IMG_9604

20.01.2019 01:02

OB er med i begge finaler, når vi i U17 møder AaB klokken 12:45, mens U19 møder norske Brann i finalen klokken 14:30 i Ådalen.

Skulle vi have planlagt udfaldet af lørdagens kampe på forhånd, så kunne vi ikke have ønsket det meget bedre, end det endte. Både i Kai Thor Cup og BC Catering Cup var det nemlig OB-mandskaberne, der steg til tops i hver deres pulje.

U17-drengene måtte dog ud i en nervepirrende duel mod Pogon Szczecin i den sidste gruppekamp. Til den kamp spillede de tre landsholdsspillere Mathias Brems, Daniel Obbekjær og Valdemar Ibsen deres første minutter i dette års Kai Thor Cup. Og det var et samarbejde mellem to af dem, der bragte OB på sejrskurs midtvejs i første halvleg. Mathias Brems sparkede et hjørnespark ind i feltet, og ved bagstolpen dukkede Daniel Obbekjær op og stangede bolden i kassen.

Det var en tæt kamp, og polakkerne lagde sig ikke ned på noget tidspunkt. Et par gange kom de også frem til fornuftige chancer, men der var unge Marcus Alstrup på plads i OB-målet, og så var Daniel Obbekjærs scoring nok til at sikre en førsteplads i puljen. Pogon Szczecin må tage til takke med en tredjeplads, da Union Berlin stryger forbi dem i tabellen, efter de slog Brann Bergen med hele 5-0 i sidste runde.

Finalen bliver et rent dansk opgør, da AaB bliver modstanderen, efter de vandt deres pulje foran Holstein Kiel, BK Häcken og Grasshopper Club Zürich.

Hos U19-drengene var der også spænding til det sidste. Her ventede der en gengivelse af sidste års finale i den tredje og sidste gruppekamp. OB mod HSV. Inden kampen var OB nummer 1 i puljen med 5 point, men efter dem fulgte Häcken med 3 samt både HSV og Grasshopper med 2 point. Alle hold havde muligheden for at tage førstepladsen, og det gav to kampe med masser af intensitet.

HSV satte sig hurtigt på begivenhederne, og godt fem minutter inde i kampen kom de til en stor hovedstødschance ved den bageste stolpe, men Hans Christian Bernat kom på utrolig vis over til den fjerneste stolpe og reddede forsøget.

Kort efter lavede BK Häcken to hurtige mål på den anden bane, og så lå de pludselig til at have seks point og +1 i målscore, mens OB ligeledes lå til seks point, men en målscore på +3. Det betød dog, at en HSV-scoring ville gøre, at OB kun var en enkel scoring fra at blive nummer tre i puljen.

HSV fortsatte deres pres, og det var dem, der var det toneangivende hold, uden de på nogen måde vadede rundt i chancer. OB kæmpede bravt, og det var nok til at holde stillingen frem til pausen. I den samme periode havde Grasshoppers fået reduceret, og det så ud til, at et enkelt point til Kim Engstrøms tropper ville være tilstrækkeligt.

Anden halvleg lignede på mange måder første halvleg i OB – HSV, og det var småt med chancer, men dem, der var, tilfaldt de tyske gæster. Derfor fik OB en 0-0 med fra kampen efter en god indsats i alle 60 minutter.

På den anden bane endte det dog langt fra 0-0. I en vanvittig afslutning endte schweizerne med at vinde med 4-3 efter et enormt drop fra den svenske keeper. Det betyder, at 0-0 var nok til en finaleplads, men det betyder samtidig, at Grasshopper rykker op på andenpladsen i gruppen, mens HSV bliver nummer tre og BK Häcken ender sidst.

For fortsat at kunne kalde sig ubesejrede, strammede OB sig an i straffesparkskonkurrencen mod HSV, og tog det ene bonuspoint. Dermed ender striberne med syv point på førstepladsen foran Grasshopper med 5, mens HSV og Häcken følger efter med tre point hver.

Finalen bliver en svær kamp mod norske SK Brann, der vandt deres pulje med ni point og en målscore på hele 9-3.

U17-finalen spilles søndag klokken 12:45, mens U19-finalen bliver spillet klokken 14:30 i Ådalen, hvor der naturligvis er gratis entré.