Log ind

Striberne chokerer akademikerne

OB i sort/hvid |1948
|0
|
Facebook Twitter LinkedIn Google Email Print Bookmark Mere

Modstanderne fra AB, som dengang var en magtfaktor i dansk fodbold, med stjernen Knud Lundberg som altoverskyggende profil, var storfavoritter. Med hos OB var bl.a. Thorning Madsen, som den dag i den kun meget sjældent ikke dukker op til en OB-træning – og i øvrigt aldrig er i tvivl om, hvordan taktikken bør lægges. Sagde nogen klubånd?

Selve kampen mod AB forløb lettere vanvittigt. OB bragte sig sensationelt foran med 3-0. Vi lægger over til Fyens Stiftstidende, mandag d. 6. december 1948:

”Hurtige og farlige Angreb var der i begge Ender … og saa skete det: 3 OB-Maal paa 3 Minutter … Jørgen Leschly snor sig fri i højre og skifter helt over til Præstegaard, som elegant og behersket header ned for Fødderne af Svend Jørgen Hansen, der scorer fladt i Hjørnet – saa gaar Thorning Madsen solo igennem efter Forarbejde af Præstegaard og sender Bolden ind … endelig gik Jørgen Leschly solo i venstre og hamrede til Slut fra en ret spids Vinkel Bolden op i Nettaget”.

Herefter tog AB over og udlignede til 3-3. Sådan stod det ved pausen. Efter 47 minutter gik OB’s første landsholdsspiller, Svend Jørgen Hansen, op i en duel med AB-målmand Kaj Jørgensen. ”OB’eren naaede Kuglen først og headede den op i Taget”. 4-3. Svend Jørgen Hansen scorede også til 5-3, inden AB scorede tre mål i rap. 6-5 til AB og kampen slut.

OB endte på flot 5.plads i sæsonen 1948/49. Sæsonen efter blev det til en 7. plads. Nevilles tredje sæson som OB-træner sluttede tidligt, da englænderen efterlod OB på sidstepladsen midt i sæsonen. Neville drog til italienske Atalanta, hvor Jørgen Leschly nu slog sine folder. Legendariske Geza Toldi tog over i OB, og førte holdet til sølvmedaljer – klubbens første, og en præstation mindst på niveau med Ove Christensens mirakel i Randers.


Skrevet af Morten Oestermann

Læs også....

Gamle OB - 40'erne

OB i sort/hvid |03-07-2012

Et lille galleri fra 1940'erne - Munke Mose og Bornholm! Kender du spillerne?
Læs mere

"Én gang OB'er, altid OB'er"

OB i sort/hvid |14-05-2012

Læs Max Cæsius' varme beretning fra dengang, OB lå i Munke Mose, og Hylle var på kassen.
Læs mere

OB-B1909 3-0

OB i sort/hvid |25-04-1982

Hvad er mere nostalgisk og stribet end en sikker sejr over B1909? Vi ser tilbage til 1982...
Læs mere

EmediateAd