Læs også....

Gamle OB - 40'erne

OB i sort/hvid |03-07-2012

Et lille galleri fra 1940'erne - Munke Mose og Bornholm! Kender du spillerne?
Læs mere

"Én gang OB'er, altid OB'er"

OB i sort/hvid |14-05-2012

Læs Max Cæsius' varme beretning fra dengang, OB lå i Munke Mose, og Hylle var på kassen.
Læs mere

OB-B1909 3-0

OB i sort/hvid |25-04-1982

Hvad er mere nostalgisk og stribet end en sikker sejr over B1909? Vi ser tilbage til 1982...
Læs mere

EmediateAd