- Alle drømmer om finalen
Sydbank Pokalen

- Alle drømmer om finalen

05 sep 2018

Nicklas Helenius ser frem til at spille i Sydbank Pokalen i morgen med resten af OB-truppen, hvor AB venter.

I morgen træder OB-mandskabet ind i Sydbank Pokalens anden runde, hvor modstanderen AB venter på Gladsaxe Stadion. 27-årige Nicklas Helenius glæder sig til at få taget hul på pokalturneringen og ser frem mod den særlige gulerod, der kan ligge for enden af turneringen. 

- Pokalturneringen er vigtig, og alle drømmer om at spille den finale inde i Parken. Det vil være magisk. Pokalkampe har deres eget liv, og der er en helt anden stemning i de kampe. Hvis man møder et undertippet hold fra en lavere række, så kommer de ind til kampen med et maksimalt energiniveau. Jeg er overbevist om, at vi kan tage vores gode spil fra de seneste kampe med ind til kampen i morgen, og så skal det nok resultere i en sejr. 

På papiret lyder det ikke som den sværeste lodtrækning for OB, men derfor undervurderer Nicklas Helenius ikke den første modstander i pokalturneringen. 

- AB er et godt 2. divisionshold, og det er den vigtigste kamp i deres sæson. Man kan ikke kalde det for en svær modstander, når man kunne have mødt andre Superligahold, men derfor er det stadig en vanskelig modstander. Der har tidligere været overraskelser i pokalturneringen, og hvis vi ikke går på banen og er der 100%, bliver det en svær kamp for os. Vi er inde i en god periode og har spillet nogle gode kampe, og hvis vi fortsætter med at holde niveauet, er jeg også sikker på, at vi nok skal vinde kampen, siger Helenius og uddyber turneringens prioritering. 

- Jakob har sagt til os, at det er en turnering, som vi prioriterer meget højt, og det skal vi også. Der er selvfølgelig lang vej til finalen, men første skridt på vejen er AB. Det vil være helt fantastisk at kunne vinde et trofæ, og hvis vi går ind med fuldt fokus til alle kampene, er jeg også sikker på, at vi kan komme rigtig langt. 

Nicklas Helenius har efterhånden spillet en del pokalkampe, og han tænker især tilbage på de kampe med høj intensitet, da han spillede i AaB. Han håber endvidere, at der bliver skabt en masse nye OB-pokalminder i den her sæson. 

- Jeg har ikke et klart pokalminde, som jeg tænker tilbage på. Jeg var desværre ikke med i truppen, da AaB var i finalen i 2014 og vandt, men jeg husker en forlænget spilletid mod Esbjerg i 2012, hvor der var rigtig mange nerver – vi endte også med at tabe kampen i straffesparkskonkurrencen. Der var også engang en kamp mod Viborg, hvor vi røg ud efter straffespark. Det er sådan, pokalkampe er. Hvis man ikke kan levere topniveauet, så vil modstanderen gøre det svært, selvom man er favorit på papiret. Der har været nogle forskellige kampe, hvor jeg husker de særlige pokalnerver, men jeg er overbevist om, at alle OB’ere får et godt pokalminde i morgen. 

OB spiller i morgen den første kamp i Sydbank Pokalen mod AB på Gladsaxe Stadion kl.19:30. Er du forhindret i at komme til Gladsaxe, så sendes kampen på TV3 Sport med optakt fra klokken 19:15. 

Vi bruger cookies, for at gøre oplevelsen bedre for dig. Læs vores cookie- og privatlivspolitik