- Det bliver en hektisk kamp
Superliga

- Det bliver en hektisk kamp

18 okt 2018

Jens Jakob Thomasen tror på, at OB kan drille Brøndby på mandag, hvis striberne udnytter de chancer, der vil opstå.

22-årige Jens Jakob Thomasen har mødt Brøndby seks gange tidligere i karrieren, og det kan blive den syvende kamp, når han og striberne rejser til den københavnske vestegn på mandag. Han tænker, at det bliver en tempofyldt kamp, hvor OB skal modstå den form for overfaldsfodbold, Brøndby ynder at bruge.

- Det bliver formentlig en hektisk kamp, hvor de vil forsøge at få en masse tempo ind i kampen gennem deres høje presspil og deres generelle aggressivitet. Det bliver en kamp, hvor vi skal forsøge at spille os ud af presset og stå imod det overfald, de helt sikkert vil komme med, for så er der også fine muligheder for os til at udnytte de svagheder, de har, siger Jens Jakob Thomasen og fortsætter.

- De har et godt hold, de har en god filosofi og de spiller på en måde, der kan være udfordrende for modstanderen, men den udfordring tager vi med glæde op. Vi kan ikke bruge deres dårlige statistik til en pind. Fodbold er ofte et spil om marginaler, og vi skal gøre, hvad vi kan, for at få marginalerne på vores side.

OB’s midtbanespiller vil ikke tage for let på mandagens opgave, selvom Brøndby kun har vundet en ud af seks kampe på hjemmebane i den her Superligasæson, hvor de forsvarende sølvvindere i sidste sæson ikke tillod et eneste hjemmebanenederlag i Superligaens grundspil.

- Deres mindre gode periode viser, at de har nogle svagheder, og de kan blive udnyttet. Det skal vi gå benhårdt efter. Holdet er stort set det samme, om de spiller på udebane eller hjemmebane, så jeg går ikke og spekulerer specifikt på deres hjemmebanestatistik. Det er et godt fodboldhold, og vi skal forsøge at slå dem, fortæller Jens Jakob Thomasen og uddyber, hvordan de jyske hold har haft held med at vinde på den københavnske vestegn.

- De sørgede for at være solide defensivt og udnyttede, at Brøndby kom med rigtig mange i deres offensive spil. Brøndby vil gerne spille offensivt, og de andre hold har straffet dem, når Brøndby pressede med seks eller syv mand i det offensive spil, hvor de har efterladt en masse rum bagved, som modstanderen kan spille i. Vi skal også forsøge at udnytte deres mellemrumsplads, og det har de andre hold været rigtig effektive til, men det er svært at få til at lykkes.

Statistikker og tidligere kampe kan ikke bruges som et pejlemærke for mandagens opgør mellem striberne og de blågule. Jens Jakob Thomasen ser OB’s klare styrker, og de styrker skal udfoldes på mandag, hvis et godt resultat skal køres hjem.

- Vi skal have kvalitet på bolden, og de beslutninger, der kommer, når vi er under pres, skal være rigtige. Vi skal ikke tage alt for mange risikable chancer med bolden, hvis vi føler os presset. Vi skal sørge for, at alle beslutninger med bolden sidder lige i skabet, og det kan blive en udfordring, når tempoet er så højt. Vi vil også vise kvalitet i felterne og udnytte de muligheder, der kan opstå, og vi skal omvendt også kunne afvise i vores egen ende, når det brænder på. Der er altid knald på, når man møder Brøndby. De har et stort stadion, hvor der er mange fans på lægterne. Stemningen er altid høj, og vi glæder os til at komme derover og forsøge at få point med hjem. Det kan sikkert være en fordel for dem at have mange fans i ryggen, men det er ikke noget, jeg lader mig påvirke af. Når spillet først er i gang, så kører det meste af spillet i hovedet, hvor man lukker af for de omgivelser, der kan være en hindring for ens præstation på banen, fortæller Jens Jakob Thomasen.

OB møder Brøndby på mandag klokken 19:00, og tager du ikke turen til den københavnske vestegen, så kan du følge kampen live på TV3+.

Vi bruger cookies, for at gøre oplevelsen bedre for dig. Læs vores cookie- og privatlivspolitik