- Det betød meget, at farfar var på stadion
Superliga

- Det betød meget, at farfar var på stadion

23 okt 2018

Oliver Christensen fik superligadebut i går på Brøndby Stadion, hvor han med flere vigtige indgreb var med til at sikre 1-1 mod de blågule.

- Der var ikke mange, som efterspurgte “grib-historien”, hvilket jeg faktisk er lidt skuffet over. Det må vi tage en anden gang, når de lige får læst op på det. Jeg har det stadig helt kanon med at blive kaldt Gribben fra Kerteminde – det gør mig ikke noget, griner Oliver Christensen. 

Det blev en flyvende superligadebut til Gribben fra Kerteminde, hvor han sammen med holdkammeraterne fik fightet sig det ene point på Brøndby Stadion. Der var flere gange, hvor han havde en afgørende fod med i spillet. Da han vågnede mandag morgen, han havde ingen anelse om det opkald, han endte med at få fra Jakob Michelsen. 

- Der gik ikke meget igennem hovedet, da jeg lige var stået op, men jeg tog det meget stille og roligt. Man får selvfølgelig et sus, når Jakob fortæller, at det bliver mig, som skal stå. Jeg koncentrerede mig bare og begyndte at forberede mig på kampen. Det var heldigvis om morgenen, jeg fik at vide, jeg skulle stå, så der var ingen grund til at ændre mine rutiner, fortæller Oliver Christensen og fortsætter. 

- Jeg kunne godt mærke, at det blev alvor, da jeg trådte ind på Brøndby Stadion. Alle de tanker, man har tænkt, og pludselig står man der. Der gik fem sekunder efter, dommeren havde fløjtet op, før jeg kom ind i det samme mode, jeg plejer at have, når jeg spiller kamp. Det var en okay præstation, og jeg fik vist nogle ting, men der var også nogle ting, som kan blive bedre til næste gang, jeg får chancen. Jeg slap godt afsted med det, og jeg havde flere vigtige redninger, specielt redningen i det 87. minut. Jeg er egentlig godt tilfreds med min debut - det var mere, end jeg havde turdet håbe på. Jeg har set kampen igennem, og der var momenter, som kunne være bedre, men i forhold til, at det var min første kamp, og det var et svært sted at spille, så synes jeg, at jeg kan være godt tilfreds. Selvom jeg nu har fået min superligadebut, så føler jeg nu ikke, at jeg kan gå på vandet. 

Blot få sekunder efter dommerens slutfløjt blev den 19-årige målmand omsværmet af folk, der gerne ville lykønske ham med hans debut og den flotte indsats på Brøndby Stadion. Der var specielt en persons opbakning på stadion, der betød mere for OB’s nummer 27. 

- Der var ikke engang plads på min startskærm til alle de beskeder, jeg havde fået. Det er helt sindssygt, det har jeg aldrig prøvet før. Det var selvfølgelig fint med alt det fokus, og alle mine drenge så med derhjemme. Min mor, bror og farfar var på stadion og så mig spille, så det var super dejligt med al den støtte, jeg havde fået - både inden og efter kampen. Min far kunne desværre ikke være med, da han var ude at fiske. Han forsøgte at nå det, men der er langt fra Strandby i Nordjylland til Vestegnen. Jeg ringede til ham efter kampen, da vi sad i bussen, og det var dejligt at kunne fortælle, at det gik godt. Det betød rigtig meget for mig, at min farfar var til stede på stadion. Det betød rigtig meget med al den støtte folk gav, men det betød lidt ekstra at have farfar på tribunen. Bliver min Superligadebut fejret hjemme hos familien Christensen i aften? Tja, det kan godt være, at mor Christensen disker op med lidt ekstra lækkerier til aftensmad, men det får vi at se, når jeg kommer hjem i aften, fortæller en grinende Oliver Christensen. 

Den unge kertemindedreng stod flere gange i løbet af kampen ansigt til ansigt med den fjerdemest scorende angriber i Europa gennem de sidste 52 uger, Kamil Wilczek. Det lykkedes heller ikke denne gang for ham at prikke bolden ind mod OB og forbi Oliver Christensen. 

- Jeg tænkte ikke meget over det under kampen, men bagefter er det fedt at kunne sige, at man har stået ansigt til ansigt med en så dygtig angriber, som han er. Han er sindssyg farlig, og han er topscorer i Superligaen og den fjerdemest scorende spiller i Europa, og det siger alt om de kvaliteter, han har – men han kunne heldigvis ikke score på mig i går. Jeg er glad for, at han ikke ramte dagen. Jeg var lidt nervøs i den første direkte duel med ham. Jeg blev ved med at løbe ud, selvom jeg vidste, at jeg ikke kunne nå den, men jeg vidste også, at han vil få svært ved at få den forbi mig, og det lykkedes jo heldigvis at stoppe ham. Jeg pustede derfor meget ud, da jeg selv fik reddet det lort, jeg var ved at rode mig ud i, griner Oliver Christensen. 

Der var ikke meget stemme tilbage efter kampen i går, og han råbte sig gennem kampen, selvom det ikke kunne høres for de mange skrigende Brøndby-fans. Han fik også bevist, at han godt kan spille på en vanskelig udebane. 

- Jeg råber meget på banen, men jeg ved ikke, hvor meget forsvarsspillerne egentlig kunne høre. De havde nok lettere ved at høre mig i første end i anden halvleg, hvor vi stod foran Sydsiden. Det er noget, jeg altid har gjort, og det nok et af mine kendetegn. Jeg er heller ikke lige typen, der bliver alt for nervøs, og det påvirkede mig ikke at spille foran de mange Brøndby-fans. Man skal synes, at det er sjovt for at kunne spille fodbold. Brøndby er noget af det værste og det sjoveste i Danmark. Hvis man skal spille i udlandet, så skal man være forberedt på, at trykket kan blive værre. Man skal synes, at det er sjovt at opleve den slags ting. Det var især fedt at prøve det i sin debut, og Brøndby er det sværeste sted at spille i Danmark, og jeg har bevidst overfor mig selv, at jeg kan stå imod presset og ikke blive nervøs, selvom fansene råber ned til en. Man skal have stor tiltro til sig selv, og det er lige meget, hvor man spiller. Det giver meget fremadrettet, siger Oliver Christensen. 

Dagen derpå havde OB’s målmandstræner, Lars Bjerring, også ros til den unge målmand, og han har sammen med Oliver Christensen gennemgået kampen. Den unge målmand mener selv, at der er ting, som kan blive bedre til næste gang. 

- Lars var også okay tilfreds med præstationen. Vi har snakket kampen lidt igennem, og vi gør den helt færdig i morgen. Der er selvfølgelig nogle ting, han er tilfreds med, men der er også nogle ting, han ikke er tilfreds med, og det syn, har jeg også på det. Vi har snakket lidt om situationen med Jeppe, hvor vi går lidt skævt af hinanden, og Wilczek får derfor et skud på stolpen. Der skal jeg være lidt mere klar i spyttet, når jeg går ud i sådan en bold. Jeg tænkte nok ikke over, at han ikke kunne høre mig, men det skal jeg gøre, når jeg bevæger mig derud. Især i den periode af kampen, skal man være meget mere afklaret, og det synes jeg, at jeg skal være næste gang. Jeg havde også en håndfuld målspark, der endte udover sidelinjen, og det er selvfølgelig heller ikke godt nok, når det er noget, jeg er god til. Med alle de ting i mente, så er jeg nu alligevel godt tilfreds med min debut i Superligaen. 

Oliver Christensen blev i sommer fuldtidsprofessionel hos OB, og han har siden dengang spejdet frem mod sin debut. Han fik sin første officielle kamp mod AB i 2. runde af Sydbank Pokalen, og nu fik han også taget sin Superligamødom. OB’s unge målmand har allerede karrierens næste mål i syne. 

- Næste mål må blive en hjemmebanedebut, der er vel ikke så mange andre mål for mig nu, men det er selvfølgelig en proces at være en ung målmand. Jeg havde nok ikke forventet, at jeg som 19-årig skulle få min debut på Brøndby Stadion. Jeg ved også godt, at jeg får muligheden, fordi Sten og Sayouba er ude, så jeg tager ikke noget for givet. Jeg har dog bevist, at jeg godt kan være med, og nu vil jeg bare endnu tættere på holdet og have endnu mere af det, som jeg allerede har fået, siger Oliver Christensen. 

Du kan se eller gense Oliver Christensens tre vitale redninger i gårsdagens kamp mod Brøndby her.

Vi bruger cookies, for at gøre oplevelsen bedre for dig. Læs vores cookie- og privatlivspolitik