MicrosoftTeams-image (63)

16.12.2022 09:14

Når Akademiet vender tilbage i det nye år, er der en stribe mere i trænerteamet, da Phillip Jæger Henriksen tiltræder som ny målmandstræner.

Akademiet får flere hænder til næste år, og de er iklædt målmandshandsker. Phillip Jæger Henriksen tiltræder nemlig som ny målmandstræner, og han skal i samarbejde med Lars Bjerring og resten af trænerne være med til at udvikle de næste stribede keepere.

- Jeg glæder mig helt vildt til at være her - og til at starte med at træne de unge målmænd. Jeg synes, Ådalen er et fedt sted med flotte omgivelser. Når man kommer til her, så dufter der bare af fodbold, siger Phillip Jæger Henriksen og fortsætter:

- I OB har der altid være en stærk kultur - og især omkring målmændene - hvor der er blevet skabt store målmænd som Andreas Søndergaard, Hans Christian Bernat og Oliver Christensen, så da jeg fik muligheden, var jeg ikke i tvivl om, at det var det, jeg skulle. Det er en fascinerende klub.

Phillip kommer med en del erfaring i bagagen, da han i fem år har været tilknyttet som målmandstræner for forskellige årgange hos AGF’s Akademi, og det seneste halve år har han været Head of Academy Goalkeeping hos SønderjyskE.

- For de helt små handler det om at få skabt en grundpakke og en forståelse for målmandsspillet, men hvor der kan bygges nye lag på hele tiden og sørge for, at der en god transition. Det er vigtigtig at få lagt grundbasen og et taktisk niveau, så man til sidst står med en målmand, som passer godt ind i klubbens beskrivelse af en superligamålmand, siger Phillip.

- En fantastisk mulighed for at styrke transitionen

Ansættelsen af Phillip betyder også, at OB nu går fra en til to fuldtidsansatte målmandstrænere. Det skulle gerne gøre det nemmere at skabe den stribede tråd mellem Akademiet og førsteholdet samtidig med, at der bliver mere tid til fordybelse på de enkelte målmænd.

- Phillip er en ung mand, som er sindssyg ambitiøs og lægger inde med mange gode idéer. Samtidig er han også en ung mand, som gerne vil lære, og det passer rigtig godt til os, siger Tonny Hermansen, der er akademichef i klubben.

- Selvom vi altid har haft et godt målmandssetup, hvor vi har kunnet udvikle dygtige målmænd, så får vi med en fuldtidsansat målmandstræner på Akademiet endnu mere tid til at fordybe os. Han er også rigtig dygtig på analysedelen, så vi får mulighed for at kunne gå i dialog med målmændene om de færdigheder, som der skal arbejdes på, samtidig med at han nogle gange også skal med op omkring Lars for at styrke transitionen.

OB’s målmandsteam består nu af Philip Jæger Henriksen, Jess Gommesen, Peter Rasmusen og Lars Bjerring. Sidstnævnte står i spidsen for målmandsteamet, og han ser også frem til udvidelsen:

- Det betyder rigtig meget, at vi får opgraderet vores setup med en fuldtidsansat målmandstræner på Akademiet, da han vil have sin daglige gang sammen med de andre trænere, hvilket giver endnu bedre muligheder for at integrere målmandsspillet i spillestilen, siger Lars Bjerring og fortsætter:

- Det er også en fantastisk mulighed for at styrke transition for vores dygtigste målmænd, da Phillip også vil have ugentlige træningspas med superligaholdet, og det styrker det blå og hvide bånd fra Akademiet til førsteholdet.

Phillip Jæger Henriksen tiltræder i Ådalen den 1. januar 2023.