Årets første træningskamp endte med 3-2 sejr på udebane mod AGF.

Træningskamp
Tirsdag 15. januar kl. 12:00, Fredensvang
AGF – OB 2-3 (0-2)
22. min. 0-1 Bashkim Kadrii
27. min. 0-2 Casper Nielsen
72. min. 1-2 Youssef Toutouh
81. min. 2-2 Alexander Ammitzbøl
87. min. 2-3 Anders K. Jacobsen

1. halvlegs opstilling:
Oliver Christensen – Mikkel Desler (36. min. Mads Frøkjær-Jensen), Ramon Leeuwin, Jeppe Tverskov, Yao – Troels Kløve, Kamil Vacek, Casper Nielsen, Julius Eskesen – Mathias Jørgensen, Bashkim Kadrii

2. halvlegs opstilling:
Sten Grytebust – Ryan Johnson Laursen, Anton Pedersen, Jeppe Tverskov (61. min. Teitur Magnússon), Jacob Barrett Laursen – Mads Frøkjær-Jensen (61. min. Rasmus Festersen), Jens JakobThomasen, Janus Drachmann, Mathias Greve – Anders K. Jacobsen, Nicklas Helenius

Tirsdag spillede OB årets første træningskamp, på udebane mod AGF, og det endte med at blive en god første træningskamp set med stribede briller. I de første ti minutter var det AGF, der havde bolden meget. Det foregik dog på deres egen banehalvdel, og de var ikke tæt på at skabe chancer.

Som første halvleg skred frem, blev Jakob Michelsens tropper bedre, og kampens første store chance tilfaldt da også OB. Mikkel Desler lavede snævre driblinger på højresiden, inden han med en maskeret aflevering fik chippet bolden ind til Mathias Jørgensen, der løb sig fri bag AGF’s forsvarskæde. Jørgensen bragede til bolden, men den gik direkte op på overliggeren. En OB-spiller var først på riposten, og fra venstresiden blev den smidt ind i hovedet på Bashkim Kadrii, der headede mod mål og fremtvang et stribet hjørnespark. Der var OB igen farlige, men Casper Nielsen måtte se sin afslutning gå tæt forbi stolpen.

Et varselsskud for AGF, men det var ikke nok advarsel for ”De Hviie”. Et lille kvarter senere sendte Kamil Vacek nemlig bolden hen til Bashkim Kadrii på kanten af feltet, og med et kort aftræk bragede han bolden op under overliggeren til en OB-føring på 1-0.

Bare fem minutter senere måtte AGF’ nye polske keeper igen hive bolden ud af nettet. Denne gang var det Casper Nielsen, der fra kanten af feltet prøvede lykken. Han stod egentlig og ledte efter en spilmulighed, men da han ikke kunne finde den helt oplagte aflevering, valgte han i stedet at krølle bolden over i det lange hjørne, og så var OB foran med 2-0 efter en lille halv times spil.

Resten af halvlegen var en kontrolleret indsats fra OB. Her blev der ikke skabt de helt store chancer, og så kunne striberne gå til pause med en føring på 2-0.

I pausen skete der, hvad der typisk sker i pausen af årets første træningskamp. Der blev skiftet ud i stor stil. Ti nye mand kom på banen, og det var kun Mads Frøkjær-Jensen, der undervejs i første halvleg havde erstattet Mikkel Desler, som var tilbage på banen fra første halvlegs opstilling, da anden halvleg startede.

Anden halvleg blev aldrig den helt store oplevelse set med stribede briller, og vi måtte vente små tyve minutter på at få den første reelle afslutning. Den tilfaldt Rasmus Festersen, men afslutningen med venstreskøjten manglede kvalitet og gik et par meter forbi AGF-målet.

Mens OB var det bedste hold i første halvleg, så var det hjemmeholdet, der så bedst ud i de sidste 45 minutter. De havde dog udfordringer med at skabe store chancer, og deres reducering til 2-1 kom ud af det blå. Youssef Toutouh sparkede et indadskruet hjørnespark fra venstre side, og den sejlede direkte ind i det fjerneste målhjørne til 2-1.

Scoringen gjorde unødvendigt spændende, og små ti minutter efter blev det endnu værre set med stribede briller. Janus Drachmann var manden bag et dumt boldtab midt på vores egen banehalvdel, og Alexander Ammitzbøl kom pludselig alene igennem med Sten Grytebust, hvor han elegant chippede den ind til 2-2.

Så pludselig lignede det, at det ville blive en uafgjort kamp, selvom OB overordnet set havde haft god kontrol over det. Anders K. Jacobsen ville det dog anderledes, og med tre minutter tilbage af kampen leverede han en fiks et-to-kombination med Rasmus Festersen. Den blev efterfulgt af et par fikse driblinger, inden AK sparkede den fladt ind ved nærmeste stolpe og sikrede OB en sejr på 3-2 i årets første træningskamp.

Fredag 18. januar kl. 13:00, OB – Holstein Kiel, Odense