IMG_1541

11.05.2020 09:48

Angriberen, Max Fenger, har underskrevet en etårig kontrakt med OB gældende fra den 1. juli 2020.

Max Fenger har en helt særlig evne til at vide, hvor bolden dumper ned, og den kompetence får han nu mulighed for at videreudvikle i superligatruppen.

- Vi hentede ham i Roskilde, da han var topscorer i U17 Divisionen. Jeg så 7-8 kampe med ham, og det var meget mystisk, hvordan han scorede de mål, for de var næsten alle scoret i boksen. Max scorer mange ”grimme” mål, men han har en helt særlig evne til at vide, hvor bolden falder ned. Derudover er han fysisk stærk med kroppen og på hovedet, og han vinder mange dueller, siger teknisk chef i OB, Tonny Hermansen.

Max Fenger kom til OB efter at have vist stor målfarlighed for Roskilde FC i U17 Divisionen, og han faldt hurtigt til i akademiets fællesskab.

- Jeg flyttede til Odense for to år siden, og det har været en vildt god oplevelse at være en del af akademiet. Det er en familie, man bliver en del af, og jeg glæder mig hver dag til at komme ned i omklædningsrummet, hvor man kan snakke med alle på tværs af årgangene. Trænerne er gode, og man kan give den gas på træningsbanen, men samtidigt være venner bagefter. Jeg føler mig egentlig bare hjemme på Fyn, selvom min familie er på Sjælland, siger Max Fenger.

Til sommer bliver Max Fenger student på Tornbjerg Gymnasium, og herefter kan den målfarlige angriber fokusere fuldt ud på fodbolden. Derfor glæder vi os nu til at se, hvordan potentialet vil udfolde sig.

- Max har i kampene for reserveholdet og i U19 Ligaen vist, at han har en angriber i sig. Han er meget fokuseret på at komme ind i boksen og på at lave mål. Hvis han kan få omsat sine færdigheder til kampe, så kan han nå langt. Vi håber, at han i det kommende år kan videreudvikle sig og vise sit værd. Han er en rigtig god holdspiller, og han er meget dygtig til at træne, så vi er rigtig glade for at lave en aftale med ham, siger OB’s sportschef Michael Hemmingsen.

Max Fenger er en meget arbejdsom spiller, og den arbejdsmoral har han ikke fra fremmede, da hans far, Morten Fenger, er tidligere danmarksmester og EM-sølvvinder i triatlon.

- Min far træner meget og var kendt for at arbejde hårdt, og han er et stort forbillede for mig i måden, han har dyrket sin sport. Jeg er virkelig passioneret om træningen og min udvikling. Jeg er en træningsnarkoman, og derfor tror jeg virkelig, jeg kan rykke mig, når det hele kommer til at handle om fodbold, siger Max Fenger.

Når Max Fenger til sommer rykker op i superligatruppen, vil han få selskab af Tarik Ibrahimagic og Christian Vestergaard, som også skal tage skridtet fra U19 Ligaen til 3F Superligaen.

Max Fenger får trøje nummer 15 i OB.