- Årets kamp for Thisted
Sydbank Pokalen

- Årets kamp for Thisted

02 okt 2018

OB’s Nicklas Helenius forventer en svær opgave, når han og striberne møder Thisted i Sydbank Pokalen, men han erkender gerne, at OB er favoritter.

OB fik en flyvende start på Sydbank Pokalen med en solid 4-0 sejr over AB fra 2. division, hvor Nicklas Helenius kom på måltavlen med to fuldtræffere. I morgen venter næste opgør i Sydbank Pokalen, og modstander hedder Thisted FC. 

- Det bliver en svær kamp. Der er langt op til Thisted, og det blæser stort set altid på deres stadion. Deres fodboldbane har tidligere heller ikke været verdens bedste. Jeg har selv spillet deroppe som ungdomsspiller, og det er bare et svært sted at spille. De ligger nummer fem i 1. division, så det er bestemt et godt hold. De er gode til at stå kompakt, og de vil gerne slå kontra. Det er en kamp, hvor vi skal være der 100 procent, ellers får vi det svært. De er svære at bryde op, da de står langt tilbage på banen, men vi skal være tålmodige og vente på, at chancen opstår. Det er årets kamp for dem, og det kommer vi også til at se, siger Nicklas Helenius og fortæller om favoritværdigheden. 

- Vi har det fint med at tage favoritværdigheden på os. Det havde vi også i seneste pokalkamp, da vi mødte AB, hvor vi tog derover og vandt meget sikkert. Vi udviste en meget professionel indsats. Man skal kunne påtage sig favoritværdigheden, når man er et Superligahold og møder et hold fra de lavere rækker. Pokalkampe har selvfølgelig deres helt eget liv, og det er anderledes at spille i Sydbank Pokalen. Man skal finde det særlige pokal-mode frem, hvor det kommer til at gøre lidt ekstra ondt i tacklingerne, og man skal løbe flere meter, end man normalt gør. Man skal i opvarmningen kunne finde ind til sig selv og fokusere på at løse sine opgaver på banen. Det er en mental opgave at finde frem til pokal-modet. 

Der er ikke længere stor forskel på de bedste hold i 1. division og holdene fra Superligaen, og det skyldes især den nye måde, der bliver spillet på i landets bedste række. 

- Vi røg ud til FC Midtjylland i sidste sæson, og det var en periode, hvor de var godt kørende. Vi slog Fremad Amager i runden forinden, hvor det måske blev tættere end ventet. Jeg følte, at vi skulle have vundet større. Jeg synes, de sidste gange, hvor vi har mødt hold fra de lavere rækker, har vi haft god kontrol over kampen og været det bedste hold. Der er ikke længere stor forskel på Superligaen og 1. division. Det har vi tidligere set op til flere eksempler på, hvor Superligaholdene har haft det svært mod taktisk dygtige modstandere fra 1. division, så det bliver helt sikkert en svær kamp. 

Det er en minimum tre timer lang køretur, striberne skal ud på i morgen, og der bliver foretaget lidt af hvert på de længere udebaneture, men der bliver ikke tænkt på fodbold. 

- Jeg har prøvet de lange busture rigtig mange gange, og specielt da jeg spillede i AaB, hvor der var længere rundt til de andre stadions. Man får tiden til at gå med sin telefon, hører noget musik, snakker med de andre eller spiller kort. Det er meget forskelligt hvad folk laver, men det handler om at tænke på noget andet end kampen. Hver spiller skal gøre det, de har behov for at kunne koble fra. Det bliver svært at holde tændingen til en kamp oppe, hvis du på en lang bustur fokuserer og tænker for meget på kampen klokken 18:30 allerede fra klokken 12 af. Derfor skal du tænke på alt andet end kampen, og når du træder ud af bussen, og kampstart kommer nærmere, skal du finde dit pokal-mode frem og vær klar, forklarer Nicklas Helenius.

Vi bruger cookies, for at gøre oplevelsen bedre for dig. Læs vores cookie- og privatlivspolitik