- Det er derfor, at vi med rette kan kalde os nordiske mestre

11.12.2023 12:43

Søndag kunne vores U17-drenge lade sig hylde som vinder af de Nordiske Mesterskaber, og mens spillerne i dag var tilbage i skole, så fangede vi U17-cheftræner, Thomas Skou Juul Jensen, til en snak om turneringssejren.

‎Som sidste sæsons sølvvinder i U17-Ligaen var vi denne vinter kvalificeret til De Nordiske Mesterskaber i U17-årgangen, hvor topholdene fra Sverige, Norge og Danmark alle deltog. Derfor spredte det også stor stolthed, da det var en flok fynboer i striber, der i går kunne lade sig hylde som vindere af turneringen.

- Det er både fedt og sjovt at vinde sådan en turnering. Det er toppen af Skandinavien, og det er det højeste niveau, de tre lande tilsammen kan præstere, og det er derfor, at vi med rette kan kalde os nordiske mestre, siger Thomas Skou Juul Jensen, inden han fortsætter:

- Men i sidste ende så er vi alle sammen et produkt af hinandens arbejde, og når vi lige nu har gang i et rigtig godt halvår på U17, så er det også fordi, der tidligere er leveret et rigtig godt stykke arbejde i de yngre årgange på Akademiet.

12 stribede mål i turneringens første to kampe

Vi skød turneringen i gang i onsdags, hvor vi vandt 5-2 over AIK, inden vi på flotteste vis besejrede Vålerenga Fotball med hele 7-0, og vi havde således stort set spillet os i finalen, inden FC Nordsjælland ventede lørdag.

- Vi møder AIK i den første kamp og var egentlig et niveau over dem, men vi ramte ikke det niveau, vi skal, men vi vandt alligevel sikkert og fortjent. Derefter møder vi Vålerenga, som spillede godt både med og uden bold, og der ramte vi dagen og leverede en virkelig flot præstation. Derefter kom en lidt speciel kamp mod Nordsjælland, hvor vi vidste, at vi kunne tåle at tabe med fire mål og stadig komme i finalen. Den sidste del af den kamp blev derfor lidt rodet, og de fik et par mål til sidst, siger Thomas Skou Juul Jensen og fortsætter:

- I finalen mødte vi et meget fysisk og modent Brøndbyhold, og det blev en tæt kamp, hvor vi havde svært ved at sætte os på spillet, men var dygtige til at kontrollere kampen defensivt samtidigt med, at vi blev farlige. Vi scorer sejrsmålet i overtiden – ligesom vi gjorde i Schweitz – og derefter brød vi ud i jubel, og vi fik overrakt medaljer og pokal og festet lidt igennem, inden turen gik retur mod Odense, så drengene kunne komme i skole i dag.

- Vi kan tage denne sejr med ind i det kommende halvår

I februar starter U17-turneringen op igen, hvor vi igen møder Brøndby IF, når de den 24. februar besøger Ådalen i Odense, og her håber Thomas Skou, at vi kan tage sejren med ind i det kommende år.

- Ligesom vi kunne tage sejren i Schweitz med ind i turneringen i sommer, så håber jeg, at vi kan tage denne sejr med ind i det kommende halvår. Men det er endnu vigtigere hvordan spillerne får brugt deres vinterpause, så de er så skarpe som overhovedet muligt, når vi samles igen, siger Thomas Skou Juul Jensen.