Annonce
Annonce
Dommertalenter på banen til Kai Thor Cup
Akademi

Dommertalenter på banen til Kai Thor Cup

15 jan 2020
Annonce

Til årets Kai Thor Cup bliver kampene, via et samarbejde med DBU's dommergruppe, fløjtet af dommertalenter, der er blevet særligt udvalgt til opgaven.

Annonce

Det bliver fjerde år i træk med international ungdomsfodbold i Ådalen, når Kai Thor Cup fra den 17. – 19. januar afholdes i Ådalen. Niveauet i turneringen er højt blandt spillerne, hvor flere tidligere deltagere allerede nu har gjort deres indtog – blandt andet i den bedste polske, danske, norske og engelske række.

Derfor er det også nødvendigt, at alt andet om turneringen fungerer, og i år bliver det også talenter indenfor dommerverdenen, der kommer i aktion, når U19-spillerne skal spille om pokalen. Vi har taget en snak med Lars Nordlund for at blive klogere på, hvad det er for en gruppe dommere, som i år er udvalgt til at dømme Kai Thor Cup.

Dommere med ambitioner
Dommergruppen til Kai Thor Cup består i år af 12 dommere (seks dommere og seks linjedommere), som alle er blevet indstillet af deres lokalunioner, hvor dommerne er med i DBU’s talentdommergruppe, som består af små 90 dommere, hvoraf 30 af dem er indplaceret i anden division.

Disse dommere er dem, som den danske elitedommergruppe har et begrundet håb om kan tage den til eliteniveau, hvilket vil sige fra 1. division eller 3F Superligaen. Men ligesom det kræver meget at blive elitefodboldspiller, så kræver det også meget af dommerne, hvis de skal gå hele vejen. Derfor er der flere dommere, der trækker stikket undervejs, fordi de ikke vil investere så meget i det, ligesom nogle dommere bliver vraget undervejs, fordi de ikke udvikler sig i en tilfredsstillende grad.

Udstillingsvindue for dommerne
Ligesom der kommer internationale scouts og ser på spillere til Kai Thor Cup, så kommer de danske dommerudviklere også i Ådalen for at se på dommerne. Her skal dommerne præstere, hvis de skal rykke op, og derfor er Kai Thor Cup også et udstillingsvindue for de 12 udvalgte, ambitiøse dommere.

Kai Thor Cup er den stærkeste ungdomsturnering i norden i januar måned, og derfor er det logisk at vi har lavet et samarbejde med DBU om at udvikle dommerne, som de lige nu mener har talentet til at tage deres dommerkarriere til det næste skridt.

I de foregående år har DBU samarbejdet med Esbjerg fB i forbindelse med IBER Cup, men der var for langt mellem snapsene, og matchningen mellem holdene var for lav, hvorfor dommergruppen ønskede at lave et samarbejde med os om dommerudviklingen.

Talentudvikling på øverste hylde
Dermed kan man forvente, at det ikke kun er talentfulde spillere, der kommer i aktion, men i ligeså høj grad talentfulde dommere med store ambitioner. Ved hjælp af vores setup i Ådalen bliver samtlige kampe under Kai Thor Cup optaget, så dommerne har mulighed for at bearbejde deres præstationer sammen med hinanden og deres dommerudviklere.

På samme måde har klubberne mulighed for at evaluere deres spilleres præstationer med udgangspunkt i videooptagelserne; forudsætningerne for den optimale talentudvikling er altså til stede i Ådalen.

Så vi forventer et Kai Thor Cup anno 2020 på et endnu højere niveau, hvor de mest talentfulde spillere skal ledes af nogle af de mest talentfulde dommere i Danmark.

Annonce