Historie

Historien om Nature Energy Park

Nature Energy Park (dengang Odense Stadion) blev officielt indviet i 1941, og frem til efteråret 1996 blev der kun foretaget mindre ændringer på de oprindelige bygninger. Den første væsentlige ændring skete i 1965, hvor der blev etableret et lysanlæg med en lysstyrke på 400 lux. Samtidig gennemgik hovedtribunen en mindre renovering.

Indgangen til 1990’erne markerede samtidig begyndelsen på OB’s gyldne periode i Europa Cup’en. Fra 1990-1996 deltog klubben fem gange i en af de prestigefyldte turneringer, kun afbrudt af et enkelt års fravær i 1992.

Siddepladserne kom

I takt med den europæiske succes blev det tydeligere og tydeligere at standarden af daværende Odense Stadion på alle måder var mangelfuld og utidssvarende. For bl.a. at imødegå nogle af de stigende krav til moderne stadions blev der etableret siddepladser på den gamle ståtribune. Således var tilskuerkapaciteten på 17.500, da OB i 1994 tog imod Real Madrid på daværende Odense Stadion. Heraf kunne 5510 sidde ned, fordelt på de to siddetribuner: Der var 1860 siddepladser på hovedtribunen, og 3650 siddepladser på tribunen på den modsatte langside. Ståpladserne var fordelt med ca. 8.500 tilskuere bag det ene mål (høj målende), og ca. 3.500 tilskuere bag det andet. 

I 1996 deltog OB igen i Europa Cuppen. Efter at have besejret Sliema Wanderes skulle OB møde Boavista FC fra Portugal. Det blev den sidste Europa Cupkamp, der blev spillet på det gamle daværende Odense Stadion. Odense Byråd havde på det tidspunkt besluttet at gennemføre den tiltrængte ombygning af Fionia Park, og arbejdet med at gøre arkitekt Gert Anderssons tegninger til virkelighed blev indledt i efteråret 1996.

Nyt stadion klar

Den 26. september 1997 stod tre af de fire nye tribuner klar til brug, da det nyrenoverede Odense Stadion blev indviet med kampen mellem OB og FC København. Godt to måneder senere var ombygningen fuldendt og den sidste tribune blev taget i brug til kampen OB - Vejle. Med åbningen af den sidste tribune rådede Odense, på daværende tidspunkt, over et af Danmarks mest moderne stadions. 

Op til sæsonen 2002-03 skærpede UEFA kravene til moderne fodboldstadions. Af kravene fremgik det bl.a. at der fremover skulle være varme i banen på alle stadions, hvor der blev spillet Europa Cupkampe. DBU fulgte op ved at indføre samme krav til stadions, der benyttes i landets bedste fodboldrække. Dermed stod det klart, at Odense Stadion endnu engang skulle gennemgå en modernisering.

Varme i græsplænen

I sommeren 2004 blev der lagt varme i banen på daværende Odense Stadion, og i efteråret/vinteren påbegyndtes en ny udbygning af hovedtribunen, som blev afsluttet i sommeren 2005. Dermed var daværende Odense Stadions VIP-faciliteter igen på niveau med de øvrige danske topklubbers.

Onsdag 13. maj 2009 opnåede daværende Fionia Park sit højeste tilskuertal siden ombygningen i 1997. 15.486 tilskuere så OB besejre FCK med 3-2 i sæsonens næstsidste spillerunde, hvor begge hold stadig havde en teoretisk mulighed for mesterskabet.

Navneskift

Den 1. juli 2010 blev stadionnavnet Fionia Park skiftet ud. Fra den sæson 2010/2011 løb Odense Boldklub ind på TREFOR Park, når holdet spillede hjemme i Odense. Den jysk-fynske energikoncern TREFOR havde købt navnerettighederne til Odense Stadion frem til 2015, og dermed var det slut med Fionia Park efter fem år.

Ved udgangen af 2016 skiftede TREFOR-koncernens kommercielle selskaber navn til EWII, der udtales som det danske ’evig’. Evig og EWII signalerer, at det er noget, der varer ved, noget der holder og skaber langsigtet værdi – for miljøet, for udvikling og for en bæredygtig fremtid.

Den 1. juli 2018 ændrede EWII Park navn til Nature Energy Park, som er OB's nuværende hjemmebane-navn. Danmarks største producent af biogas har erhvervet sig stadionnavnet i de næste tre sæsoner med en ambition om at sætte fokus på værdien af at sortere madaffald.