MicrosoftTeams-image (14)

04.05.2023 13:13

I den kommende sæson vil den gambiske forsvarsspiller Yaya Bojang træde på banen for vores U19-hold, da vi er blevet enige med Real De Banjul FC om en lejeaftale med købsoption.

Yaya Bojang er ny mand i striber på Akademiet, da vi er blevet enige med Real De Banjul FC om en lejeaftale af den unge defensivspiller fra sommeren 2023 til årets udgang, hvorefter en købsoption er mulig.

- Yaya er et spændende bekendtskab. Han har vist sig frem som en fantastisk personlighed, hvor han er meget open-minded, og samtidigt har han en supergod indstilling, når han træner. Jeg synes, han har et stort udviklingspotentiale, og det håber vi, at vi kan være med til at udvikle de næste seks måneder. Men jeg er da overbevist om, at når han er faldet til her, så ser vi ham tage det næste spring, siger Tonny Hermansen, der er akademichef i OB, og fortsætter:

- Hans styrke er den der lærevillighed. Der er ingen tvivl om, at her har vi én, der gerne vil lære hele tiden. Han er en høj spiller, som har et stærkt hovedspil, og teknisk kan vi se, at han flytter sig på få instruktioner. Derudover synes jeg, han har en fin pasningsfod, og så har han en god bevægelighed, og det synes jeg også er ret vigtigt, når man er forsvarsspiller.

Yaya Bojang er 18 år, og han kan både spille central forsvarer, back og defensiv midtbane, og i det kommende halve år, bliver det i Odense, han skal vise sine evner frem.

- Jeg er meget glad, og jeg er virkelig spændt på at repræsentere klubben. Jeg er vild med atmosfæren, og jeg elsker alt ved klubben. Jeg har fået et rigtig godt indtryk af OB, og jeg kan slet ikke vente med at forsvare klublogoet. Jeg kan nemlig godt lide at forsvare, og jeg hader, når der bliver scoret mod mit hold, så inden en kamp siger jeg altid til mine holdkammerater, at vi skal gå efter et clean sheet. Jeg ofrer mig gerne for holdet, og jeg kan godt lide at kaste mig ned og blokere skud, siger Yaya Bojang, inden han fortsætter:

- Jeg er her for at arbejde hårdt og for at lære noget hver dag. Jeg vil tillære mig dansk, så jeg har fortalt mine holdkammerater i Odense, at jeg ikke vil tale engelsk med dem mere, da jeg skal lære dansk. Det er for min egen skyld, så det bliver nemmere for mig at tale sproget.

I OB vil vi nu starte processen omkring arbejds- og opholdstilladelse, som vi forventer vil være på plads i løbet af juni. I mellemtiden vil Yaya Bojang opholde sig i Odense og træne med U19-truppen.

Lejeaftalen mellem Real De Banjul FC og OB løber fra den 1. juli til den 31. december, hvorefter en købsoption kan udnyttes.