Annonce
Annonce
- Dynamikken er med til at udvikle klubben
Nyt fra OB

- Dynamikken er med til at udvikle klubben

29 dec 2021
Annonce

2021 har været et mindeværdigt år, hvor vi præsenterede en ny strategi og fik tilskuerne tilbage på Nature Energy Park. I 2022 venter der, ifølge sportschef i OB, Michael Hemmingsen, hårdt arbejdet for at følge retningen i strategien.

Annonce

I sommers præsenterede vi en længeventet strategi med en overordnet spillestil for både Akademiet og førsteholdet, der har betydet meget for den videre udvikling af klubben.

- Vi har fået sat en retning, og nu venter det hårde arbejde. I løbet af efteråret har flere og flere akademispillere trænet med superligatruppen, og det er med til at udvikle forbindelsen mellem Akademiet og superligatruppen, siger Michael Hemmingsen, der er sportschef i OB.

- Vi har samtidigt fået nogle ændringer i staben, hvor vi i sommer fik Andreas Alm til klubben, og kort efter udvidede vi den sportslige stab med en ekstra assistent, da Peter Feher kom til.

I sommerpausen blev Robin Østrøm, Mathias Brems og Jonathan Khemdee alle rykket op i førsteholdstruppen, og i løbet af efteråret fik de selskab af Magnus Nielsen og Jakob Breum fra U19-truppen.

- Året har desuden budt på en lang række landsholdsudtagelser blandt vores akademispillere, hvor vi senest havde fem spillere med ud af en U16-landsholdstrup på 22 mand. Det er et godt eksempel på det stærke arbejde, der leveres i vores akademi, og de fortjener al den ros, de kan få.

- I løbet af året leverede vi også et godt salg af Oliver Christensen til Hertha Berlin. Det var en stor succescase, og her fortjener både Akademiet og superligastaben en stor ros, da de først var med til at udvikle Oliver Christensen, og siden var Hans Christian Bernat klar til at følge i hans fodspor. Det er en god case for klubben, og jeg er helt overbevist om, at der kommer lignende succeshistorier i fremtiden. Det er jeg fordi, der både er talent, substans og potentiale i Akademiet og i klubben.

- På førsteholdet er der arbejdet hårdt for at få implementeret nye ideer fra trænerstaben, og jeg glædes over, at vi til foråret skal spille to spændende semifinalekampe i Sydbank Pokalen, hvor vi har mulighed for at spille med om en titel.

- Derudover bliver vi styrket yderligere på mandskabet udenfor stregerne, når Björn Wesström kommer til, og jeg ser meget frem til, at vi får endnu en stærk kollega med på holdet, og jeg glæder mig til at arbejde sammen med ham.

- I løbet af vinterpausen er Henrik Hansen skiftet til SønderjyskE, så nu skal vi også have fundet en ny assistenttræner. Denne dynamik er med til at udvikle organisation, og jeg ser det ikke som noget negativt, at vi løbende får nye inputs i den sportslige sektor. Mange spillere har også kontraktudløb, og der kan forventes aktivitet i det kommende års transfervinduer.

OB er en klub med mange følelser, og det oplevede vi alle i december, da vi i fællesskab måtte tage afsked med Lars Høgh, hvilket blev nogle mindeværdige dage, hvor vi sammen mindedes Mr. OB.

- Jeg kan desværre ikke se tilbage på 2021 uden at nævne Lars Høgh. Året fik en trist afslutning, da vi mistede en markant personlighed i Lars Høgh. Jeg kendte selv Lars rigtig godt, og jeg blev rørt over at se, hvor meget han har betydet for danskere i hele landet, og det er jeg sikker på, han også selv var blevet.

Spillertruppen holder lige nu vinterferie, hvorfra de vender tilbage onsdag den 5. januar.

Annonce