U19 vindere af Kai Thor Cup

20.01.2019 17:22

Det endte med stribet triumf i både BC Catering Cup og Kai Thor Cup, da der søndag blev spillet finaler i de to internationale ungdomsturneringer.

Der var 54 U-landsholdsspillere, et schweizisk førerhold, Bundesliga-mandskaber, svenske sølvvindere og en flok polakker, der prioriterer ungdommen blandt de deltagende mandskaber, da der i weekenden blev afholdt BC Catering Cup for U17-hold og Kai Thor Cup for U19-hold.

Da der søndag skulle spilles placeringskampe og finaler, var der et OB-hold med i begge finaler, efter da fredag og lørdag havde vundet deres puljer.

U17-drengenes finale blev fløjtet op klokken 12:45, og her var modstanderen AaB, der havde vundet sin pulje for snuden af Holstein Kiel, BK Häcken og Grasshopper Club Zürich. Det havde nordjyderne gjort med udgangspunkt i en stærk defensiv, og i de tre puljekampe havde de blot indkasseret tre mål.

Derfor ville det første mål naturligvis blive vildt vigtigt, særligt når kampene kun er 2 x 30 minutter i BC Catering Cup. Og det var tæt på, at nordjyderne fik det. Bolden blev givet op, og efter et fint angreb kom AaB til en afslutning midt foran mål, men afslutningen manglede kvalitet, og så var det fortsat 0-0.

Som kampen skred frem, begyndte OB at sætte sig mere og mere på det, og et lille kvarter inde i kampen kom OB på 1-0, da de for første gang i kampen kom frem til en stor chance. Mathias Brems lagde en flad bold ned langs linjen. Valdemar Kwasniak løb bolden op, skråede ind til kanten af straffesparksfeltet og fandt Luca Kjerrumgaard inde foran mål, som sikkert sparkede OB på sejrskurs.

Herefter var det en finale, hvor spillet tydeligt bar præg af, at det var turneringens sidste. Begge hold var henholdende, fordi de ikke ville indkassere scoringer, og det var også tydeligt, at kræfterne var ved at være brugt op efter tre timers kamp de to foregående dage.

Derfor var der meget få chancer i kampen, hvor næsten al spil foregik på midten. Det var de sortklædte OB-drenge dog godt tilfredse med, da det var dem, der var foran med 1-0. Med to minutter tilbage af kampen fik Emmanuel Yeboah muligheden for at gøre det til 2-0, stærkt forsvarsspil fra AaB's centrale stopper forhindrede det.

Istedet fik AaB to minutter inde i kampen muligheden for at bringe bolden ud i straffesparkskonkurrence, da dommeren tildelte dem et straffespark. Det blev eksekveret sikkert, og så skulle finalen afgøres fra 11-meter-pletten.

OB lagde ud med at sparke, og den blev sikkert sat i kassen. AaB fulgte efter på de to efterfølgende forsøg, og på tredje spark score OB på ny. Dermed var presset på AaB-spilleren, og Tobias Jakobsen i OB-målet fik læst skytten og reddede bolden, så OB blev vindere af BC Catering Cup 2019.

Umiddelbart efter U17-finalen skulle U19-drengene i kamp. Her var OB igen med, men modstanderen var norske SK Brann, som i deres pulje havde været særdeles suveræne og vundet alle tre kampe. Det var da også de røde gæster, der satte sig på spillet i starten. De helt store chancer fik de dog ikke produceret, og for det meste blev det kun til norsk boldbesiddelse omkring midterlinjen, og første halvleg endte uden scoringer.

Små ti minutter inde i anden halvleg fik Kim Engstrøms tropper dog sat måltavlen igang med at arbejde. Mikkel Michelsen snørrede et par modstandere på højrekanten og lavede et fladt indlæg til Kristian Brøndum, som sikkert sparkede bolden i kassen og OB på sejrskurs.

Det var en anden halvleg med lidt omvendte fortegn end første, og OB var meget i boldbesiddelse rundt om SK Branns straffesparksfelt. Der var til gengæld problemer med at komme helt ind, hvor man kunne gøre ondt på nordmændene, og med ti minutter tilbage af kampen forsøgte Brann sig med en omstilling. Et par meter nede på OB's banehalvdel blev omstillingen dog fornuftigt bremset ude omkring sidelinjen.

Frisparket sendte de ind i straffesparksfeltet, og ved bageste stolpe stod en Brann-spiller fri, og med et kraftfuldt hovedstød stangede han bolden ind til 1-1.

Dermed lignede det en ny straffesparkskonkurrence, men med et minut tilbage af kampen fik OB atter nettet til at blafre. Anders Klynge lagde skarpt bolden ned langs siden, og på hjørnet af straffesparksfeltet nåede Mikkel Michelsen lige nøjagtigt bolden helt nede på mållinjen. Og ligesom tidligere i kampen smed han et fladt indlæg ind til Kristian Brøndum, der ligeledes gentog sin bedrift og sendte kuglen ind i nettet til en stribet føring på 2-1.

SK Brann havde ikke tid til at svare igen, og så endte det for andet år i træk med en OB-sejr i Kai Thor Cup.