Bashkim

20.02.2022 19:44

Årets første kamp blev et brag i 3F Superligaen, hvor over 26.000 tilskuere og et fyldt, stribet udebaneafsnit så en god indsats af OB, men det blev hjemmeholdet, der tog de tre point.

F.C. København:
Lukas Lerager (33.), Peter Ankersen (36.)
OB:

Tilskuertal: 26.250

Dommer: Sandi Putros

Efter en nærmest umenneskelig lang vinterpause uden superligabold og fynske striber i aktion, var søndag den 20. februar 2022 forløsningens dag; forårssæsonen skulle skydes i gang mod F.C. København i Parken.

Kulissen var fremragende med et næsten propfyldt Parken – og vigtigst af alt var udebaneafsnittet udsolgt, hvor 1000 OB-fans havde sikret sig billet. En rigtig god start på det nye år for den fynske fanscene, der dermed ser ud til at fortsætte, hvor de slap i 2021.

Kampen startede jævnbyrdigt ud med chancer i begge ender, hvor OB dog i særlig grad kom ind omkring modstanderens felt. Issam Jebali var en del på bolden, og sendte efter syv minutter en bold i retning af trekantssammenføjningen. Bolden røg dog en meters penge forbi.

Efter et kvarters tid havde OB fortsat de gode takter, og man sad med indtrykket af, at OB var bedst på bolden og mest opsøgende i sit spil. De helt store chancer udeblev ikke desto mindre. FCK gjorde dog også sit for at holde gang i kampen, og efter 25 minutter var William Bøving tæt på med at skud fra kanten af feltet, men bolden røg tæt forbi nærmeste stolpe.

Efter en halv times spil begik Jakob Breum et frispark på William Bøving lige udenfor straffesparksfeltet. Frisparket tog Pep Biel sig af. Bolden ramte muren, ændrede retning, og efterlod Hans Christian Bernat uden chance i målet. 1-0 til FCK.

Kort efter kom FCK til et par store chancer. Først udnyttede de en kontra og kom til en skudmulighed midt i feltet, men HC agerede mur og fik grebet bolden. Kort efter endte et indlæg bagerst i feltet, hvor afslutningen dog blev skudt i sidenettet. Det flotte momentum vi havde opbygget i den første halve time var stærkt udfordret, da FCK i højere grad havde sat sig på kampen.

Det forhindrede os dog ikke i at presse igen. Efter 42 minutter kom Issam Jebali til en chance efter flot opspil af de stribede, men afslutningen sneg sig snert forbi den fjerneste stolpe. Kort efter trak Jakob Breum på aftrækkeren, hvor Kamil Grabara måtte hoste op med en refleksredning for at holde bolden ude af målet. Stillingen forblev dog uændret, da de gik til pause ved 1-0.

I anden halvleg startede vi stærkt ud med højt pres og skarphed på bolden, og der skulle ikke mange minutter til, før striberne kom til den første store chance - dog uden netmaskerne blafrede.

Efter 60 minutter var kampen blevet præget af, et FCK hold der placerede sig lavt på banen, mens OB-mandskabet jagtede scoringen. FCK var dog også kontra-fokuseret, og i det 66. minut lykkedes det at banke bolden i kassen. Efter VAR-check blev målet dog korrekt annulleret for offside.

Ti minutter efter lykkedes det dog for FCK at få bolden i mål ved Khouma Babacar som kunne banke bolden fladt i mål efter en 1-2 kombination i deres højre side.

Dette efterlod dog ikke striberne modløse, og kort efter sendte Jakob Breum en stærk afslutning af sted, men Grabara fik bolden bokset til hjørne. I det 85. minut var OB atter tæt på, men Emmanuel Sabbis afslutning sneg sig lige akkurat over overlæggeren.

I kampens sidste minutter fik Troels Kløve også muligheden for at pynte på resultatet, men Denis Vavro blokerede afslutningen tæt foran målet.

Stribernes anstrengelser kunne dog ultimativt ikke ændre på resultatet. 2-0 til FCK.

OB:
Hans Christian Bernat – Nicholas Mickelson (Robin Østrøm 85.), Kasper Larsen, Jeppe Tverskov, Joel King (Jørgen Skjelvik 85.) – Jens Jakob Thomasen, Ayo Simon Okosun – Jakob Breum (Troels Kløve 85.), Issam Jebali, Sander Svendsen (Emmanuel Sabbi 72.) – Bashkim Kadrii (Max Fenger 72.)
Bænken: Sayouba Mandé, Jørgen Skjelvik, Robin Østrøm, Max Fenger, Troels Kløve, Alexander Juel Andersen, Emmanuel Sabbi, Tobias Augustinus-Jensen

Kamil Grabara – Denis Vavro, Peter Ankersen (Elias Jelert 87.), Nicolai Boilesen, Victor Kristiansen – Jens Stage, Pep Biel, Lukas Lerager, Roony Bardghji (Rasmus Falk 69.) – William Bøving (Paul Mukairu 69.), Nicolai Jørgensen (Khouma Babacar 59.)
Bænken:
Kalle Johnsson, David Khocholava, Khouma Babacar, Paul Mukairu, Mamoudou Karamoko, Elias Jelert, Rasmus Falk

Næste kamp er årets første hjemmekamp i Odense, hvor vi møder FC Midtjylland søndag den 27. februar kl. 18.00. Du sikrer dig billet til kampen her.