DSC05354 copy

02.09.2022 12:40

Natten til torsdag lukkede muligheden for at købe og sælge spillere i Danmark, og vi har derfor sat Björn Wesström stævne til en snak om det netop overståede transfervindue.

Fodbolddirektøren i OB, Björn Wesström, har i stor stil sat sit præg på truppen denne sommer, hvor Luca Kjerrumgaard, Aske Adelgaard, Tobias Slotsager og Charly Nouck Horneman er rykket op fra U19-truppen, mens Martin Hansen, Omar Jebali, Bjørn Paulsen, Gustav Grubbe, Alasana Manneh, Franco Tongya, Armin Gigovic, Agon Mucolli og Mohamed Kante er hentet udefra.

- Der er en klar retning i strategien, som vi forholder os til i arbejdet med at udvikle spillertruppen, siger Björn Wesström og fortsætter:

- Arbejdet med at understøtte den retning består i at konsolidere OB-DNA'et gennem rekruttering fra Akademiet, øge antallet af spillere med højt salgspotentiale og øge muligheden for at nå top-6 i Superligaen.

- Det sportslige udgangspunkt i trupudviklingen er eksisterende spillere og spillestilen, mens det økonomiske udgangspunkt er at geninvestere den indtægt, som spillersalg giver, og samtidigt øge salgspotentialet.

- Ud fra vores prioritering i søgerækkefølgen har fem af 13 rekrutterede spillere en baggrund i vores akademi, ni ud af 13 har en skandinavisk baggrund, en spiller er fra Europa, og tre spillere har afrikansk baggrund, hvoraf en af dem har brugt størstedelen af sin fodboldkarriere i Europa. 11 ud af 13 spillere har desuden sænket gennemsnitsalderen og dermed øget salgspotentialet i forhold til dem, der forlod klubben.

Mens en lang række spillere er blevet hentet til Odense, så har flere spillere også forladt klubben. For Christian Vestergaard, Jonathan Khemdee og Luca Kjerrumgaards vedkommende er det dog på en lejeaftale med håbet om, at de kommer styrket tilbage.

- Tre spillere blevet udlejet med det formål at udvikle sig i et seniormiljø for at få større muligheder for at gøre sig gældende i startopstillingen, når de vender tilbage. Ud over dette har vi selv lejet to spillere, som vil blive evalueret i denne sæson, inden de tilbydes en længere kontrakt.

Björn bemærker desuden, at selvom Yankuba Minteh var på bænken til den seneste superligakamp mod Silkeborg IF, er han er ikke hentet til superligatruppen, da det i stedet er planen, at han i første omgang skal gøre sig gældende i U19-Ligaen.

- Samlet set understøtter resultatet af transfervinduets rekrutteringer den retning, vi ønsker at tage OB i. Nu venter et hårdt arbejde med at omsætte teoretisk potentiale til praktisk effektivitet i form af udvikling af spillet, spillerne og resultaterne.