Log ind

Oprykningen

Husker du? |1999
|0
|
Facebook Twitter LinkedIn Google Email Print Bookmark Mere

Rammerne er noget mere ydmyge end normalt, da OB’s bedste mandskab tager hul på sæsonen 1998/99. Efter en katastrofal sæson er klubben rykket ind i landets næstbedste række, og nu begynder kampen for at vende tilbage til Superligaen.

Klubben tørster efter at vise, at den hører hjemme i det fineste selskab, og det hele begynder her - den 2. august 1998 på Amager.

OB kommer stilsikkert fra land – 2-0 over Fremad Amager på mål af Ulrik Laursen og Ronnie Ekelund – så er den stribede maskine i gang. Første pointtab kommer først i 8. runde, hvor Køge BK slipper fra Odense med en sejr.

Selvom OB-tilhængerne savner stemningen fra landets bedste række, byder 1. division på lokalopgør med både Svendborg fB og de evige rivaler fra B1909.

Håneretten bliver dog i den grad på stribet side, for OB gør rent bord mod de fynske hold. Først bliver det 1-0 over B1909 på ”udebane” – målet blev scoret af Steen Nedergaard foran 14.728 tilskuere OB er også på udebane mod Svendborg fB, hvor Michael Hansen, Ronnie Ekelund og Michael Hemmingsen afliver hjemmeholdet.

I foråret er det OB’s tur til at have hjemmebane mod nierne og svendborgenserne. Først bliver de rø’e udspillet på stadion. 3-0 til OB slutter kampen, før Svendborg slipper mere nådigt med et nederlag på 1-0.

Ellers byder opholdet i første division på en række mindeværdige kampe. Det er i denne sæson, at OB taber 6-5 i Haderslev efter føringer på 4-0 og 5-1. Senere i sæsonen bliver Næstved BK nærmest udslettet i Odense, da striberne vinder med 9-0.

Samlet set bliver det en suveræn oprykning til Superligaen. 74 point står der ud for striberne efter sæsonens 30 kampe. OB er tilbage – og nu begynder det lange seje træk mod toppen af dansk fodbold.


Skrevet af Morten Skov

Læs også....

Ny fynsk fodboldbog

Husker du? |04-12-2012

"De sidste amatører" fortæller om tiden før, fodbolden blev professionel.
Læs mere

Udlændinge i OB

Husker du? |04-09-2012

Fra Miti til Onyszko, Ruud til Tchami. Selvom rødderne er fynske, har gode udlændinge sat deres præg
Læs mere

Fritz Bonde ser tilbage

Husker du? |23-08-2012

OBs mangeårige formand Fritz Bonde kigger tilbage på hans virke i OB og trækker tråde til i dag.
Læs mere

EmediateAd