Annonce

Kampe

Kampe
Annonce

September 2023

Søndag d. 24. september
FC Midtjylland FC Midtjylland FCM
0 - 0
OB OB OB
Mandag d. 18. september
OB OB OB
0 - 0
Silkeborg IF Silkeborg IF SIF
Fredag d. 1. september
OB OB OB
0 - 0
Vejle Boldklub Vejle Boldklub VB

August 2023

Søndag d. 27. august
Hvidovre IF Hvidovre IF HIF
0 - 0
OB OB OB
Søndag d. 20. august
OB OB OB
0 - 0
AGF AGF AGF
Lørdag d. 12. august
F.C. København F.C. København FCK
0 - 0
OB OB OB
Mandag d. 7. august
OB OB OB
0 - 0
Viborg FF Viborg FF VFF

Juli 2023

Søndag d. 30. juli
Brøndby IF Brøndby IF BIF
0 - 0
OB OB OB
Søndag d. 23. juli
OB OB OB
0 - 0
Randers FC Randers FC RFC
Lørdag d. 15. juli
Twente Twente TWE
0 - 0
OB OB OB
Søndag d. 9. juli
OB OB OB
0 - 0
Viborg FF Viborg FF VFF
Tirsdag d. 4. juli
FC Fredericia FC Fredericia FCF
0 - 0
OB OB OB
Annonce
Annonce

Oktober 2023

Mandag d. 2. oktober
OB OB OB
19.00
Lyngby Boldklub Lyngby Boldklub LBK
Søndag d. 8. oktober
FC Nordsjælland FC Nordsjælland FCN
14.00
OB OB OB
Mandag d. 23. oktober
OB OB OB
19.00
FC Midtjylland FC Midtjylland FCM
Søndag d. 29. oktober
Silkeborg IF Silkeborg IF SIF
16.00
OB OB OB

November 2023

Fredag d. 3. november
Lyngby Boldklub Lyngby Boldklub LBK
19.00
OB OB OB
Søndag d. 12. november
OB OB OB
18.00
Hvidovre IF Hvidovre IF HIF
Søndag d. 26. november
Randers FC Randers FC RFC
16.00
OB OB OB

December 2023

Søndag d. 3. december
OB OB OB
14.00
FC Nordsjælland FC Nordsjælland FCN

Februar 2024

Søndag d. 18. februar
Viborg FF Viborg FF VFF
15.00
OB OB OB
Søndag d. 25. februar
OB OB OB
15.00
Brøndby IF Brøndby IF BIF

Marts 2024

Søndag d. 3. marts
AGF AGF AGF
15.00
OB OB OB
Søndag d. 10. marts
Vejle Boldklub Vejle Boldklub VB
15.00
OB OB OB
Søndag d. 17. marts
OB OB OB
15.00
F.C. København F.C. København FCK
Annonce

3F Superligaen 2023/24

Hold K V U T Mål P
1 F.C. København F.C. København 9 7 1 1 21 - 11 22
2 Silkeborg IF Silkeborg IF 9 6 1 2 16 - 8 19
3 FC Nordsjælland FC Nordsjælland 9 5 3 1 21 - 8 18
4 Brøndby IF Brøndby IF 9 6 0 3 17 - 10 18
5 FC Midtjylland FC Midtjylland 9 4 2 3 11 - 13 14
6 AGF AGF 9 3 4 2 10 - 11 13
7 Lyngby Boldklub Lyngby Boldklub 9 3 3 3 11 - 11 12
8 Viborg FF Viborg FF 9 2 3 4 9 - 15 9
9 Randers FC Randers FC 9 2 3 4 9 - 19 9
10 OB OB 9 2 2 5 14 - 16 8
11 Vejle Boldklub Vejle Boldklub 9 1 1 7 9 - 15 4
12 Hvidovre IF Hvidovre IF 9 0 3 6 3 - 14 3

VAR

Fra sæsonen 2020/2021 bliver VAR implementeret i 3F Superligaen. 

Formålet med VAR er at højne dommerniveauet, udrydde kampafgørende fejl samt at gøre dommerne fortrolige med et redskab, der også gør sig gældende på den internationale scene. Dermed kan de danske dommere følge den internationale udvikling, hvor VAR blandt andet er blevet implementeret i slutrunder og UEFA Champions League.

For at kunne implementere VAR bedst muligt har DBU og Divisionsforeningen indsamlet erfaringer fra andre ligaer og derefter skræddersyet VAR til 3F Superligaen, så dommerne kan komme frem til flest korrekte kendelser med færrest mulige afbrydelser.

Her træder VAR ind:

Kampens dommer dømmer den enkelte kamp. Det betyder, at det er dommeren på banen, som har det sidste ord i alle kendelser. VAR er et redskab, der hjælper dommeren, når der kan være tvivl om kampafgørende kendelser.

VAR går kun ind, når der er tale om ’klare og åbenlyse dommerfejl’ eller ’alvorlige missede hændelser’. Derfor kan VAR assistere dommeren i fire forskellige situationer:

 • Ved scoringer – er der mål eller ej?
 • Ved straffespark – korrekt dømt eller ej?
 • Direkte rødt kort – er der rødt kort?
 • Forkert identitet – er det den rigtige spiller, der er blevet tildelt en gældende straf?

VAR kan anbefale kampens dommer et gennemsyn ved VAR-skærmen ved banen, hvis der er tale om en af de fire ovenstående situationer. Dommeren træffer den endelige beslutning om kendelsen fastholdes eller omstødes. Ved faktuelle kendelser i forbindelse med scoringer og straffespark kan VAR-teknologien trumfe dommerens vurdering på banen, fx:

 • Er bolden inde over målstregen?
 • Er bolden inde eller ude af spil (på baglinjen eller sidelinjen)?
 • Er spilleren on- eller offside?

I disse faktuelle kendelser er der ikke tale om et skøn på banen, men en VAR-beslutning baseret på fakta.

Scoring eller ej?

Alle scoringer i 3F Superligaen bliver tjekket igennem af VAR. Det er hele opspillet til den pågældende scoring, som bliver set igennem i VAR-vognen uden for stadion.

Der er forskellige situationer, hvor VAR kan komme i spil:

 • Ved en forseelse af det angribende hold i opspillet. Hvis der bliver begået et frispark eller andre ulovlige forseelser, kan VAR gøre kampens dommer opmærksom på situationen og lade dommeren afgøre, hvorvidt der er tale om en ulovlig forseelse undervejs i opspillet.
 • Offside: Position og strafbarhed. Hvis der er offside, fordi en angribende spiller har en position på den forkerte side af forsvarslinjen, så kan VAR trumfe et muligt mål, da der er tale om en faktuel kendelse.

Hvis der omvendt bliver begået en strafbar offside, eksempelvis hvis en spiller fra det angribende hold generer det forsvarende holds målmand, kan VAR gøre kampens dommer opmærksom på situationen og lade dommeren afgøre, hvorvidt der er tale om en strafbar offside.

 • Bolden ude af spil før scoring. Hvis bolden er ude over side- eller baglinjen forud for en scoring, kan VAR trumfe kampens dommer, da der er tale om en faktuel kendelse.
 • Bolden i mål/ikke i mål. Hvis der er tvivl om, hvorvidt bolden har krydset målstregen eller ej, kan VAR trumfe vurderingen fra kampens dommer, da der er tale om en faktuel kendelse.

Straffespark eller ej?

Situationer i straffesparksfeltet er særligt interessante, da de kan udløse et straffespark. Derfor er VAR også behjælpelig med muligheden for at gense situationer, der oftest er kampafgørende.

 • Forkert dømt straffespark. Hvis der bliver dømt straffespark, men der på VAR-billeder er tydelig tvivl om, hvorvidt forseelsen bør udløse et straffespark, kan VAR gøre kampens dommer opmærksom på situationen og lade dommeren afgøre, hvorvidt straffet bør fastholdes eller ej.
 • Forseelse til straffespark ikke dømt. Hvis der ikke bliver dømt straffespark, men der på VAR-billeder er tydelig tvivl om, hvorvidt forseelsen faktisk bør udløse et straffespark, kan VAR gøre kampens dommer opmærksom på situationen og lade dommeren afgøre, hvorvidt straffet bør dømmes eller ej.
 • Positionen for forseelsen. Bliver forseelsen begået inden- eller udenfor feltet? Her kan VAR med sin teknologi trumfe kampens dommer, da der er tale om en faktuel kendelse.
 • Forseelse af det angribende hold i opspillet. Hvis der bliver begået et frispark eller andre ulovlige forseelser, kan VAR gøre kampens dommer opmærksom på situationen og lade dommeren afgøre, hvorvidt der er tale om en ulovlig forseelse undervejs i opspillet, således et muligt straffespark i situationen kan blive annulleret.
 • Bolden ude af spil før straffesparket. Hvis bolden er ude over side- eller baglinjen forud for et dømt straffespark, kan VAR trumfe kampens dommer, da der er tale om en faktuel kendelse.

Forseelser begået i forbindelse med afviklingen af et straffespark

 • Forseelse begået af målmand og/eller sparker. Hvis en målmand forlader linjen før sparket, eller hvis straffesparksskytten rammer bolden to gange ved udførelsen af sit straffespark, kan VAR trumfe en mulig redning eller scoring.
 • Spiller for tidligt ind i feltet og derefter involveret i spil efter returbold fra målmand eller træværket. VAR kan vurdere, om en spiller kommer for tidligt ind i feltet, når et straffespark skal sparkes. Dermed kan VAR trumfe, så der ikke opstår en situation, hvor et hold får en uberettiget fordel.

Er der direkte rødt kort?

Uddeling af et rødt kort kan ofte være svært at vurdere, når situationerne sker på kort tid. Derfor giver VAR muligheden for at se situationerne igennem igen, da et rødt kort kan være særligt kampafgørende.

 • At frarøve en oplagt målchance. Hvis der bliver begået en forseelse, som frarøver det angribende hold en oplagt målchance, kan der være tvivl, om der skal uddeles et direkte rødt kort til den forsvarende spiller. Hvis der er tvivl i forbindelse med forseelsen, kan VAR gøre kampens dommer opmærksom på situationen og lade dommeren afgøre, hvorvidt det røde kort bør uddeles eller ej
 • Spil, som i alvorlig grad er utilladeligt. Hvis der er en hændelse, som i alvorlig grad er utilladelig, kan VAR gøre kampens dommer opmærksom på situationen og lade dommeren vurdere straffen for forseelsen.
 • Voldsom adfærd (inklusiv at bide eller spytte en anden person). Hvis der opstår voldsom adfærd i en kamp, som ikke hører hjemme på en fodboldbane, kan VAR gøre kampens dommer opmærksom på situationen og lade dommeren vurdere straffen for forseelsen.
 • Fornærmende, hånende eller upassende sprog eller tegn. Hvis der opstår en situation, hvor en spiller opfører sig på en måde, som er utilstedeligt på en fodboldbane, kan VAR gøre kampens dommer opmærksom på situationen og lade dommeren vurdere, hvad straffen for forseelse skal udløse af straf.

Forkert identitet?

Det er muligt for VAR at se forseelsen igennem igen og foreslå dommeren et gennemsyn, hvis der er tale om de tre andre situationer, hvor VAR kan bruges som redskab af kampens dommer: Ved scoringer, straffespark eller tvivl om direkte rødt kort.

 • Spillerens identitet kan tjekkes af VAR. Hvis en forkert spiller tildeles et gult eller rødt kort i løbet af en kamp, kan det ændres, så spilleren, der har

Du kan læse mere om VAR på Superligaen.dk

Tilskueroplevelsen med VAR

VAR på stadion

 • Det er vigtigt, at man fortsat får den fulde fodboldoplevelse, når man ser en fodboldkamp live på stadion.
 • Hvis VAR gør kampens dommer opmærksom på en situation, der skal ses nærmere igennem, vil situationen beskrives med tekst på storskærmene, for eksempel: ’VAR-tjek - muligt straffespark’.
 • Hvis dommeren ændrer beslutning efter assistance fra VAR, kommer TV-signalet på storskærmen, hvor tilskuere kan se det videobevis, som dommeren har ændret sin beslutning på baggrund af.
 • Hvis dommeren fastholder en beslutning, kommer der ikke nødvendigvis TV-billeder på storskærmen, da dette sker mange gange i løbet af en kamp - også uden man opdager det som tilskuer.

VAR skal opretholde et kampflow

 • Det er vigtigt, at VAR fungerer som et redskab og ikke en gene i en fodboldkamp. Derfor er det målsætningen, at der med VAR bliver truffet den korrekte beslutning, som fører til den korrekte kendelse. Samtidig skal VAR ødelægge kampflowet mindst muligt, og indtræder derfor kun ved ’klare og åbenlyse dommerfejl’ eller ’alvorlige missede hændelser’.
 • Ved faktuelle kendelser vil der i langt størstedelen af tilfældene hurtigt blive afklaret, om bolden er inde eller ude? Er der offside eller ej?
 • Men der er også tidspunkter, hvor bedømmelse og den korrekte kendelse er udfordrende at komme frem til, fx hvis to af de streger, VAR kan optegne ved en mulig offside-kendelse, overlapper hinanden. I disse tilfælde træffes beslutningen ud fra de billeder, der er til rådighed. Der vil ikke blive zoomet ind i flere minutter for at tjekke, om en lilletå er i offside.

Du kan læse mere om VAR på Superligaen.dk