Log ind

Steen og Leon om ´89

Husker du? |1989
|0
|
Facebook Twitter LinkedIn Google Email Print Bookmark Mere
Leon Hansen

OB blev danske mestre i 1989 - klubbens tredje mesterskab efter triumferne i 1977 og 1982. Da mesterskabssæsonen 1989 var forbi, tog Steen Nedergaard og Leon Hansen sig en snak i OB's medlemsblad i om hvordan og hvorledes, det kunne gå til at et OB-hold med mange unge spillere kunne overraske og løbe med det hele. Vi har fundet bladet frem fra gemmerne, og bringer udsnit fra artiklen.

Steen Nedergaard var dengang én af de helt unge OB’ere med kun 19 år på bagen. Leon Hansen var med 30 år noget ældre. Nedergaard fik sin debut på seniorholdet i mesterskabssæsonen. Vi skruer tiden tilbage til 1989, hvor Berlinmuren faldt, og langt nakkehår var moderne.

Hansen: Jeg havde ikke de store forventninger til sæsonen, og heller ikke noget egentligt mål. Vi ville selvfølgelig gerne blive blandt de fire første, men jeg tænkte slet ikke på medaljechance. Vi havde haft en forholdsvis skidt sæson i 1988, og nu skulle vi bruge tid på at få alle de unge spillet ind på holdet. Jeg var måske nok lidt skeptisk, og havde nok regnet med en længere indkøringsperiode.

Nedergaard: Personligt havde jeg selvfølgelig et håb om at komme til at spille på divisionsholdet, men jeg havde slet ikke regnet med at få så meget spilletid, som jeg har fået. I starten er man bare boldflytter, og tør ikke rigtig forsøge noget selv. Men de ”gamle” har været gode til at hjælpe os, og frem for alt er det Roalds (Poulsen, træner, red.)fortjeneste, at det er gået smertefrit. Endelig er Odense-publikummet et godt publikum for os nye, vi får virkelig chancen.

- Heldigvis havde ingen udefra de store forventninger, og det medførte, at det ikke gjorde så ondt at tabe. Pressen har heller ikke lagt op til, at vi skulle være favoritter. Det var hele tiden Brøndby og Vejle, som pressen fokuserede på.

Hansen: Samtidig var vi måske lidt irriterede over, at ingen lagde mærke til os, og det holdt os sammen som hold.

De to OB’ere kunne naturligvis ikke undlade at kommentere på Roald Poulsen, OB’s anden mestertræner.

Hansen: Det, der er specielt ved Roald, er, at han ikke kun ved en masse om fodbold, fysisk, teknisk og taktisk, men han forstår også spillernes psyke. Personligt har han rejst mig meget, og jeg tror kun, det er ham, der har kunnet gøre mig til den spiller, jeg er i dag.

Der skulle naturligvis også ses fremad. Som dansk mester ventede Europa forude i 1990 – med svære modstandere – og ikke mindst forventninger.

Nedergaard: Der vil helt sikkert være større forventninger til os, og det kan gøre 1990 til et svært år for os, især hvis vi får en dårlig start med modgang, men så er det, at vi skal vise, hvor professionelle, vi er. Mht. Europa Cup bliver det spændende, men ingen vil forvente noget af os, så vi kan kun overraske.

Kendere af OB-historien vil vide, at OB løb ind i ingen ringere end Real Madrid. Og i modsætning til miraklet fire år senere, kunne striberne dette år ikke følge med kongeklubben. 1-4 blev resultatet i Odense, og 0-6 på Bernabeu - og i den hjemlige turnering måtte OB tage til takke med en 8.-plads.


Skrevet af Morten Oestermann

Læs også....

Ny fynsk fodboldbog

Husker du? |04-12-2012

"De sidste amatører" fortæller om tiden før, fodbolden blev professionel.
Læs mere

Udlændinge i OB

Husker du? |04-09-2012

Fra Miti til Onyszko, Ruud til Tchami. Selvom rødderne er fynske, har gode udlændinge sat deres præg
Læs mere

Fritz Bonde ser tilbage

Husker du? |23-08-2012

OBs mangeårige formand Fritz Bonde kigger tilbage på hans virke i OB og trækker tråde til i dag.
Læs mere

EmediateAd