Annonce
Annonce
- Det gør noget ved drengene at træde i paradedragten for første gang
Akademi, Nyt fra U12

- Det gør noget ved drengene at træde i paradedragten for første gang

27 jun 2022
Annonce

Selvom vores U12-drenge har haft fokus på udviklingen af de tekniske færdigheder i denne sæson, så har de også prøvet kræfter uden for de fynske fodboldbaner, hvor der har været international modstand.

Annonce

I U12-årgangen bliver der ikke talt point, men derfor kan man sagtens evaluere på udviklingen, og på dette niveau er det helt klart de tekniske færdigheder, der bliver prioriteret, samtidig med at der også gøres plads til den personlige udvikling:

- Overordnet set har det primært handlet om at styrke drengenes tekniske niveau, men samtidig kan man også se, at der sker ret meget i drengenes liv i den her alder, og derfor er en af de ting, vi arbejder med at tage deres vækst udenfor banen med ind på banen, så vi også kan se, at de bliver ældre i den måde de håndterer tingene på, siger U12-cheftræner, Mikkel Lassen, inden har fortsætter:

- Vi arbejder efter en årsplan, hvor vi kan se, hvad drengene skal kunne, når de er færdige med at spille U12, og her er det det tekniske, der fylder. Det er klart, at der er nogle OB-værdier, som vi gerne vil starte med at introducere drengene for, så de langsomt kan blive inkorporeret.

Når man rykker op til U12-holdet, er det også første den årgang, hvor man bliver en del af Akademiet, og derfor mener Mikkel også, at det er vigtigt at aflaste det pres, der kommer på spillernes skuldre.

- Det gør noget ved drengene at træde i paradedragten for første gang, og det kræver også en vis stolthed at bære OB-logoet. Det skaber selvfølgelig et forventningspres på spillerne, og her er det vores rolle at tage det pres fra dem, da de jo stadig er børn. Det er klart, at vi har nogle forventninger til, at de udvikler sig, men det skal foregå i nogle trygge rammer, siger Mikkel.

Sæsonen har også budt på deltagelse i to internationale stævner i henholdsvis Holland og Aalborg, og det kan måske være her, at vi får mulighed for at se udviklingen i resultater:

- I Holland var vi meget overmatchet, da vi havde en masse afbud. Vi leverede dog stadig nogle fine præstationer. En måned senere var vi med til et internationalt stævne i Aalborg, hvor vi vandt bronze efter at have slået AaB’s Akademihold 5-1. Vi mødte også AaB i starten af sæsonen, og her spillede vi 1-1, så hvis man skal bruge det som et pejlemærke, så kan man godt sige, at vi har udviklet os i løbet af sæsonen, siger Mikkel med et glimt i øjet.

- Det giver helt vildt meget at komme ud og møde andre hold. Vi lever lidt i en osteklokke her på Fyn, hvor vi ofte spiller mod de samme hold. Selvom det er nogle dygtige samarbejdsklubber, vi har her på Fyn, så giver det det noget andet at kunne få lov at møde andre store hold, som der klinger mere i deres ører. AaB lyder større end Dalum IF, selvom jeg faktisk synes, at Dalum er bedre. Vi mødte også Schalke 04 i Holland, og der var drengene spændte på en helt anden måde.

Når drengene møder ind efter sommerferien, rykker de op til U13, hvor de får lov til at prøve kræfter med 11-mandsbanen. Og faktisk får de snart mulighed for at spille med deres U12-træner igen, når de rykker videre op til U14, da Mikkel Lassen allerede fra den kommende sæson er ny U14-assistenttræner.

Annonce