U16-landsholdsspiller til OB

18.04.2024 10:59

Adam Amrani er ny mand i striber. Han skifter nemlig fra B.93 til OB, hvor han netop har underskrevet en treårig ungdomskontrakt.

Adam Amrani er netop blevet udtaget til U16-landsholdet, og selvom han blot er 15 år, så har han i denne sæson repræsenteret B.93 i U19-Divisionen. Men i den kommende sæson bliver det OB, han skal kæmpe for.

- Vi er rigtig stolte over, at vi har skrevet kontrakt med Adam. Vi synes, at han er en meget, meget spændende spiller. Så vi er glade for, at vi får en spiller ind, som kan være med til at løfte vores i forvejen stærke akademi, siger Tonny Hermansen, der er akademichef i OB.

Et unikt forsvarsgen

Adam Amrani spiller centerforsvarer, hvorfra han med begge ben kan tackle og drive bolden frem, og det er også på grund af disse evner, at han fornyeligt er blevet udtaget til det danske U16-landshold.

- Adam er en teknisk, rolig stopper. En forsvarsspiller som er virkelig dygtig på fødderne. Han er en spiller, som allerede nu spiller fast for B.93’s U19-hold. Det har gjort, at han er blevet matchet fysisk, og det er absolut en fordel, at han har spillet mod nogen, som er to eller tre år ældre end ham, siger Tonny Hermansen og fortsætter:

- På sin egen rolige facon, der er han en leder, som giver ro, men samtidig er han også en spiller, som byder ind med et forsvarsgen, som jeg synes er unikt. Der er ingen tvivl om, at når man er så ung og allerede er så dedikeret som forsvarsspiller, så er det i hvert fald noget, jeg betragter som en ekstraordinær kvalitet.

Hvorfor faldt valget på OB?

Det er ikke tit, at der bliver hentet spillere udenfor Fyn til vores akademi. Men når det alligevel er sket i dag, så ligger der et stort arbejde fra Akademiets rekrutteringsansvarlige, Anders Møller Christensen, bag.

- Anders Møller har lavet et vanvittigt stort stykke arbejde. Han har set ham live i 5-6 kampe. Han har fulgt ham på WyScout. Han har simpelthen gennemgået alle Adams færdigheder, så han var 100% klar på, hvad Adam er god til, og hvad han skal udvikle. Det dybt professionelle arbejde, tror jeg også har været med til at overbevise Adam og hans familie, siger Tonny Hermansen.

For Adam er det også et stort skridt, når han nu har skrevet under på sin første fodboldkontrakt.

- Det er stort. Og så med en klub som OB, som jeg synes er en vanvittig stor klub. Det blev OB på grund af den enorme varme og tryghed, som jeg har mærket allerede fra den første dag. Jeg kunne bare mærke, at det var OB, jeg ville, siger Adam Amrani.

- Jeg fik den bedste plan fra OB

I OB er der en mulig vej til førsteholdet, da vi er blandt de klubber i hele verden, der giver mest spilletid på førsteholdet til U19-spillere. Og det er noget, Adam har bemærket.

- Jeg fik den bedste plan fra OB. En plan jeg kunne se mig selv i. Jeg tror, at OB er nummer fire på verdensplan, når det kommer til at give U19-spillere spilletid i Superligaen, så det er også et plus, at man ved, man kan gå den vej. Det tror jeg godt, jeg kan, hvis jeg bare kæmper hver dag og giver 110% til kampe og til træning, siger Adam.

Men selvom den 15-årige københavner nu flytter til Odense, så beroliger Tonny Hermansen ham:

- Jeg tror, det bliver en stille og rolig overgang, hvor han selvfølgelig skal lære, at han bor lidt længere væk fra sin familie.Men hvor han hurtigt vil mærke, at han også har en familie her i vores klub.

Adam Amrani har underskrevet en aftale med OB, der løber frem til sommeren 2027.