Log ind

Tre år – tre sølvmedaljer

Husker du? |2011
|2
|
Facebook Twitter LinkedIn Google Email Print Bookmark Mere

Det ligner egentlig, at OB må nøjes med bronze, da Superligaens sidste runde bliver fløjtet op den 31. maj 2009. Hvis sølvmedaljerne skal ende i Odense – for første gang i 16 år - kræver det både en fynsk hjemmesejr og et nederlag til Brøndby IF.

OB tager imod AC Horsens foran 12.698 tilskuere, og striberne fører planmæssigt ved pausen med 2-0 på mål af Eric Djemba-Djemba og Njogu Demba-Nyrén. I anden halvleg får AC Horsens reduceret, og afslutningen på kampen bliver noget nervøs. Endnu et Horsens-mål kan koste sølvet, men Arek Onyzsko hiver et par gode redninger frem, og OB genvinder kontrollen.

Sejren kommer i hus, og Brøndby taber – festen kan begynde i Odense. Spillere og fans jubler sammen bag Stiften-tribunen, hvor der er opstillet en scene til lejligheden. En perfekt afslutning på en stor sæson, der blandt andet har budt på imponerende sejre på 5-0 over Vejle, 6-1 over AGF og 3-2 over FC København.

Fantastisk efterår – ujævnt forår
Fulde af selvtillid tager striberne hul på næste sæson, og OB hamrer af sted. Holdet erobrer hurtigt førstepladsen i ligaen, og før efterårets sidste runde har OB fire points forspring til forfølgerne fra FC København.

Det er netop københavnerne, der gæster Odense i 17. spillerunde. Nu kan OB for alvor rykke i mesterskabskampen, og foran næsten 15.000 tilskuere angriber striberne fra start. Jonas Absalonsen og Lucas Caca kommer begge til store muligheder, men bolden vil ikke forbi Johan Wiland.

I stedet slår FC København til på to kontraangreb, og OB må gå til vinterpause med et forspring, der er skrumpet til et point.

Desværre venter der et ujævnt forår. Spillet kommer aldrig til at flyde for OB, der mister førstepladsen allerede i forårets første runde, og det lykkes aldrig at erobre den tilbage. Sølvmedaljerne bliver dog sikret i fin stil allerede i tredjesidste spillerunde, hvor OB besejrer FC Nordsjælland i en meget chancerig kamp.

Peter Utaka danser sig igennem forsvaret adskillige gange – dog mangler der hele tiden et par centimeter, og i stedet kommer FC Nordsjælland ufortjent foran. Føringen varer dog kun få minutter, så får OB udlignet, og denne gang er Peter Utaka på pletten.

Djemba-Nyrén snyder et par forsvarere med sine skarpe træk, før han sender bolden ind over, hvor Peter Utaka får sparket bolden over stregen i to forsøg.

I anden halvleg fortsætter OB med at presse på, og Hans Henrik Andreasen er millimeter fra at heade sølvet til Fyn. I stedet bliver Peter Utaka dobbelt målscorer, da han kynisk udnytter en perfekt frispilning fra Henrik Hansen. OB sikrer sig sølvmedaljerne for anden sæson i træk.

Sølv vundet på viljen
Da OB tager hul på sæsonen 2010/11, er optimismen stor i Ådalen. Det begynder også planmæssigt med en 3-0 sejr over Esbjerg fB, men herefter svinger resultaterne meget. OB kvalificerer sig til gruppespillet i Europa League, mens det bliver til nederlag mod AC Horsens, FC København og FC Nordsjælland i Superligaens første otte runder.

Uffe Pedersen og Henrik Clausen overtager styringen med holdet, og det lykkes langsomt at få vendt udviklingen, så OB overvintrer på Superligaens andenplads.

Efterårets sidste hjemmekamp går over i historiebøgerne. På en smuk og kold vinteraften tager OB afsked med Thomas Helveg, der stopper en legendarisk karriere. Mens sneen vælter ned, vinder OB 6-0 over AaB, og fansene tiljubler El Capitano, da han forlader banen kort før tid.

- Jeg får en fantastisk modtagelse og opbakning i dag. Dagens farvel var meget mere, end jeg havde drømt om. Jeg havde vist lidt sne i øjnene, da jeg gik ud, siger Thomas Helveg efter kampen.

Imidlertid forlader Thomas Helveg ikke OB. Få uger senere bliver han præsenteret som klubbens nye assistenttræner, og sammen med cheftræner Henrik Clausen begynder han forsvaret af andenpladsen. Der er ikke kun sølvmedaljer på spil – det gælder også en kvalifikationsplads til Champions League.

Foråret byder på op- og nedture, men OB samler hele tiden point, og i næstsidste runde møder striberne FC København på hjemmebane. En sejr vil sikre OB et tredje sæt sølvmedaljer og en adgangsbillet til Champions League-kvalifikationen – og det bliver en fantastisk kamp!

OB leverer forårets bedste præstation. Spillet flyder godt, og sejren lyder på hele 3-0. Espen Ruud hamrer et frispark i mål, Andreas Johansson udbygger føringen, mens Peter Utaka lukker og slukker.

Stiften-tribunen synger triumferende, og OB har for første gang i klubbens historie vundet medaljer tre sæsoner i træk. Forude venter Champions League-hymnen.


Skrevet af Morten Skov

Læs også....

Ny fynsk fodboldbog

Husker du? |04-12-2012

"De sidste amatører" fortæller om tiden før, fodbolden blev professionel.
Læs mere

Udlændinge i OB

Husker du? |04-09-2012

Fra Miti til Onyszko, Ruud til Tchami. Selvom rødderne er fynske, har gode udlændinge sat deres præg
Læs mere

Fritz Bonde ser tilbage

Husker du? |23-08-2012

OBs mangeårige formand Fritz Bonde kigger tilbage på hans virke i OB og trækker tråde til i dag.
Læs mere

EmediateAd