Annonce
Annonce

Miraklet i Madrid

Miraklet i Madrid
Annonce
Annonce

Estadio Santiago Bernabeu, Madrid, 6. december 1994

Vi husker det alle sammen, vi kender historien, vi ved, hvad der skete, og nogle af jer var med den magiske aften i december 1994: Miraklet i Madrid - dansk klubfodbolds største triumf.

OB har tabte den første kamp i Odense med 2-3, og skulle nu vinde 2-0 i Madrid. Den kongelige klub stillede op med en stjernetrup, hvor 10’eren på midten hedder Michael Laudrup. Umulig opgave for OB.

Men men … Lars Høgh var fuldstændig magisk i målet, spillerne kæmpede så det tordnede og bragede, og pludselig bragte Ulrik Pedersen OB i front med et køligt chip forbi målmand Canizares. 1-0 er en fuldstændig ulogisk stilling, men på denne aften hænger logik ikke sammen med fakta.
 
Og så sker det:

I overtiden erobrer Michael Schjønberg bolden, rykker ned langs venstre sidelinje og centrerer perfekt bolden til Morten Bisgaard, som modtager den i højre side af spaniernes straffesparksfelt. Det unge stortalent er iskold og placerer med en kontrolleret inderside bolden i det lange hjørne bag Canizares. 2-0 til OB - gult har aldrig været smukkere, og miraklernes tid er endnu ikke forbi.

Få uvirkelige øjeblikke efter fløjtes kampen af, og dansk klubfodbolds til dato største triumf er en realitet. Odense eksploderer i ekstatisk jubel, og senere på natten modtages OB'erne som helte i centrum.

Annonce