Dansk fodbold imponerer Leeuwin
Superliga

Dansk fodbold imponerer Leeuwin

11 sep 2018

Ramon Leeuwin kan mærke efter et par uger i OB-trøjen, at der er en tydelig forskel på hollandsk og dansk fodbold.

Hollænderen, Ramon Leeuwin, er den nyeste tilføjelse til OB’s forsvar, og han har grebet chancen i de første to uger, hvor det er blevet til tre kampe fra start. Det er også tre kampe, hvor striberne har holdt nullet. 

Det går godt, og det vigtigste er, at det går godt for holdet. Jeg har været med i tre kampe, hvor vi har skabt chancer i modstanderens felt og har lukket af i vores egen ende. Vi har holdt nullet i alle tre kampe, og det er jeg rigtig glad for. Jeg kan mærke, hvordan gejsten og stemningen i omklædningsrummet er blevet bedre, og det betyder meget for en, når man er ny i klubben, sådan beskriver Leeuwin de første uger i den stribede trøje og fortsætter.  

Lige nu er jeg stadig bosiddende på hotellet, men jeg har fundet et hus her i byen, som jeg kan flytte ind i til oktober, og min familie kommer efterfølgende herop. Selvom jeg savner min familie, så har jeg ikke været helt alene. Det har været nogle fine uger her i klubben og byen, hvor folk har været flinke til at hjælpe og guide mig rundt. Det bliver selvfølgelig sjovere, når min familie kommer.   

Nu, hvor han har fået testet sig selv i Superligaen mod Vejle og FC Nordsjælland og mod AB i Sydbank Pokalen, kan han mærke, at niveauet er anderledes end i den hollandske liga.  

Det er et højt niveau, der er i Superligaen, og intensiteten er større her, end den er i Æresdivisionen. Spillet kører hurtigere her i den danske liga, og flere hold er dygtige til omstillingsspillet. Det er et niveau og en liga, der passer fint til mig, og jeg kunne næsten ikke være mere tilfreds med mine første uger i klubben. Den hollandske liga er mere teknisk stærk, og det er nok den største forskel på de to ligaer. Det er omvendt sværere for mig at sammenligne og pege de store forskelle på OB og Utrecht ud. Utrecht har andre træningsfaciliteter, andre fans og andre spillere. Jeg er glad for OB, de forhold og de personer, der er her, siger Leeuwin 

OB’s nummer 5 har ikke fået nærstuderet de store grønne områder og de lækre spisemuligheder i Odense endnu, men han ser frem til, at familien kommer herop, så han sammen med dem kan få suget de forskellige indtryk til sig. 

Førstehåndsindtrykket af byen holder stadig. Det er en dejlig by, men jeg har endnu ikke fået udforsket den og prøvet de mange spisesteder, da jeg stadig bor på hotellet, men det ændrer sig snart. Jeg bruger ikke byen, som jeg gerne vil. Jeg slapper bare af på hotellet nu, hvor jeg normalt vil gå ud, være social og mærke byens plus. Du kan spørge mig igen om en måned, hvor det nok har ændret sig. Min kæreste og børn glæder sig rigtig meget til at komme og se byen, og det gør jeg også. Jeg har fortalt dem, at det ikke bliver den store kulturelle forskel. Min opfattelse er, at der ikke er stor forskel på Danmark og Holland.  

Det er også blevet tid til at tjekke, om Ramon Leeuwin har fået læst i sin lærdansk-bog og lært at snakke sproget.  

Jeg har lært lidt. Det er stadig et begrænset ordforråd, men jeg har lært de basale ting som “tak”, “godmorgen” og “vi ses i morgen”. Jeg lærer meget mere ved at lytte til de andre på holdet end ved at læse i den bog, som jeg købte min første dag. Jeg må være ærlig at sige, at jeg synes, det er en svær udtale, som i har her i landet. Jeg arbejder lige nu på nogle ord, jeg kan benytte på banen, så det bliver lettere for de andre i forsvaret at forstå situationen. Jeg har allerede lært ordet “alene”, der er en af de vigtigste gloser at kunne bruge i forsvaret. Jeg vil gerne understrege, at jeg nok ikke kommer til at snakke flydende, men jeg vil lære de høflige vendinger. Min kæreste har allerede opfanget et par danske ord. Mine børn er nok for unge til at lære sproget, men man siger, at børn er hurtigere til at lære et nyt sprog, så det skal ikke undre mig, hvis de lærer det før mig, griner Ramon.