P9200839

20.09.2019 21:39

I et hæsblæsende opgør på Nature Energy Park vandt AGF 2-1 stik imod spil og chancer.

Advarsler:

AGF: Aleksander Jovanovic (88.), Zachary Duncan (90.), Niklas Backman (90.), Mustafa Amini (90.)

Da spillerne løb på banen til dagens opgør mod AGF, var det til det smukkeste syn. Der var masser af stribede fans på stadion med viftende flag og stribede halstørklæder. Her kunne man se, men også høre, at der var en masse på spil i dagens opgør mellem nr. 4 og 5 i 3F Superligaen.

Issam Jebali var i dag at finde i startopstillingen. Han fik derfor sin første kamp fra start på Nature Energy Park, og den tunesiske angriber kom også hurtigt i fokus efter et flot kombinationsspil med Bashkim Kadrii. Her fik de det aarhusianske forsvar til at ligne træningskegler med deres hurtige afleveringer, og det var lige før, at Jebali fik trykket af, men han blev tacklet. Her så det ud til, at der godt kunne være dømt et straffespark, men dommerens fløjte forblev tavs.

Selvom det var to hold, der i denne sæson af 3F Superligaen har været gode til at holde nullet, så var det ikke til at se på græstæppet. Der blev angrebet af begge hold fra første fløjt med chancer i begge ender. Mustapha Bundu var tæt på at gøre det onde ved Striberne efter 10 minutter på et kontrastød, men der manglede præcision i hans afslutning.

Efter et kvarters spil viste Issam Jebali og Bashkim Kadrii igen en god intern forståelse for hinanden på banen. Kadrii spillede en aflevering til Jebali, der var løbet i dybden. Han kvitterede med et fladt indlæg tilbage til vores nr. 9, der desværre ikke fik et ordentlig træf på bolden. Derfor røg kuglen videre til Oliver Lund, der havde sneget sig med bagerst i feltet og med en følt inderside, var han meget tæt på at kunne bringe os fortjent foran, men skuddet gik lige forbi stolpen.

Vi begyndte herefter at sætte os på begivenhederne. Næste chance tilfaldt Moses Opondo efter en flot aflevering i dybden fra Janus Drachmann. Vores kaptajn var opmærksom på, at Moses Opondo var løbet bag om udebaneholdets forsvar, og han slog en aflevering fra egen banehalvdel til Opondo, der desværre ikke ramte kuglen ordentligt i skudøjeblikket.

Herefter skete der det, som ikke måtte ske. AGF var i angreb, og efter lidt småspil foran feltet fandt Jon Thorsteinsson Mustapha Bundu i dybden. Han driblede udenom en chanceløs Oliver Christensen og skød på mål. Her var Marco Lund millimeter fra at redde bolden på stregen, men desværre røg kuglen i netmaskerne.

Føringsmålet gjorde, at holdet fra Aarhus stillede sig længere tilbage på banen i det sidste kvarter af første halvleg. Det betød, at vi var meget på bolden, og her knoklede vi på for at få det reducerende mål. De helt store chancer udeblev dog, og derfor kunne Striberne gå til pause bagud 0-1.

Til anden halvlegs start blev Jacob Barrett Laursen erstattet af Jens Jakob Thomasen. Derfor blev der også rokeret lidt rundt på banen, hvor Troels Kløve overtog Oliver Lunds plads, der blev rykket til venstre side af banen. Kløve fik dog ganske få minutter på banen før han måtte lade sig udskifte efter et vrid i højre fod. Det betød, Alexander Juel Andersen kom på banen, og han fik sin hjemmebanedebut.

Anden halvleg begyndte som første halvleg sluttede. Det var os, der tog initiativet og aarhusianerne, som stod langt tilbage på banen. Vi fremtvang flere hjørnespark, men det var uden den sidste skarphed.

Efter en times spil kom AGF’ernes målmand, Aleksandar Jovanovic i fokus, og det var ikke for det positive. Først fik han en henstilling af dommeren for tidsudtræk. Et øjeblik senere valgte han at lægge sig ned på banen for at få behandling, men pludselig var der intet problem, og målmanden kunne rejse sig uden problemer.

Forløsningen kom dog efter 67. minutter. Her blev der begået frispark på Jeppe Tverskov på aarhusianernes banehalvdel. Det tog Bashkim Kadrii sig af, og han smækkede bolden bagerst i feltet, og her dukkede Moses Opondo op. Han prikkede bolden i mål og kunne derfor score sit første mål i den stribede trøje.

Kort efter det reducerende mål viste Oliver Christensen hvorfor, at han blev kåret til månedens unge spiller i mandags. Patrick Mortensen blev spillet fri af Jakob Ankersen i feltet, men OC var hurtigt ude med en god fodparade.

Med ti minutter igen var Oliver Christensen dog chanceløs. Efter et drev i venstre side af banen afleverede Jakob Ankersen bolden til Mustafa Amini. Her valgte Amini at sparke første gang til bolden med venstrefoden, der strøg direkte op i krydset. AGF kom derfor foran 2-1 stik imod spil og chancer.

Vi pressede virkelig på i slutningen af kampen, men bolden ville ikke i mål. Først var Alexander Juel Andersen tæt på at udligne med hovedet efter et frispark. Kort efter var det Marco Lunds tur til at være tæt på at score efter et nyt frispark, men heller ikke han kunne få kuglen i netmaskerne. Derfor endte det med at AGF ufortjent tog de tre point med hjem til Aarhus.

OB’s holdopstilling
Oliver Christensen – Ramon Leeuwin, Jeppe Tverskov, Marco Lund – Oliver Lund, Moses Opondo, Janus Drachmann, Troels Kløve (Alexander Juel Andersen, 49.), Jacob Barrett Laursen (Jens Jakob Thomasen, 46.) – Bashkim Kadrii, Issam Jebali (Sander Svendsen, 79.)

Bænken
: Sayouba Mandé, Alexander Juel Andersen, Sander Svendsen, Jens Jakob Thomasen, Mathias Greve, Anders K. Jacobsen, Mads Frøkjær-Jensen

AGF’s holdopstilling:
Aleksandar Jovanovic – Alexander Munksgaard, Niklas Backman, Frederik Tingager, Casper Højer Nielsen – Mustafa Amini, Nicolai Poulsen, Jon Thorsteinsson (Zachary Duncan, 56.) – Mustapha Bundu (Gift Links, 73.), Patrick Mortensen, Jakob Ankersen (Alex Gersbach, 85.)

Bænken: Kasper T. Kristensen, Alex Gersbach, Gift Links, Zachary Duncan, Sebastian Hausner, Alexander Ammitzbøll, Magnus Anbo

Tirsdag d. 24. september, kl. 16.30, Otterup – OB, Sydbank Pokalen, Nordfyns Bank Arena