ACH-OB_Minteh_Maalscorer

13.11.2022 15:11

Til årets sidste kamp i 3F Superligaen kunne man let havde været i tvivl om, hvem der lagde hjemmebane til. De stribede fans havde nemlig skabt en fantastisk flot kulisse i Horsens, der i den grad gav grobund for en ekstremt underholdende og målrig kamp som endte 3-3.

3-3 Issam Jebali (56.)

AC Horsens: Mikkel Lassen (31.) Aron Sigudarson (90+5.)
OB: Yankuba Minteh (74.) Martin Hansen (90+5.)

Dommer: Mikkel Redder

Tilskuertal: 4.654

Med efterårets sidste kamp og en fantastisk opbakning på udebaneafsnittet, hvor knap 1.800 stribede fans havde fundet vej til Horsens, var støtten i ryggen ikke til at tage fejl af for OB.

Kampen begyndte på bedst mulig vis i stribernes favør, da Emmanuel Sabbi efter blot fire minutters spil bragte fynboerne foran.

Yankuba Minteh havde netop sparket et hjørnespark, der endte ved forreste stolpe, som AC Horsens’ Moses Opondo ikke formåede at sparke væk fra feltet. Her steg Bjørn Paulsen op og headede kuglen ind til Emmanuel Sabbi, der på fornemmeste vis pandede bolden i kassen til stribet føring.

Efter OB’s scoring var det en kamp, der bølgede frem og tilbage, hvor Yankuba Mintehs hurtighed flere gange udfordrede Horsens-spillerne.

Med et kvarter spillet var det dog igen Emmanuel Sabbi, der fik en kæmpe chance. På en dyb bold fra Issam Jebali fik Emmnuel Sabbi et frit løb direkte mod Horsens-målet, der desværre endte i ingenting.

Få minutter senere stod der atter OB på kampen, da de sikkert straffede den gule fare på en kontra. Efter smukt forarbejde fra Issam Jebali og Emmanuel Sabbi blev Yankuba Minteh sendt afsted mod mål, og her kvitterede han køligt, da han med en lækker inderside sendte bolden i det lange hjørne bag Horsens-keeperen. 2-0 til OB.

AC Horsens så sårede ud, men de var ikke tilfredse med at gå til pause uden mål. Derfor lykkedes det desværre for Aron Sigurdarson, der med en assist fra Moses Opondo, kunne sparke bolden ind bag Martin Hansen til en reducering på 1-2.

Dårligt nok havde hjemmepublikummet jublet færdigt, før AC Horsens et par minutter senere kunne udligne til 2-2. Lubambo Musonda brød igennem på baglinjen, hvor han fandt Thomas Santos, der let kunne trille bolden i kassen.

Anden halvleg var knap nok fløjtet i gang, før Yankuba Minteh på en tilfældig bold i Horsens-feltet endnu engang kunne banke bolden i kassen. Desværre blev målet annulleret for offside, og OB måtte igen fortsætte det hårde arbejde for at komme foran.

Ud af ingenting var det dog AC Horsens, der trak det længste strå. Med kun fem minutter spillet af anden halvleg, modtog Anders K. Jakobsen et indlæg, der herefter landede for fødderne af Thomas Santos, der med fuld smadder bankede den i OB-målet til gul føring på på 3-2.

Dette var OB dog ikke tilfredse med, og vi svarede lynhurtig igen med en udligning. Med et indlæg til Emmanuel Sabbi fik han vippet bolden ned til Issam Jebali, der på kontrolleret vis sparkede bolden fladt ind via stolpen og dermed stod der 3-3 på måltavlen.

Kampen var på kogepunktet, og i tillægstiden så det for en stund rødt ud for Mihaljo Ivancevic, der for en tynd forseelse fik direkte rødt kort. Dog blev kendelsen hurtigt lavet om, og Mihaljo Ivancevic kunne ånde lettet op.

Dermed sluttede en intens – og årets sidste - kamp uafgjort 3-3.