07.08.2021 09:58

Jakob Breum fortsatte sit storspil ved Mladen Ramljak Cup i Zagreb, da han scorede alle tre OB-scoringer i fredagens kamp, hvor OB slog Fenerbahce med 3-1.

1-3 Eren Bayraktar (77.)

Fredag eftermiddag spillede U19-drengene den anden kamp ved Mladen Ramljak Cup, og modstanderen var den tyrkiske storklub, Fenerbahce. Tyrkerne havde vundet deres første gruppekamp med 3-0 over slovenske Maribor, og derfor var Striberne pisket til at hente tre point, hvis førstepladsen i puljen fortsat skulle være i spil, når det lørdag gælder sidste gruppekamp.

Det var derfor et toptændt OB-mandskab, der gik til opgaven, og spillerne havde lært af de små fejl fra kampen dagen før imod Dinamo Zagreb. Det betød en åbning på kampen, hvor de tyrkiske spillere var mest på bolden uden på nogen måder at blive farlige.

Som halvlegen skred frem, arbejdede striberne sig ind i kampen, med udgangspunkt kløgtigt forsvarsspil hvor der var U19-debut til den blot 15-årige Tobias Slotsager i midterforsvaret. Han spillede med stor autoritet i forsvarsspillet kampen igennem.

Efter 17 minutter straffede striberne så Fenerbahce i deres opspil, hvor en igen stærkt spillende Magnus Saaby nappede bolden centralt i banen, spillede hurtigt videre til anfører Jakob Breum der sikkert udplacerede målmanden med en afslutning højt i målet. Det gav en stor tro på tingene til striberne, der hele tiden blev bedre og bedre, som kampen skred frem.

Efter 27 minutter blev det 2-0, og endnu en gang var det Jakob Breum, der scorede. Denne gang efter en fremragende hjørnesparkskombination, hvor Jakob Breum modtog bolden ude ved siden på kanten af feltet snød to Fenerbahce-spillere, hvorefter han sikkert sparkede bolden under målmanden. Dermed satte han sin fjerde scoring ind i blot to kampe.

Assistenttræner Andreas Bech bør også næsten noteres for en scoring efter genialiteten på hjørnesparket, som var fantastisk godt sat op.

Det var dermed et fynsk mandskab, der gik til pause med 2-0, hvilket var fuldt fortjent. Fenerbahce havde kun glimtvis vist lidt farlighed med sporadiske afslutninger fra distancen.

I pausen var det primære fokus hos Striberne, at der skulle sættes endnu en bold i kassen, så kampen ville blive lukket. OG allerede efter kort tid lykkedes det, og igen var det Jakob Breum, der sparkede bolden i nettet. Dermed fortsatte han bare, hvor han slap i første halvleg; et hattrick på 25 minutter, men ikke blot det, han har nu lavet fem mål i to kampe, og samtlige fynske scoringer er sat ind af anfører Breum, som lige nu er turneringens topscorer.

Med scoringen til 3-0 var kampen afgjort, så nu handlede det om at holde føringen hjem, da målscoren i sidste ende kan blive altafgørende. Fenerbahce fik dog alligevel reduceret med 5 minutter tilbage af kampen, men det ændrer ikke på, at det er et helt fantastisk resultat af drengene, der virkelig spillede en topinternational kamp, med alt hvad det indebærer.