Drachmann tror på overraskelsen
Superliga

Drachmann tror på overraskelsen

08 feb 2019

OB starter forårssæsonen ud med en tur til Parken og selvom det traditionelt set er svært, tror Janus Drachmann på at de kan overraske.

OB starter forårssæsonen hårdt ud med en kamp mod FC København i Parken. Det vil betyde meget for holdet, hvis de starter godt ud efter vinterpausen, og det mener anfører, Janus Drachmann, at der er mulighed for.

- Jeg synes, vi er ved at være inde i en god rytme nu. Vi nærmer os sæsonstart, og det kan man mærke på truppen, i og med folk glæder sig, det kan man se på træningsbanen. Vi har haft nogle hårde træningspas, en god træningslejr og en masse taktisk træning, så jeg føler, vi er godt rustet til foråret.

Det kan være ekstra hårdt at møde en så svær modstander i første kamp efter pausen, men Drachmann mener også at det kan være en fordel at møde FCK så tidligt.

- FCK er en mastodont inden for dansk fodbold, så det bliver utrolig svært. Men omvendt er det også et godt sted at starte, og få den krydset af. Man kan sige, FCK er kæmpe favoritter, så hvis vi kan tage derover og lave en god præstation, der kaster et point af sig, vil det være rigtig godt for os. Det er vigtigt at få alle de point, vi kan skrabe sammen nu her i de sidste seks kampe af grundspillet.

Selvom FCK er en stor klub og aktuel etter i Superligaen, så mener Drachmann, at de skal behandles som alle andre modstanderne i ligaen.

- Vi forbereder os, som vi gør til alle mulige andre kampe. Vi skærper ind, vi kigger på, hvad modstanderen er dygtig til, og hvad vi kan gøre for at lukke dem ned. Omvendt så kigger vi også på, hvad vi selv kan gøre for at gøre ondt på dem og skabe vores chance for at vinde kampen – for vi lægger os ikke ned uden kamp, siger han, og forsætter.

- Vi gør ondt på dem ved at være utrolig kyniske, når vi har chancen. Vi skal være gode til at holde fast i bolden og tage trykket af dem, så de ikke bare får lov til at køre ned mod vores mål hele tiden. Der er ingen tvivl om, at de har nogle gode spillere, og de er gode til både at spille i mellemrum, men de har også nogle store angribere i boksen hvis de kommer til indlæg, siger Drachmann.

Janus Drachmann har den vigtige rolle at være anfører, og det er ikke en rolle han tager let på, men om det er i København, Hobro eller Odense, skal han gøre det, han altid gør.

- Det er det samme som i alle andre kampe. Der er tryk på, så det er vigtigt for mig at skabe ro på holdet, og vise at når vi har bolden, har vi tålmodighed, og modet til at tage fat i bolden, uanset om det er på udebane eller hjemmebane.

Historisk set, har OB det svært i Parken. Seneste sejr i Superligaen er tilbage i 2003, men det gør ikke, at Drachmann ligger sig ned på forhånd.

- Jeg synes, vi har en masse spillere, der sprudler af selvtillid. Vi har haft en god opstart, og vi er en stor gruppe af spillere, der har været her i hele sæsonen. Vi bliver mere sammentømrede, og vi lærer hele tiden hinanden endnu bedre at kende. Det gør, at vi bliver mere sikre i de ting, vi gør som hold, så jeg tror stærkt på, at vi kan lave en overraskelse mod FCK på søndag, siger OB-kaptajnen.

Kampen mod FCK bliver spillet i Telia Parken søndag den 10. februar klokken 18:00, og er du forhindret i en tur til hovedstaden, så kan du se kampen på TV3+.

Vi bruger cookies, for at gøre oplevelsen bedre for dig. Læs vores cookie- og privatlivspolitik