- Betød meget at få hul på bylden
Sydbank Pokalen

- Betød meget at få hul på bylden

26 feb 2019

Anders K. Jacobsen tror på, at striberne kan fortsætte den gode stime, når vi onsdag tager imod Esbjerg i kvartfinalen i Sydbank Pokalen.

Anders K. Jacobsen blev matchvinder mod Horsens i søndags, da han flugtede den i kassen efter indlæg fra Tverskov. Det var et mål, der betød meget, både for ham og for holdet.

- Det betyder meget for mig, at jeg fik hul på bylden med målet i søndags. Især efter den målfattige periode jeg har været i, så betyder det ekstra meget for mig. Det var en personlig sejr for mig, og det var en rigtig god dag for mig i søndags. Det var tilmed også et enormt vigtigt resultat for holdet. Det betød meget, at vi fik de tre point på kontoen.

Det er tre point, der gør, at OB aktuelt ligger på en fjerdeplads i Superligaen. Dog skal fokus lægges over på pokalturneringen nu, hvor man skal spille kvartfinale mod Esbjerg.

- Det bliver ikke noget problem at forberede sig til Esbjerg kampen. Det er en pokalkvartfinale, og vi ved, hvor meget det kan betyde at komme langt i turneringen. Vinder vi mod Esbjerg i morgen, så er vi kun en enkelt kamp fra finalen. Vi vil meget gerne videre i pokalen, og derfor er i morgen et must win, ligesom kampene i Superligaen er det. Vi skal vinde i morgen, det er målsætningen.

Striberne møder et Esbjerg-hold, der ligger på en aktuel femteplads i Superligaen, og som har imponeret i denne sæson.

- Det vil vise sig, hvilket Esbjerg-hold vi møder i morgen. Hvis man kigger på tabellen, så har Esbjerg klaret det over al forventning i denne sæson, og de har overrasket alt og alle. Holdet er en blanding mellem unge kræfter og rutinerede folk, der har fået det til at gå op i en højere enhed. Det er helt klart et godt mandskab, som har fået rigtig meget ud af deres materiale, så det er et godt trænerarbejde, vil jeg sige. De har klaret sig godt i Superligaen, men i morgen håber vi, at de går tomhændet hjem.

Kvartfinalen bliver spillet på Nature Energy Park, og det kan gå hen at blive afgørende, mener AK.

- Det kommer til at betyde rigtig meget at få noget hjælp fra tribunerne. Det er altid sjovest at spille på hjemmebane, og med en så vigtigt kamp i morgen, kan det blive afgørende, at vi har vores fans i ryggen. Det skal gerne komme til at betyde, at vi slår Esbjerg i morgen, at vi får hjælp fra vores tolvte mand.

OB er kommet sprudlende ud af starthullerne i de sidste to kampe, og det skal der fortsættes med, mener Jacobsen.

- Vi skal komme ud med det samme aggressive udtryk, vi er kommet ud med i de forrige to kampe. Det har båret os langt, at vi er kommet aggressivt ud, og at vi har spillet to rigtig gode første halvlege. Det er den samme energi, vi skal ud med. Hvis vi kan sætte Esbjerg under samme pres, som vi satte Vejle og Horsens under, så kan vi forhåbentlig avancere til semifinalerne.